0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Pomo6t za Abort !
« -: Януари 07, 2006, 01:43:23 am »
Priatelkata mi e vazmojno da e bremenna no e na 17 godini i tova savsem ne e podhodia6t moment. Molia spestete si ukorite kum men! :(
Molbata mi e kum kojto moje da mi dade informacia kade v sofia moje da otidem za da abortira, vazmojno li e tova da stane po medikamentozen put (bez operacia - minali sa 7 dena)kolko vreme otnema procedurata, kolko 6te struva, kakvi uslojenienia moje da nastupiat i nakraia nai-vajnoto kade e vazmojno nai-dobriat lekar za abort???
Blagodaria na vsi4ki koito se otzovoat za pomo6t. Iskam da si priznaia 4e iskam deca no prosto sega ne e momenta! :(
« Последна редакция: Октомври 25, 2011, 14:14:16 pm от jam »
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Pomo6t za Abort !
« Отговор #1 -: Януари 07, 2006, 09:25:33 am »
Най-добре е да каже на майка си.
Няма по-добър съветник от майката.
Ще повика, повика, пък ще намерят заедно най-доброто решение.
Иначе си има официален път - личен лекар - гинеколог - и после процедурата.
Прави ли тест за бременност?
И пиши на кирилица, както и какво решение сте взели?
Ако има бременност, колкото по-рано се прекъсне, толкова по-малко са рисковете.
Има и максимален срок, в който може да се прекъсне бременността - 12 седмица, считано от датата на последния мензис.
Не отлагайте в никакъв случай.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Pomo6t za Abort !
« Отговор #2 -: Януари 07, 2006, 10:51:38 am »
Пешо, от кое са минали 7 дена? От както правихте секс или от както е видяла положителен тест за бременност?
Ако е първото - седете с ина задника и чакайта да й дойде мензиса.
Ако е второто - да отива на гинеколог и там ще й обяснят всичко. Аборти се правят във всяка АГ болница.

и следващия път - секса да е с презерватив! пази не само от нежелани бебета, а и от куп болести, които са много по-страшни!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Pomo6t za Abort !
« Отговор #3 -: Януари 08, 2006, 00:03:55 am »
Blagodaria vi za iskrennite otgovori! Utre 6te se razbere okon4atelno kakvo sledva :(
Ne e pravila test za6toto otkazva no ve4e ima pove4eto simptomi - predi sedmica ima6e gadene s bolki v korema, gardite i narastnaha i ia boliat, stana razdraznitelna malko pove4e, zapo4na da iade kolkoto mene, dnes hodi do toaletnata 2 puti za 30 min bez da e pila voda, a cikala i ve4e zakusniava s 2 dena  :cry:
Iskah da sam podgotven psihi4eski za posledstviata, puk i finansovo!!!

Uspeh na vsi4ki mladi maiki i dano se radvat cial jivot na decata si i da gi obi4at!
Pomo6t za Abort !
« Отговор #4 -: Януари 08, 2006, 14:43:02 pm »
Ами, ако правилно съм разбрала тя е на 17 години. В такъв случай аборти се правят сама със съгласието на родител/ настойник, ако не са променили нещо в закона, ама такива спомени имам. Така че, ако иска някога да бъде майка - да си го направи легитимно, а не на черно. Да каже на майка си, пък тя ..., ами нали за това е майка, да поддържа дъщеря си! Но първо, първо да си направи тест. При тези симптоми, стига да не са плод от самовнушението, теста би трябвало да покаже!
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
Pomo6t za Abort !
« Отговор #5 -: Януари 12, 2006, 10:30:54 am »
Така е до 18г. трябва съгласието на родителя, защото е непълнолетна. Да си направи тест за бременност и да каже на майка си.И, ако необходимо да се прави аборт, да е при добър специалист, за да може в бъдеще да има деца.Пиши какво става!!!
*
Pomo6t za Abort !
« Отговор #6 -: Януари 12, 2006, 10:39:41 am »
Пешо, симптомите, които описваш, са симптоми и на ПМС. Така че преди да е направила тест, не се шашкайте чак толкова. Гаденето, болките в гърдите са абсолютно нормално явление в дните преди да дойде менструацията. А честото уриниране може да е от притеснение или просто плод на самовнушение.
Задължително направете уринарен тест за бременност. При двудневно закъснение може и да отчете. Ако не - можете да пуснете и един кръвен. Той ще покаже 100% какво е положението!
Стискам палци всичко да е наред!
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
Pomo6t za Abort !
« Отговор #7 -: Януари 12, 2006, 11:11:34 am »
А добре ли премислихте....това ли е най-удачното решение..
Понякога вземането на крайни мерки оставят отражение за цял един живот,защото става дума за прекъсването на човешки живот.
А създаването на живот е чудо,което не е дадено на хората да разполагат и да се отнасят несериозно към него!
Независимо от възрастта си,човек би трябвало да подхожда отговорно към постъпките си!Ако наистина се чувства незрял,да потърси съвет от някой близък,който го обича!
 :balk_77:

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
Pomo6t za Abort !
« Отговор #8 -: Януари 12, 2006, 16:07:56 pm »
Дано младите се оправиха
 :wink:

Закъснение от 2 дни не е нищо и на всяка жена с редовен цикъл се е случвало. Симптомите са сходни с ПМС.
Но, то пък за беля, някога баш когато не трябва да стане, вземе че стане от първия път, но пък това никак не е задължително! Работа №1 - тест вкъщи!

Успех!
Благодаря ти, Бени!

Pomo6t za Abort !
« Отговор #9 -: Януари 12, 2006, 19:00:27 pm »
следкато няма 18 г. аборт в болница може да се направи само със съгласие на родител.Другият вариант е на черно/на частно/,но това носи рискове.