0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Може ли да е СПЯ
« -: Декември 08, 2007, 11:13:37 am »
Здравейте
От пубертета имам сериозно окосмяване но тъй каот и двамата ми родители са така, не съм правила никакви хормонални изследвания.
Редовен мензис, дори чест.
Забременявах с поглед дето се казва и никога не ми бяха откривали кисти.
Но по време на бремеността развих гестационен диабет и съответно инсулинова резистентност, след като родих проблема остана но се появи и много високо кръвно 150-160 горна граница, и определено голям % масни натрупвания на корема, като в 4 месец съм макар, че съм слаба и винаги съм била. До тук имам 100% от симптомите
като изключим редовния цикъл.
Включиха ме в програма "пред диабет на EU" към Александровска и задача номер едно е стопяване на мазнините около кръста без да ми дават нищо нито за кръвно нито за инсулина.
Още не съм ходила на гинеколог да видя дали вече нямам и кисти, бихте ли ми препоръчали такъв?
Доколкото рабрах кистите са следствие на инсулиновата резистентност а не причина, в такъв случай рано или късно ще ми се появат, така ли да го разбирам и от там трудно зачеване?
За сега ендокринолога ми каза да почакам със второ дете, но ако наистиан нещата само ще се влошават дали да не рискувам?
*
Re: Може ли да е СПЯ
« Отговор #1 -: Декември 08, 2007, 14:42:58 pm »
Оооооо, аз въобще не мисля, че имаш 100% от симптомите. Аз например имам още които ти не си изброила. При СПЯ не е задължително да имаш кисти, аз от 3 год. нямам. Трябва да си направиш всички хормонални, обременяването и ИРИ и поне няколко цикъла да направиш фоликулометрии.
 До колкото аз знам, инсулиновата резистентност пречи на овуто и ако той е във норма, би трябвало да има нормално протичащ цикъл, а от там и да няма кисти. Но пък не виждам защо да чакаш с второ дете.
« Отговор #2 -: Декември 08, 2007, 16:15:51 pm »
Били описала и другите симптоми?
А доктор който да е наясно с този проблем? Защото ендокринолога при който ходя нищо, че е доцент все доста бърза и за него се изчерпа моя проблем с гестационият диабет кръвното и масните натрупванията на кръста, каот му се оплаках от окосмяването само подметан да си направя тестостерон тест но въобще не го прие на сериозно.

Без да искам да звуча хато хипохондричка но покрай диабета видях, че докторите в същност не знаят кой знае колко много и са големи коне с капаци, по далеч от собственото си специалност не виждат  :( а още по малко са тези които четат и се информират, повечето стоят на това което са научили в уни преди 20 години
*
« Отговор #3 -: Декември 08, 2007, 17:29:43 pm »
Еми например кожата и косата. Не знаеш за каква разлика говорим - преди и сега.  Също така имам пигментация, която е на определени места и повярвай ми тази на лицето хич не е за пренебрегване - около устните към брадичката. На лактите и под гърдите се преживява, но лицето ми е с няколко тона по-тъмно от кожата на тялото. Също така без стимулация нямам ову, а яйчниците в повечето случаи са увеличени. Заради високото кръвно, от известно време насам се появи и сърцебиене. За тези се сетих в момента.
Що се отнася за д-р не знам, не мога да ти кажа иди при този или онзи. Аз ходя при Генов от Панацея.
« Отговор #4 -: Декември 08, 2007, 19:16:57 pm »
Ох за него много гадни неща четох
И аз имам пигментация но пак го отдадах на ген, майка е така. Брадичката и между устни и нос ми е по тъмно, и на снимки се вижда.Мислех, че е от слънцето. Мисля и под мишниците ми е по тъмно.
А косата ми е огромна и колкото да пада скоро няма да разбера, е не е като на младини но предполагам е нормално  :?
А болят ли яйчниците?
*
« Отговор #5 -: Декември 08, 2007, 20:45:23 pm »
Мене не. Само при стимулациите. На времето цикълът ми беше адски болезнен, всеки месец като ми дойдеше, взимах купища лекарства, сега не ме боли даже хич, но пък за сметка на това цикълът стана по-дълъг, нередовен, дните на кървене се скъсиха на половина и не е обилен.
« Отговор #6 -: Декември 09, 2007, 14:25:46 pm »
И моят беше безумно болезнен, даже съм припадала от болка, но е генетично по женска линия, след каот родих всичко се оправи, просто се разширяват каналите и кръвта минава вече свободно, даже не усещам каот ми дойде което не го вярвах преди като ми разказват момичетата, че може и така