0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Хормонални изследвания
« Отговор #40 -: Ноември 28, 2007, 17:58:42 pm »
Здравеите отново предстои ми да правя изследване на прогестерон но едва днес теста ми за овулация показа 2 черти.Знам че прогестерона се изследва 7 дни след ову но моя цикъл е 28-29дни което значи че или ще ми е дошла лелката или ще е в последния ден от цикъла.Какво да правя да чакам ли 7 дни или да отида тези дни тъй като гинеколожката ми каза да отида от 21 до 23 ден.Ако ми доиде М преди да съм направила прогестерона пак трябва да отлагам ходенето на лекар.По объркана съм и от цикъла си мисля   :balk_144:
*
« Отговор #41 -: Ноември 28, 2007, 18:14:28 pm »
jana 1 можеш лш да си таймираш овулацията с фоликулметрия, тези тестове при мен даваха навалидни положителни резултати. Финансов ли е проблема или ...? Мисля е добре да си проследиш поне 3 цикъла последователно точно с фоликулметрия. Така ще стане ясно, има ли фоликули, колко, нарастват ли достатъчно, пука/т ли се или не, регресират или стават на функционални кисти, каква е дебелината на ендометриума. Мисля ще се разбере много по полезна информация от колкото тестовете, които вече писах не са на сто процента сигурни, особено ако жената има проблем с овулацията.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

« Отговор #42 -: Ноември 28, 2007, 20:53:39 pm »
Аз не знам дали имам проблем с овулацията това ми е първи опит с тестовете.Проблема с проследявнето на ову чрез фоликуметрия е по скоро липса на време.Работното ми време не е подходящо а и лекарката е доста заета незнам дали ще мога да си записвам часове за преглед точно в свободното си време.Затова за сега ще се пробвам с тестове и БТ.Графиката ми също е много странна 6те я пусна и нея да я виждате.Благодаря за бързия отговор :bighug:
« Отговор #43 -: Декември 01, 2007, 12:30:31 pm »
Направих си изследвания днес на Progesteron 13.42nmol/l при референтни стойности (ф. 0.85-8,2;лут.16,6-122,81)и Testosteron 3,02nmol/l
(0,18-2,55)Направени са на 23 ден от МЦ.Но ову лация имах на 21 ден според тестовете за ову.Така че незнам прогестерона доколко е достоверен.
Денис ако можеш коментираи резултатите.
« Отговор #44 -: Декември 01, 2007, 13:11:07 pm »
Прогестерона се прави 7 дни след овулация, иначе просто няма смисъл, явно и стойността показва някакъв междинен резултат.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #45 -: Декември 05, 2007, 21:25:01 pm »
Днес си пуснах и аз тези хормони-4 ден от цикъла ми.Имам час при лекарката чак във вторник,а ме притеснява резултата на естрадиола.Какво ли ще означава това :(.Моля ви за разчитането им от ваша страна.Ето и резултатите:
FSH - 2.1 IU/I(3,85-8,8)
LH - 3.5 IU/I (2,12-10,90)
Пролактин - 416 mIU/I (70-565)
Естрадиол - 2032 pmoI/I (88-420)
*
« Отговор #46 -: Декември 05, 2007, 23:36:42 pm »
По всяка вероятност е лабораторна грешка. Повтори ги в друга лаборатория, евентуално следващият цикъл. :)
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!