0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

липса на менструален цикъл
« -: Декември 01, 2007, 17:59:42 pm »
Здравеите.Искам да ви напиша своя поблем и ако може да получа савети или насоки от лекари.
Проблема ми е че до сега не съм имала менструация,а сам на 21 години.Била сам при много лекари но никой не можа да каже на какво  ми има или какъв ми е проблема.Преди две години ходих по лекари,на изследвания - хормонални.различни мнения се изказваха,аз съм родена през 86 година,единия лекар ми каза че нямам вътрешните органи които има всяка жена,другия че иамам яйчници,матка,и всичко но не са доразвити.За това искам да получа насока от лекар,защото проблема ми е сериозен.Казаха ми че трябва да отида на генетични изследвания,но нямах вазножност,сега съм решила че ще отида,но незнам, какво показват те,искам да разбера каква информация дават генетичните изследвания.
Благодаря ви предварително,надявам се да ми отговори някой който е запознат.
*
Re: липса на менструален цикъл
« Отговор #1 -: Декември 01, 2007, 19:16:16 pm »
Сигурна съм, че специалистите тука ще ти отговорят и насочат, но ще ги улесниш предполагам, ако по-подробно напишеш от кой град си, при кого си ходила и какво точно ти е казано от всеки лекар, който си посетила. Какви прегледи са ти правени, какви хормонални и какви са резултатите от тях.
« Отговор #2 -: Декември 01, 2007, 20:05:53 pm »
Положението е сериозно и ние едва ли можем да го коментираме, генетичните изследвания биха дали отговор за нещо наследствено или някаква генна мутация, посети някой известен специалит от тук обсъжданите за да си по-сигурна в диагнозата си.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #3 -: Декември 02, 2007, 15:44:51 pm »
От Варна съм,за изследванията казаха ми че всеки хормон ми е в границите на нормалното,ходила съм при генеколога д-р Мичев в Майчин дом,при ендокринолога д-р Деведжиева,исписаха ми противозачатачни хапчета за да предизвикат менструация,но ефект нямаше,и много витамини които могат да спомогнат за прокарвяване но ефекта беше нулев.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #4 -: Декември 02, 2007, 15:49:20 pm »
Хелена, първо трябва да се изясни наистина имаш или нямаш полови органи. Това се установява с гинекологичен преглед, преглед с ултразвуков апарат и при необходимост, по-специални изследвания. За генетична консултация мажеш да се обърнеш към лекар от катедрата по медицинска генетика, намира се в Медицински Университет.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #5 -: Декември 03, 2007, 08:20:59 am »
Тази седмица ще посетя на гинеколог,и после може би по изследвания и така.Благодаря ви.
« Отговор #6 -: Декември 07, 2007, 18:30:40 pm »
Helena, направи ли си изследвания, какво ти казаха лекарите?
*
« Отговор #7 -: Декември 07, 2007, 20:18:23 pm »
Всички чакаме да пишеш Хелена,какво стана?
« Отговор #8 -: Декември 08, 2007, 12:25:44 pm »
Здравеите, в края на следващата седмица ми е часа за генеколог,и после ще ходя на иследвания.ще ви пиша какво е станало непременно
« Отговор #9 -: Декември 14, 2007, 09:13:06 am »
здравеите снощи бях на генеколог,и резултата от видеозона е :матка нямам,яйчници имам,лекарката при която бях ми каза че ще ме сварже с лекари в софия и оперативно ще имам матка.но за деца категирично ми отговори че мои аз няма да имам.сега ще отида на иследвания които ще искат от софия,и януари месец съм на 1 си преглед там а след това и операция.ако някои може да препорача специалист от софия,за консултаця и преглед.при предните лекари съм си губила времето, и са ме бавили и тапкали с хапчета които не са ми били нужни.
« Отговор #10 -: Декември 14, 2007, 21:23:20 pm »
Здравей, helena! Не се притеснявай, сигурно са объркали нещо. Не им вярвай! Мога да ти препоръчам д-р Димитър Георгиев от София е, аз ходя при него и съм много доволна, аз имах проблеми с менструацията, обиколих много лекари, накрая той ми помогна. В София също има некадърни лекари, вничавай да не попаднеш на такъв. Ако искаш пиши ми бележка, ако решиш да отидеш при него, работи със здравната каса.
В момента ходя и при друг лекар, който се занимава с алтернативна медицина, по друг повод и от него съм доволна. Не се притеснявай, ще се оправиш, само трябва да намериш добър лекар.