0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Anonymous

Тест за овулация
« -: Декември 03, 2005, 23:46:07 pm »
Искам да попитам ,ако теста за овулация е положителен значи ли това ,че има сигурна овулация или е възможно такава да не е настъпила.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Тест за овулация
« Отговор #1 -: Декември 04, 2005, 01:45:10 am »
Ако теста за овулация е положителен, това показва, че овулацията ще настъпи след около 24-36 часа.
Re: Тест за овулация
« Отговор #2 -: Декември 04, 2005, 09:29:03 am »
Цитат на: Anonymous
Искам да попитам ,ако теста за овулация е положителен значи ли това ,че има сигурна овулация или е възможно такава да не е настъпила.

Тестът отчита пика на лутеинизиращия хормон. Както Лали е казала, овулацията вероятно ще настъпи през следващите 24-36 часа, но също е възможно и да не настъпи. Затова най-сигурният начин е проследяване с ултразвук от лекар - гинеколог.

Обаче: ако си в началото на опитите - не е нужно да се притесняваш. Но ако е изминала една година и бебе все още няма, то е хубаво да отидеш на лекар и да започнете да изяснявате възможните причини да не става. Започва се със спермограма ;)
Тест за овулация
« Отговор #3 -: Декември 07, 2005, 15:44:50 pm »
И аз имам подобен въпрос. Реших да опитам само с един тест за ову (clear ovu) на предполагаемата според моята информация и изчисления овулация. Направих го днес - появиха се две розови чертички еднакви по интензивност. Сега е трудното: как да интерпретирам един единствен тест - дали овуто вече е настъпило или ще бъде в следващите дни? Да кажа, че днес е 14 ден от последния ми мензис а цикълът ми е около 24-25 дни. Не ми се вярва овуто да настъпи след два/три дни, какво ще кажат по опитните от вас?
Дано слънчо огрее и моят дом ...
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Тест за овулация
« Отговор #4 -: Декември 07, 2005, 15:57:21 pm »
Щом са ЕДНАКВИ чертичките, значи е положителен.
Действайте, овулацията ще настъпи след 24-36 часа.