0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Хидротубация след лапаро
« -: Декември 11, 2005, 21:37:10 pm »
Здравейте, отдавна посещавам форума, но едва сега се престрашавам да попитам нещо. Ще се постарая да е каратко: цветна снимка - тръби непроходими, лапаро преди 2 месеца - едната с хидросалпингс, който е отстранен и тръбата е клампирана, другата е била с малък хидрос.,направена й е лека пластика и е проходима вече. След това инсе с обработен материал, но въпреки това получих възпаление със силна болка и вис.Т. Последва лечение с много и силни антибиотици. Успоредно пих и низорал, но мисля, че не ми действа вече. Сега ми препоръчват хидротубация, заради може би все още проходимата тръба, от една страна заради пластиката, от друга  - заради възпалението,за да не се запуши отново. Доколкото разбрах ще бъде с антибиотик. Въпросът ми е - да настоявам ли за микробиология, поради съмнения за гъби след антибиотиците и въобще наистина ли е необходимо да се подлагам и на това? Ще се радвам ако ме посъветвате нещо.
Благодаря ви предварително и ви желая успех и кураж в борбата!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Хидротубация след лапаро
« Отговор #1 -: Декември 12, 2005, 08:28:06 am »
Ако ще правиш хидротубация, непременно си направи микробиология преди това при това положение.
Хидротубация след лапаро
« Отговор #2 -: Декември 12, 2005, 14:55:11 pm »
:) Здрасти, impreza :D

Лекарите дадоха ли ти обяснение защо се е получило възпаление при теб след инсеминацията?
 А преди лапарото направи ли микробиологично изследване.
 Относно твоя въпрос,аз лично бих те посъветвала да правиш микробиологично изследване с антибиограма преди каквато и да било подобна интервенция навърте-към матка,тръби.Въпреки че хидротубазията ще ти бъде с антибиотик,по-добре е да се застраховаш.
 А ако се чудиш дали изобщо да си правиш хидротубация,да знаеш че не е кой знае какво.Много рядко някои момичета се оплакват от силни болки.Мен лично ме боля лекичко първия път, а после почти нищо не чувствах.
 А иначе наистина е сложен въпрос дали пластиката помага при проблем с тръбите или е по добре направо за инвитро да се мисли.Всеки случай е различен и е, може би, най-важно да избереш добър лекар, който да ти помогне с това решение.Има значение и на каква възраст си.
 Това е от мен,успех,каквото и да решиш :D
Хидротубация след лапаро
« Отговор #3 -: Декември 12, 2005, 17:10:41 pm »
Благодаря ви Лали и Вивита :)
И аз мислех, че трябва задължително да направя микробиология преди хидротубацията, но исках да чуя и друго мнение.
Преди лапарото правих МБ с антибиограма, дори се наложи да пия антибиотик и преди и след лапарото.
За инсето - в общи линии съмненията са, че тъй като на мъжа ми микробиологията не е съвсем чиста се е получило така, но проблемът е, че той е резистентен вече към всички антибиотици. Мнението на лекарите беше, че дали с инсе или при норм.полов акт еякулатът така или иначе отива на едно и също място. А и все пак инсето беше след обработка в лаб. Не знам къде е истината, но в общи линии се въртя в затворен кръг. Много разчитах на тази тръба, дано не е пострадала след инфекцията.
Успех на всички :)
Хидротубация след лапаро
« Отговор #4 -: Декември 12, 2005, 18:10:40 pm »
Цитат на: impreza
Мнението на лекарите беше, че дали с инсе или при норм.полов акт еякулатът така или иначе отива на едно и също място. А и все пак инсето беше след обработка в лаб.

Импреза,

Да, логиката е такава - еякулатът в крайна сметка отива на едно и също място, но при полов акт минава първо през цервикалната слуз, 4ието основно зна4ение е да бъде първият предпазен щит/филтър срещу мн бактерии, инфекции и т.н., преди да стигне до 'Това място'. Другата й функция е да бъде като пото4е, което да подпомага плувците с подходящ попътен вятър към заветната цел за среща.
А при ИНСЕ директното влизане в матката преска4а този щит и операцията става малко нещо троянски кон ... Ако твоята ЦС си върши работата, то явно не може да се каже същото, поне не със сигурност, за ка4еството на пре4истване на семенната те4ност преди да ти я инсерират... Бе деликатна работа ...
Дано вси4ко се нареди при вас!!

П.С.  Дано и никът ти (ако идва от 'на4инание' де) спомогне за увенчаването на вашето на4инание с бърз успех, както бърз е и хубавият едноименен модел кола :)
Хидротубация след лапаро
« Отговор #5 -: Декември 12, 2005, 19:44:19 pm »
Хехехе :D
Bluemoon, много ме развесели с последното :)
Не знаех, че значи начинание, но определено съм фен на субару :)
Благодаря ти за пожеланията, да ви се връща тъпкано и по-скоро :)