Приятели, заедно с колеги разработваме програма за обучение на общопрактикуващи лекари по проблемите на репродуктивното здраве. Общопрактикуващите лекари са първите, които се срещат с двойката с репродуктивни проблеми и тяхната първоначална адекватна реакция е много важна. Първият курс, който ще водя, е за спермален анализ. Естествено, няма да ги обучавам как се правят спермограми, тъй като това не е тяхно задължение, нито са квалифицирани за тази дейност. Искам да обуча общопрактикуващите лекари как да разпознават истинската, правилно направена спермограма от фалшивата и некоректна такава. За целта са ми нужни реални примери. Молбата ми е, ако имате време и желание, да ми съберете и изпратите копия от спермограми (по пощата или на мейла). Ако искате, закрийте личните данни, а ако не сте ги скрили, аз ще го направя. Аз вече имам няколко драматични примера в посока как не бива да се прави, като култовата виталност на нищото - сперматозоиди - нула, виталност - 50%. Предварително ви благодаря.