Здравейте
От пубертета имам сериозно окосмяване но тъй каот и двамата ми родители са така, не съм правила никакви хормонални изследвания.
Редовен мензис, дори чест.
Забременявах с поглед дето се казва и никога не ми бяха откривали кисти.
Но по време на бремеността развих гестационен диабет и съответно инсулинова резистентност, след като родих проблема остана но се появи и много високо кръвно 150-160 горна граница, и определено голям % масни натрупвания на корема, като в 4 месец съм макар, че съм слаба и винаги съм била. До тук имам 100% от симптомите
като изключим редовния цикъл.
Включиха ме в програма "пред диабет на EU" към Александровска и задача номер едно е стопяване на мазнините около кръста без да ми дават нищо нито за кръвно нито за инсулина.
Още не съм ходила на гинеколог да видя дали вече нямам и кисти, бихте ли ми препоръчали такъв?
Доколкото рабрах кистите са следствие на инсулиновата резистентност а не причина, в такъв случай рано или късно ще ми се появат, така ли да го разбирам и от там трудно зачеване?
За сега ендокринолога ми каза да почакам със второ дете, но ако наистиан нещата само ще се влошават дали да не рискувам?