0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
чхг в различните лаборатории
« -: Април 26, 2010, 19:26:19 pm »
Здравейте.Днес сутринта имам чхг 1124, което обаче не нараства както трябва. Знам че за да се проследи правилно развитието трябва тестовете да се правят в една и съща лаборатория, но въпреки това пуснах втори, в друга лаборатория, след обед  и там чхг е 1525.Може ли да се каже , че има някакво развитие или това е само разлика от лабораториите?
                                                                                                            Само едно нещо прави мечтата невъзможна:страхът от    неуспех.,Алхимикът,Паулу Коелю
*
Re: чхг в различните лаборатории
« Отговор #1 -: Април 26, 2010, 19:37:39 pm »
Първо - честито! Второ - при такова ЧХГ защо пускаш същия ден втори тест? Обади се на лекаря си, кажи му стойността и ако искаш да видиш как нараства стойността, пусни втори тест след 2 дни и по възможност в същата лаборатория. Кой ден след трансфер си?

*
« Отговор #2 -: Април 26, 2010, 19:45:00 pm »
Това е естествено забременяване.Би трябвало да съм към края на 5 седмица.На 22  имах 565 днес, след 4 дни, резултата трябваше да е доста над 1100,но уви :(.На лекар съм утре.
                                                                                                            Само едно нещо прави мечтата невъзможна:страхът от    неуспех.,Алхимикът,Паулу Коелю
*
« Отговор #3 -: Април 26, 2010, 19:49:01 pm »
Не се притеснявай! Всичко ще е наред! Успех на прегледа!

*
« Отговор #4 -: Април 26, 2010, 20:36:11 pm »
Успех на прегледа. Според мен си е разлика от лабораториите. Какви са им референтните стойности? Поне седмиците от двете лаборатории еднакви ли са, защото аз имах случай от разлика от 2 седмици от двете лаборатории.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
« Отговор #5 -: Април 27, 2010, 15:57:23 pm »
Здравейте, при мен единствената "добра" новина, че е в матката.Днес се видя нещо като сак, но е много малко.Док каза да повторя резултата в четвъртък и ще чакаме.Лекарствата ги продължавам.Питам се има ли смисъл?
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #6 -: Април 27, 2010, 17:18:47 pm »
Лекарствата ги продължавам.Питам се има ли смисъл?
Разбира се, че има смисъл. Не бързай да се тревожиш излишно. На този етап от бременността е нормално да не се вижда друго освен точица в матката. Предполагам, че е трудно това с чакането, но това е начина.
 Пожелавам ти успех и много усмивки занапред.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
« Отговор #7 -: Април 28, 2010, 10:58:19 am »
Това е естествено забременяване.Би трябвало да съм към края на 5 седмица.На 22  имах 565 днес, след 4 дни, резултата трябваше да е доста над 1100,но уви :(.На лекар съм утре.
не е задължително :) ще дам пример : аз пусках ЧХГ от 9 ден след ЕТ  :lol: пусках го всеки ден в две лаборатории /единия ден в едната ,другия в другата/ различни бяха стойностите първо,което е нормално,защото титрите са им различни и второ-не нарастваше с удвояване всеки път /говоря че съм сравнявала всяка лаборатория сама за себе си и пак не всеки път имаше удвояване/.
Стискам палци  :)
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*
« Отговор #8 -: Април 28, 2010, 13:51:04 pm »
Благодаря Ви за подкрепата!
« Отговор #9 -: Април 30, 2010, 10:34:33 am »
Добри хора, кажете ми на мен, старата жена кога се пуска изследване за ЧХГ?!?
имам два спонтанни аборта и една успешна бременност между тях, но никога в нашия смотан град никой гинеколог не ми е казвал, че съществува такова изследване и че то явно може да следи развитието на бременността?!?!?
Кога си пускате такова изследване? Кръвно ли е? колко струва?
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #10 -: Април 30, 2010, 10:43:57 am »
dantealigeri.1 ЧХГ (човешки хормон гонадотропин) е кръвно изследване и може да се направи най-рано приблизително на 11-12 ден след овулация. По него се съди дали има бременност. След това може да се повтори 48 часа след първото изследване, за да се провери дали ЧХГ се удвоява (приблизително).
С ЧХГ най-рано се регистрира бременност. Не зная дали точно при спонтанни аборти може да бъде показател. Зависи и в коя седмица са.
Ето полезен линк:
http://www.zachatie.org/index.php?Itemid=82&id=542&option=com_content&task=view
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
« Отговор #11 -: Април 30, 2010, 11:13:25 am »
Благодаря ти за линка, crow. Явно изследване на ЧХГ може да покаже бременност преди закъснението. Разбирам, че такова изследване се прави и когато бременната има оплаквания, кървене... Очевидно, за да си родя следващото бебе, трябва да стана специалист по акушерство и гинекология, защото наличните лекари в моя град не са чували за такива методи за диагностика  :(
Добре, че сте вие, момичетата от Зачатие!!!
« Отговор #12 -: Април 30, 2010, 15:13:28 pm »
desihg, ако няма кървене никакво спиране на лекарствата!!!
Писала съм го и преди, моят първи кръвен на 12 ден от ЕТ беше 0,0. Доколко можеше да му се вярва се вижда от подписа ми.
Има бременност, видяло се е че в матката. Не си вкарвай лоши сценарии в главата.
Видяли сте точка, дай Боже и сърце, после точката станала оризче, после колкото фасулче и така...   :bori_017::bighug:
« Последна редакция: Април 30, 2010, 15:17:03 pm от *vera »
*
« Отговор #13 -: Май 01, 2010, 15:38:54 pm »
Здравейте, при мен нещата се развиват много бавно(все пак расте), сега ще се виждаме с док. чак след празниците.Снощи вливах имуновени.Дано след него  нещата да се променят към добро,макар че организма ми не го понесе добре.