0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
Обезболяващо
« -: Декември 08, 2005, 10:07:49 am »
Момичета, дайте ми идея за по-силно силно обезболяващо. Пих Нурофен по 4 на ден - болката си остава. Лекарят ми препоръча Тилкотил на свещички, но и от него болката не се повлиява. Знам, че първо трябвада се открие причинителят на болката, но засега не е установено от къде идва - кисти няма, възпаление няма, хирурзи и гастроентеролози са сигурни, че не е от червата. Единственото, което споменават всички като възможност са ендометриозни огнища и сраствания.
Вече над два месеца ме боли, особено нетърпимо след прегледите и тая болка вече определено ми пречи на социалния живот и работоспособността.
Та ако може да не ме боли толкова, докато ми поставят диагноза, ще ми е от полза :cry:

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Обезболяващо
« Отговор #1 -: Декември 08, 2005, 10:41:52 am »
ултра незнам какво да ти препоръчам,но при моя болезнен цикъл-първите два дена пия или нурофен или аулин на прах.пробвай с аулина-може пък да ти помогне,макар че при теб става въпрос за болка от друго естество. :roll:
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Re: Обезболяващо
« Отговор #2 -: Декември 08, 2005, 12:28:09 pm »
Цитат на: ultra
Момичета, дайте ми идея за по-силно обезболяващо.

Ултра, ние от години пием едно, което за мен е най-доброто, действа буквално за минути и на болка от всякакъв произход:

Solpadeine , но задължително разтворимите таблетки, защото другите са по-слаби. Разтварят се по 2 наведнъж. Преди се продаваше с рецепта, но сега можеш да го купиш свободно.
Обезболяващо
« Отговор #3 -: Декември 08, 2005, 12:31:03 pm »
Здравей Ултра,
Имам една приятелка, която така търпя болка, в рамките на една година. Обиколи всички видове лекари, дори си взе един ден отпуска, за да обиколи през всички кабинети в Пирогов и пак нищо. Дори каза, "срам ме е като се върна на работа да им кажа, че нищо не са ми открили, а аз се превивам от болка все едно съм лигла."
Накрая попадна в Шейново при д-р Ненов, той каза, че се съмнява за ендометриоза, направи й лапароскопия и сега се чувства страхотно, имаше сраствания, които никой не можа да установи. Аз нямам впечатление от Ненов, но тя е много доволна, моята лапароскопия я прави Попов и аз съм страшно доволна от него.
Успех и дано скоро да откриеш проблема!  :wink:
"Странно нещо Рµ животът, ако откажеС? РґР° приемеС? РґСЂСѓРіРѕ, освен най-доброто, РјРЅРѕРіРѕ често РіРѕ получаваС?!"
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
Обезболяващо
« Отговор #4 -: Декември 08, 2005, 17:20:21 pm »
Благодаря за отговорите :D
Мисля, че е най-разумно да издържа до събота и да не тъпча с нови отрови.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Обезболяващо
« Отговор #5 -: Декември 08, 2005, 18:46:26 pm »
00000000
Обезболяващо
« Отговор #6 -: Декември 08, 2005, 19:53:46 pm »
Имам изключително болезнен цикъл. Слагам си свещички, понеже ги редувам ще ти изброя всички: волтарен, профинид, мовалис, тилкотил, индометацин, пироксикам. Това е редът отзад напред, в който съм ги ползвала през годините. За момента съм най-доволна от профинид и волтарен /но не в комбинация :)/
Обезболяващо
« Отговор #7 -: Декември 09, 2005, 15:00:05 pm »
Аз страдам от ужасни мигрени, миналата година ми извадиха три мъдреца и болката беше безумна-само аулин ми помага за силни болки-това е,което мога а ти препоръчам.Дано да ти помогне.
Разумът е даден на човек, за да разбере, че не може да се живее само с разум
*

mimss

• *
  • 156
  • И от най-тъмните облаци вали светла вода!
Обезболяващо
« Отговор #8 -: Декември 09, 2005, 20:13:29 pm »
И аз препоръчвам Аулин.
При мен таблетките са по-ефикасни от прахчето.
Обезболяващо
« Отговор #9 -: Декември 10, 2005, 15:24:26 pm »
Здравей, Ултра,
Аз бих ти препоръчала също Aulin на прахче, а в болницата на мен ми дадоха Indometacin свещичка. Но както сама осъзнаваш, най-добре е да се разбере пличината защото тези лекарства са доста силни и не бива да се прекалява.
Успех!
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Обезболяващо
« Отговор #10 -: Декември 11, 2005, 12:19:49 pm »
на мен ми помагаше само саридон. ма нали съм си марко тотев и го спряха (от внос или производство - не разбрех точно). после излезе някакъв аналог - ацефеин или нещо такова. обаче в него има аспирин, а пък на мене аспирина ми е забранен. споменах ли вече че съм марко тотев :?:
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Обезболяващо
« Отговор #11 -: Декември 11, 2005, 14:03:24 pm »
Цитат на: Lilly
на мен ми помагаше само саридон. ма нали съм си марко тотев и го спряха (от внос или производство - не разбрех точно). после излезе някакъв аналог - ацефеин или нещо такова. обаче в него има аспирин, а пък на мене аспирина ми е забранен. споменах ли вече че съм марко тотев :?:

Да освен аспирин има и парацетамол и кодеин и кофеин в Ацефеина аз го ползвам доста редов за главоболия но напоследък нещо много не ми действа сякаш. А за Аулина и аз съм много доволна но не го ползвам често от страх зъболекарката ми ми каза че е доста вреден при продължителна и честа употреба.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!