0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Anonymous

ВЪПРОС - базална температура /бел. на мод./
« -: Декември 19, 2005, 16:07:34 pm »
Здравейте момичета.Имам едно въпросче-Нормално ли е 5 дена един след друг да имам една и съща температура.Не трибва ли да има поне някаква разлика.Все пак следя и чакам овулация.Първия ден на цикъла/след лапароскопия /ми беше на 10 декември,а от 15 декември до днес температурата е една и съща.Дали има вероятност овулацията да е минала..../много жалко защото чакам съпруга ми да се завърне от чужбина на 21 декември и се страхувам да не изпуснем момента.. :(
Благодаря Ви
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #1 -: Декември 19, 2005, 17:00:30 pm »
А преди 15 декември каква беше температурата?
« Отговор #2 -: Декември 19, 2005, 17:02:47 pm »
Здрасти, ако този цикъл е започнал на 10.12., а днес сме 19.12., раничко е за овулация. Така или иначе не е важно дали темп. стои еднаква или играе нагоре надолу, ами да се види има ли двуфазност. Във всяка от фазите е съвсем нормално да са еднакви температурите. Също така, можеш да се ориентираш по стойностите им, особено ако не мериш за първи месец - при мен например в първата фаза ми е обикновено 36.61, а във втората, 37.03 и повече (при всеки са различни тия стойности!).

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

*

Anonymous

« Отговор #3 -: Декември 19, 2005, 17:03:57 pm »
първите 2 дена от цикула беше 37-37.2...след тожа пафна на 36.8.качи се на 37 и от 15 до днес е 36.8.Благодаря
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #4 -: Декември 19, 2005, 17:05:41 pm »
Дотук добре. Продължавай да мериш. Съветвам те да си купиш и тестове за овулация.
*
« Отговор #5 -: Декември 19, 2005, 17:33:02 pm »
да меря я и от днес започвам с тестовете за овулация,
Tези    Home test-/за овулация надейдни ли са.
*
Re: ВЪПРОС - базална температура /бел. на мод./
« Отговор #6 -: Декември 19, 2005, 17:49:44 pm »
Цитат на: Anonymous
Здравейте момичета. ...  Дали има вероятност овулацията да е минала..../много жалко защото чакам съпруга ми да се завърне от чужбина на 21 декември и се страхувам да не изпуснем момента.. :(
Благодаря Ви

Здравей,
при мен ситуацията е малко подобна на твоята. И аz чакам съпруга си на 21.12 и се притеснявам да не сме иzпуснали момента и тоzи месец, та zатова си zаписах час на 21.12 при моята гинеколожка, zа да види на вагинален ехограф дали е минала овулацията или ми предстои. И аz меря БТ и zасега покаzва, че не е минала, но zа да съм сигурна и zа да не "иzкукуригам" и следваЩия месец дали е станало или не, предпочитам въzможно най_точната диагностика (поне така съм чела в библиотеката).
Обмисли и моя вариант. Успех!
*
« Отговор #7 -: Декември 19, 2005, 19:01:54 pm »
аз на 22 декември сутринта съм на Др.,,
а утре ще ходя в поликлиниката/оказа се че имат ултразвук/