0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Прегнил
« -: Април 07, 2005, 23:17:10 pm »
За какво точно се бие прегнила по време на ову?
*
Прегнил
« Отговор #1 -: Април 08, 2005, 06:38:30 am »
Прегнила се поставя преди овулацията за нейното таймиране. Когато лекарят прецени по размера на фоликулите и стойностите на хормоналните нива поставя прегнил и 36 часа след това настъпва овулацията (спукването на фоликула).
След овулацията понякога Прегнил се използва за поддръжка на лутеалната фаза. Всъщност Прегнила е ЧХГ (човешки хорион-гонадотропин)
Re: Прегнил
« Отговор #2 -: Октомври 30, 2007, 19:51:29 pm »
Cygnus,бих искала да разбера нещо за себе си...След трансфера ми,който бе на 26.10.,ми изписаха/на 26-ти,на 29-ти и на 31-ви/ Прегнил 1500 Е.Попитах защо...и ми бе отговорено,че е за лигавицата. :(  Не беше само при мен и на други момичета беше изписан,но сякаш ми се искаше да зная по-подробно.Това,което чета за медикамента ми дава основание да смятам,че дори и да си направя по-ранен тест/да речем на 10-ден след трансфера/,може и да покаже високо ЧХГ.Можете ли да ми обясните в какви случаи се изписва след трансфер,защото уж ми бе много хубава лигавицата,а...  :( :(:( Възможно ли е да са ми го предписали,защото останаха по-малки фолекули,които не бяха пунктирани и един вид да се спукат?   PS:Това са мои предположения,така че може и да е глупав въпроса ми. :?
*
« Отговор #3 -: Октомври 30, 2007, 20:31:07 pm »
Здравейте момичета
на мен ми биеха прегнил за задържане на плода в 4 месец по 1 ампула на 24 часа и пиех дуфастон-не че имаше ефект,но такъв ми бил късмета :nurse_1: :blowingdust:
« Отговор #4 -: Октомври 30, 2007, 21:25:58 pm »
Прегнила се използва за няколко неща:
- за пукане на фоликули и таймиране на овулация, защото има ЛХ-подобен ефект
- за по-хубава лигавица след трансфер/ инсеминация, защото все пак това е хормон, отделян от ембриона и той стимулира разрехавяването на лигавицата
- за задържане на бременност при опасност от аборт

По същия начин прогестерон се дава и за задържане, и за предизвикване на мензис при хормонални нарушения.
« Отговор #5 -: Октомври 30, 2007, 21:57:34 pm »
Прегнила се използва за няколко неща:
- за пукане на фоликули и таймиране на овулация, защото има ЛХ-подобен ефект
- за по-хубава лигавица след трансфер/ инсеминация, защото все пак това е хормон, отделян от ембриона и той стимулира разрехавяването на лигавицата
- за задържане на бременност при опасност от аборт

По същия начин прогестерон се дава и за задържане, и за предизвикване на мензис при хормонални нарушения.
Много,много....благодаря. :balk_21:Малко се бях попритиснила и за това исках да си изясня. :D Нали знаете сравняваме се с останалите..."при мен защо така..",а при "еди кой си така..." :wink:.А това с по-ранният тест...,няма смисъл да си правя,нали?Или не пречи,примерно на 10-12 ден? :wink: :wink: :wink:
« Отговор #6 -: Октомври 31, 2007, 06:34:46 am »
Нушка, спорен е въпросът дали прегнила се отразява на кръвния тест. Но със сигурност се отразява на уринния. Попитай си доктора за всеки случай.

Много късмет, наборе!
« Отговор #7 -: Октомври 31, 2007, 08:33:17 am »
Това,което чета за медикамента ми дава основание да смятам,че дори и да си направя по-ранен тест/да речем на 10-ден след трансфера/,може и да покаже високо ЧХГ.

Да, Nushka76, ще даде отражение на теста за бременност.  Казват, че тестът е обективен 10-ина дни след последния прегнил.  Ако обаче направиш 2 кръвни теста през ден и стойностите се удвоят, не е от прегнил-а.  Стискам палци така да се случи :)
« Отговор #8 -: Октомври 31, 2007, 09:13:45 am »
Благодаря ви...... :balk_21:
*
« Отговор #9 -: Декември 02, 2007, 20:35:26 pm »
Някой ще ми каже ли колко струва прегнил 1500Е? :D
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #10 -: Декември 03, 2007, 19:15:41 pm »
Разгледай тук
Приложение - Само по лекарско предписание!!!  

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум