Крем супа от тиквички
Продукти: 20 гр. зелен боб, 1 скилидка чесън, 20 гр. лук, 20 гр. пипер, 1 средно голяма тиквичка, 1/2 връзка копър, 1 с.л. зехтин
Зеленият боб, лука пиперът и чесънът се нарязват и се заливат с 1/2 литър студена вода. След омекването им се прибавя обелената и нарязана на кубчета тиквичка. Ври още 15 мин. Прибавя се зехтинът и ситно нарязания копър. Всичко се пасира до получаването на гладка смес.
Крем супа асорти
Продукти: 20 гр. лук, 20 гр. пипер, 20 гр. морков, 20 гр. броколи, 20 гр. тиквичка, 20 гр. карфиол, 20 гр. картоф, 20 гр. целина глава, 1 с.л. зехтин
Всички продукти се почистват, нарязват на кубчета и заливат с 1/2 литър студена вода. Врат до омекването им. Прибавя се зехтинът и всичко се пасира. Преди поднасяне може да се поръси със ситно нарязан магданоз.
Зеленчукова мусака
Ситно нарязани 10 гр. морков, 10 гр. пипер, 10 гр. лук, 10 гр. грах, 100 гр. настъргана тиквичка. Всичко се задушава до омекване. Прибавя се чубрица, щипка сол, няколко стръка копър. Изсипва се в тавичка и отгоре се настъргва соев кашкавал, тофу и леко се запича.
Вегетарианска пица
В тавичка се настъргва един голям картоф, прибавят се 2 с.л. вода, завива се с фолио и се поставя във фурна. След като омекне отгоре се гарнира със зеленчуци по желание, прибавя се щипка сол., чубрица, 1 с.л. зехтин, поръсва се с настърган соев кашкавал „Тофу” и се запича в нагрята фурна за 10-ина минути.
Рецептите са на д-р Емилова