0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Искахте да Ви разкажа
« Отговор #40 -: Октомври 22, 2007, 12:33:06 pm »
Не съм и виждала някъде в България да седят по стената дипломите им за специалност.

Гане , в кабинета на д-р Владимиров , всичките му специализации са на стената.

Много е тежко в такъв момент да се реши какво да се прави. Все едно аз да тръгна да съдя моята лекарка, че не е догледала нещо. И какво? Това ще върне ли бебето ми? Не, само ще ме накара да загубя и малкото останало доверие в нея...

Болката на тези хора в момента е задушаваща !
Едва ли им е до търсене на справедливост , точно сега. Може би , един ден...
Те просто разказват и предупреждават . Това е техният начин да помогнат на другите.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #41 -: Октомври 22, 2007, 13:19:57 pm »
Ефи, там не съм ходила, но за мен това е много добро решение. Така никога няма да се съмняваш, че нещо не е наред. И ти, и аз знаем каква е болката... И знаем, че решение няма, нито се забравя... Както и момичето няма да забрави какво е преживяло...
За жалост, времето не намалява болката нито променя факта, че нещо толкова чакано и желано си е отишло. А търсенето на справедливост в момента няма да помогне по никакъв начин тази болка да стане по-малка...
N_rez, знам, така е. Страдам от безсъние след миседа. Хиляди пъти си превъртам в главата дали е можело нещо да се направи или лекарката да е можела да спаси нещо... И не стигам до решение... Знам колко боли, колко те задушава всичко и как ти се иска да виеш от болка, а трябва да си силен... Знам... Прегръщам сестра ти и й желая много сила, за да продължи напред. Ти си добър човек и прекрасна сестра! Пожелавам ти да успеете заедно!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #42 -: Октомври 22, 2007, 13:38:03 pm »
Благодаря Ganka,
Надявам се че скоро пак ще бъде бременна и си мисля, че като се роди бебче болката и няма да е толкова голяма. Улисана в грижи се надявам, че ще се съвземе и ще бъде щастлива.Знам, че болката по бебетата ще я носи цял живот в сърцето си и че колкото и деца да има няма да я заличат,защото нищо не може да и замени дечицата. В петък има рожден ден, а тя няма желание за нищо. Мисля, че като я изненадам с празник може за миг поне за миг да я направя щастлива.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #43 -: Октомври 22, 2007, 14:11:47 pm »
Опитай, бъди до нея, улисвай я в различни неща, може и да успееш да я накараш да се съвземе. Това е най-важното сега - да я накараш да тръгне напред!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #44 -: Октомври 31, 2007, 15:07:51 pm »
Нямам думи за това което прочетох до тук.Искам само да кажа, че много от момичетата са загубвали бебетата си но досега не бях чела нещо подобно.Съжалявам за сестра ти искренно, но мисля че като сте имали някакви съмения в нещо е трябвало да потърсите второ мнение.Предвид, че съм пациентка на д-р Емин и той направи първото ми и успешно инвитро няма да коментирам какво мисля повече за него и целия екип на д-ц Конова.Сега съм в 12 седмица и имам леко зацапване, първото което направих беше да му звънна утре съм на преглед "понеже не се отзовава веднага".Честно казано ако неговото мнение не ми хареса ще искам да чуя и мнението на друг специалист, ако трябва и при трети ще ида, но няма да чакам...А понякога ни е писано и неможем да го променим ако ще и на 100 д-ра да идем.Надявам се сестра ти да се възстанови скоро, знам че е трудно аз също като някой от момичетата прекарах една фатална бременност, но не обвинявам никой и само се моля за ново начало с добър край както за мен така и за всички мили момичета които страдат и се борят с това.

*
« Отговор #45 -: Октомври 31, 2007, 16:15:06 pm »
Dimitrova,
Не обвинявам никого, но е ясно че виновни има.
Пожелавам ти всичко най-хубаво, да се радваш на здраво детенце и всичко да мине идеално.
Радвам се че доктора е внимателен с теб и си доволна от него.
Аз нито имам за цел нито искам да накарам някоя от неговите пациентки, който са доволни от него да ходят при друг лекар. Както писах и по-горе, написах преживяното от сестра ми, защото ме потърсиха момичета с молба да разкажа, защото бях писала моето мнение в една анкета.
« Отговор #46 -: Ноември 02, 2007, 18:34:24 pm »
Жалко е, че семейството ти трябва да преживее тази загуба. Наистина болката е голяма и мисля, че трябва да се говори за това, а не да се мълчи и да се преглъщат сълзите. Нормално е да се чувства зле и всеки на нейно, а и на твое място би бил ядосан и обезнадежден за известен период. Вярвам, че след време ще се съвземете от загубата и ще намерите щастието отново.
  Тъй като този форум ще се чете и от много хора след като темата не е така актуална мога да кажа само, че подкрепям мнението на Dimitrova, че ако човек има съмнения трябва да търси и друго лекарско мнение. За съжаление и аз го установих на свой гръб, но пък не е грях да имаш доверие в един лекар. У нас доброто здравеопазване не ни се полага по презумция. Системата е такава, че трябва да си го извоюваме с искане, питане, четене и настояване. Няма друг начин, живеем в такава държава  в такова време.
Наистина Ви съчувствам за загубата.

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #47 -: Ноември 03, 2007, 12:27:50 pm »
Чак сега виждам темата и съм изумена,че има и невярващи на болката на тази жена и семейството и.Тя беше пуснала тема в бг мама ,когато сестра и още беше бременна.
 n_rez , в другият форум съм angels_zg.
 Ние си писахме на лични.При тях нещата се развиха много бързо и време за много мнения нямаше.Аз лично и дадох координатите на д-р Димитрова от МД и те щяха да направят консултация с и с нея,но за съжаление не успяха,защото аборта последва много бързо. :(
 Аз не мога да разбера,защо мислите,че някой е едва ли не безгрешен,защото помогнал на няколко жени да забременеят.Аз съм страшно доволна от д-р Филипов,който ми направи лапароскопия и от тогава забременявам 3 пъти.Да ама познавам майка,която загуби бебето си в 9-ти месец заради него.За д-р Хранов имам също много дпбро мнение,но я Джам да каже нейното.Въпреки че съм много доволна и от двама,съзнавам че са правили грешки и не са велики.

<br />
*
« Отговор #48 -: Ноември 05, 2007, 10:02:06 am »
Здравей z22,
Благодаря ти много за подкрепата и тук в този форум, както и за подкрепата по времето на аборта. Сестра ми е видимо по-добре почна работа, първия цикъл и дойде и сега гледа напред.Е разбира се че има и моменти в който пак плаче, но те са вече по-рядко, че никога няма да забрави болката няма, но дано бързо да роди живо и здраво детенце. Желая ти успех мила, на теб и на всички момичета.
*

everything_possible

• 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
« Отговор #49 -: Декември 12, 2007, 20:32:06 pm »
Прочетох темата от първата до последната буква и останах изумена!
Недоумявам как е възможно да има ЖЕНИ които така да нападат и обиждат човек който ПРОСТО разказва за семейната трагедия.Любопитно ми е колко от вас познават лекар или лекари които НИКОГА не са грешили!
СПОМНЕТЕ СИ!!! Ние ВСИЧКИ сме ХОРА! А хората  ГРЕШАТ!
Не е важно кой,или колко често,или кога,или при кого .Когато касае нещо толкова важно и чакано като дете,никоя майка не признава оправдания!
Дали да търси справедливост е неин проблем.Дали да се чувства виновна-също!А как да продължи-винаги е трудно да се каже!
Но нали ние сме ЧОВЕЦИ,и само разумът и емоциите ни различават от животните!
Нима е толкова трудно да разбереш нечия болка?
Дори понякога да си мислим,че ние не бихме постъпили по определен начин в определен момент,човек никога не знае какво изпитание му е подготвила съдбата!Животът е непредвидим и не бива да съдим другите,защото съдбата може и на нас да сервира същото.
НИЕ всички искаме деца!Чакаме ги и страдаме когато ги загубим!
Нека бъдем по-толерантни!!!
n_rez, разбирам ви и ви съчувствам!Завиждам на сестра ти ,че те има!
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!