0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Лекар, следящ бременни жени????
« -: Януари 09, 2008, 23:41:56 pm »
 Здравейте, момичета!
Искам да ви помоля а съвет - бременна съм в 19-та г.с. За съжаление живея в провинцията, на 270 км от София. В града, в който живея, има само един по-добър и опитен АГ-лекар и той се занимава с всякакви женски проблеми и извършва всички женски консултации. Записана съм при него. Но той има само коремен (а не вагинален) ехограф и при това този апарат не може да принтира снимки.
 Това нямаше да е проблем, ако аз също не бях момиче от "зачатие". Борбата ми за забременяване трая около 2 години и някак си ми се струва, че се случи чудо. Затова много ми се иска бременността ми да протече добре и да завърши успешно. Просто умирам от страх и ужас, че ако нещо лошо ми се случи, ще трябва да извървя отново пътя, по който минах, за да стигна до тук.
 Имам двурога матка със септум (бях стигнала до решението да се подложа на операция за премахване на септума, но съдбата се смили над мен и реши друго). Освен това винаги са ми казвали, че матката ми е "обърната и е малко по-малка от нормалното".
 От една-две седмици започнаха проблемите - първо поддуване на клепачите на очите и лицето, после това спря, но се появи сърцебиене, световъртеж, промени в кръвното налягане, но най-лошото са болките в корема ми. Лекарят ми изписа Magnerot и пия по 6 хапчета на ден, но болките сякаш се усилват от ден на ден...
 Снощи прочетох, че лекарят, следящ бремеността, трябва да направи прегледи през определени периоди на бремеността (мисля, че беше около 14-та г.с и около 18-23 г.с.). На мен такива прегледи не са ми правени, а не знам дали и ще ми направят докато съм в периода до 23-та г.с.
 Затова реших да се допитам до вас - бихте ли ми препоръчали някой добър лекар, който би могъл да следи бремеността ми в София или в Пловдив?
 Можете ли да ми кажете дали мога и ако мога как точно трябва да постъпя, за да сменя настоящия ми лекар с някой по-добър, който да следи бременността ми?
 БЛАГОДАРЯ ВИ сърдечно предварително!
Желая на всяка една от вас безпроблемна бременност и здрави бебчета на края!
 Поздрави!
*
Re: Лекар, следящ бременни жени????
« Отговор #1 -: Януари 10, 2008, 09:34:47 am »
  Здравей! Препоръчвам ти д-р Дяволов от Майчин дом-София. Пойскай направление за консултация и изследвания.
  Късмет!
*
« Отговор #2 -: Януари 10, 2008, 10:18:21 am »
tujnata,надявам се скоро да намериш време да разкажеш как успя да се пребориш със стерилитета.
*

CatWoman.

• **
  • 63
  • Защото вярвам в Чудеса!!!
« Отговор #3 -: Януари 10, 2008, 14:04:07 pm »
Здравей, щом си толкова проблемна, според мен тръгвай за София. Най-добре ще е да те следят там! Така си мисля! Било то и като апаратура, и като специалисти, това ще е най-добрия вариант за тебе. За София отиди в Майчин дом или Тина Киркова. Не се притеснявай, а възможно най-скоро да си там! Ще се моля всичко да е нормално с теб. Успех от сърце ти желая една спокойна и нормална бременност!
*

everything_possible

• 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
« Отговор #4 -: Януари 10, 2008, 18:11:48 pm »
Ако е по силите ви вървете в София!Там нивото е коренно различно от провинцията.Дано запазиш своето чудо и стигнеш до щастливия финал!Аз за съжаление не успях.Късмет!!!
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
*
« Отговор #5 -: Януари 10, 2008, 22:08:04 pm »
Моята бременност я следеше д-р Мазнейкова и съм доволна от нея. Тя  е добра в проследяването на бременността. Но от момичетата тук знам, че и д-р Виолета Димитрова е много добър специалист по проблемна бременност. Идвай в София и не чакай. Успех!
*
« Отговор #6 -: Януари 10, 2008, 23:30:38 pm »
Мисля, че щом още не се е прибрала от София и не е писала тази вечер, най-вероятно са видели какъв е проблема и може би се налага някакъв престой в София.Дано като се върне, да ни съобщи добри новини,че бебето вече се вижда, че си е на място и просто е имало малко нужда от прогестерон..
*
« Отговор #7 -: Януари 11, 2008, 11:42:26 am »
Миличка, защо не си писала по-рано? Знаеш, че съм насреща.
Аз горещо препоръчвам д-р Марков за тези специализирани изследвания.
Ето ти координати:
МЦ МАРКОВС
ул. Алеко Константинов 17, вх. А, ет. 1
служебен тел 0899 130 550 - сутрин
02/946 07 95 - след 14.00 ч.
www.mc-markovs.com
Вярвам, че всичко е наред и ще гушнеш здраво, доносено и прекрасно бебе.
ПП От скоро в клиниката на д-р Стаменов има нов лекар, който прави фетална морфология и от него имам прекрасни впечатления.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #8 -: Януари 21, 2008, 11:35:07 am »
Освен казаното горе, бих ти препоръчала и др.Румен Велев, който доскоро е завеждал патологична бременност в Шейново. Лекари ми го препоръчаха, Стаменов ме поздрави за избора, а аз самата също карам бременност с усложнения. Приема и в клиниката на Мазнейкова. Абе на много места примеа, аз много не мога да му хвана дирите, защото ходя в новия чу частен кабинет. За момента всичко, което правим е успешно, надявам се така да продължи. КАто отношение и човек мога само да кажа хубави неща. От скоро има и собствен нов кабинет, с нов апарат.
Ако искаш, пиши ми и ще ти дам координатите му на лични.
*
« Отговор #9 -: Януари 21, 2008, 13:47:55 pm »
Куки, безкрайно много се радвам за теб. Желая ти от цялото си сърце леки, безоблачни и много щастливи 9 месеца. Време беше да те огрее топлото слънце. :D
Сори за спама.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #10 -: Януари 22, 2008, 22:21:39 pm »
Момичета, здравейте!!!
Извинявайте, че не писах толкова дълго време. Нещо не съм добре и не мърдам никъде освен в очертанията на стаята ми. Последните няколко дни бяха много трудни – имах силни болки в корема, гадене, световъртеж, сърцебиене. Викнах моя лекар и той каза да си пия Магнерот-а и да не ставам от леглото (!!!!) Днес съм малко по-добре и излязохме с мъжа ми да се разходим до центъра и реших да използвам момента и да ви пиша. Записах си всички имена, но понеже нямам много време да седя в Интернет-клуб, пък и опит, ще направя това, което ми дойде най-напред наум. Аз не познавам лично White, но знам нейната история и ще се доверя на нея. Пък и без това една от причините да се добера до Интернет – клуба тази вечер бе да й пиша лично и да поскам съвет от нея. Пък тя, милата, вижте – ме изненадала и сама ми писала. МНОГО ТИ БЛАГОДАРЯ, мила White! Бъди жива и здрава! Пожелавам на теб и на всички хора, които обичаш здраве и успехи. Успешен край на твоята бременност и сбъдване на мечата за свое собствено детенце в ръцете ти!
Момичета, БЛАГОДАРЯ на всяка една поотделно за отговорите, за съветите, за подкрепата, за окуражителните думи! Прекланям се пред вашия оптимизъм, силен дух и алтруизъм. Желая успех на всяка една от вас в борбата със стерилитета.
Pukanka, обещавам да ти напиша как се случи чудото с мен, но не знам кога точно ще стане това. Моля те за търпение и ти благодаря за разбирането.
Още утре ще се обадя на д-р Марков, а ако той е зает – сигурно ще звънна на д-р Румен Велев. Ще си запиша час и ще отида въпреки всичко !!! Да стоя тук ей така е просто лудост !!!! Затова ще действам!!!
Ще ви държа в течение какво се случва с мен и какъв е проблема, само дано да имам сили да седя на стола и да пиша...
Лека вечер и до скоро! Целувам ви всички, tujnata
*
« Отговор #11 -: Януари 23, 2008, 14:23:24 pm »
За Пловдив ти препоръчвам д-р Даскалов. Момичетата преди мен и те ще ти го препоръчат за лекар в Пловдив. Аз лично от няколко години ходя при него и сега пак продължавам. Съчетанието е идеално - много добър специалист + нова апаратура. Няма да сбъркаш, ако отидеш там, пък и доколкото разбирам от обясненията ти си някъде от моя край.