Здравейте, момичета и благодаря на всички ,включили се към темата!
Благодаря за подкрепата и куража, който ми давате, момичета!Напътствията ви са също много важни, за да си направим и ние с мъжа ми "план на действие". И силно се надявам, нашата светлинка не от отсрещвия влак в тунела!
Scarlet, бих искала да те няколко въпроса -на кои точно 3 репродуктивни хормона на мъжа ти д-р Кацаров е искал предварително изследване? Смятаме да посетим репродуктивния ендокринолог- д-р Тодорова, за която ни съветваш, но би ли ни дала някакви координати, ако имаш? На мен също ми предстои изследване на щитовидните хормони, което д-р Стаменов ми предписа (въпреки, че само преди около 5 месеца си правих такова при доц. Конова и уж всичко си беше в норма)Може ли изследването на щитовидните хормони и репродуктивните да се направи в обикновена лаборатория или трябва да бъде в специализиран център по стерилитет като този на д-р Стаменов и доц. Конова (в смисъл дали ще са верни резултатите , ако се направят изследванията в обикновена лаборатория)И в обикновена лаборатория ли може да се направи и микробиология? Понеже ние сме от провинцията и ни е доста неудобно честото пътуване до София заради работата ни, така и така аз ще ходя да си пускам изследване на щитовидната, може ли и мъжът ми да дойде директно с мен и той да си пусне на щитовидната и репродуктивните, без да ходим при д-р Тодорова- в смисъл, че като кажем кои хормони искаме и си платим, не виждам да има проблем, че не ги е предписал доктор.
Да, права си относно клиниката на д-р Стаменов и неговия професионализъм, но ме притеснява фактът, че поради многото пациенти, той не може да обърне по-обстойно внимание на всички и понякога се налага сами да решаваме какви изследвания да си правим и къде да ходим в процеса на подготовката ,било то за инвитро или инсеминация...или дори само , за да се опитваме да подобрим спермограмата и това да стане по естествен начин, ако въобще е възможно при такава лоша спермограма(но пък веднъж вече се е случило
, макар и да завърши с мисед
)По този повод се притеснявам, да не изпуснем нещо важно, което трябва да се направи и което докторът не ни е уточнил? Така че, ако има някой опит, нека споделя!
А при мен уж нещата бяха добри с хормоналните изследвания (само доста по-нисък естрадиол - около 65 в сравнение с долните референтни стойности - около 220 ), а цикълът ми , особено след абразиото, никакъв го няма- на 45-50 дни, а в същото време като ходихме при д-р Стаменов, а това беше на 14-ия ден след цикъла ми, той ми каза ,че имам около 21 см. фоликул
, който щял да се пукне съвсем скоро- в близките 24 часа (при цикъл 45-50 дни да оволирам на 15-ия ден
- малко странно, ама Божа работа)Та ако знаете как мога да си регулирам и при мен нещата и да си имам редовен цикъл с предхождаща го овулация, моля да ми пишете! Все се чудя- уж половите хормони са добре в общи линии, щитовидната и тя е добре, пък цикълът го няма
Абе не е за разправяне...явно ни предстои дълъг път ходене по мъките и до София...
White, тогава лека и щастлива бременност и от мен!
Аз предния път като писах, бях толкова притеснена, че не обърнах внимание , че щастливото събитие предстои през февруари
Venifear, моят мъж пие въпросното лекарство за лечение на жлезата. Тя не му е премахната, а се лекува ежеднево с това лекарство, на както момичетата по-горе ми казаха, предполагам, че това не му е оказало някакво влияние за самата спермограма. Преди около 10 -ина месеца той си беше направил 3 спермограми- нещата пак не бяха добри при двете от тях, но не и толкова зле, а при третата всичко почти си беше в долните референтни стойности, а сега, чак не можем да разберем откъде такива шокиращо лоши резултати
Даже аз в началото скептично погледнах, когато д-р Стаменов ни предписа и спермограмата, понеже си имахме предните , пък и аз си бях забременяла първия път сравнително бързо...ама ей-на ! То тръгнах с проблемите при мен, а къде излязох оше по-лоши резултати
Пожелавам на всички ни много сили и късмет в тежката борба, която сме захванали!
Дано всички ние скоро се преместим в щастливия форум и да се похвалим с рожбички!