0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

въпрос за спада на БТ
« -: Март 11, 2008, 16:56:03 pm »
Момичета може да ви звучи малко тъпичко, но имам въпрос.
Този месец искам да си засека овулация с мерене на БТ.
Та в тази връзка искам да знам кога трябва да настъпи овулацията в деня на спада
на БТ или на следващия и кога е най-подходящото време за секс, в деня на спада
или 12-48 часа след това.
Благодаря предварително на тези , които ще се включат с компетентно мнение.   
Re: въпрос за спада на БТ
« Отговор #1 -: Март 11, 2008, 20:41:06 pm »
Момичета може да ви звучи малко тъпичко, но имам въпрос.
Този месец искам да си засека овулация с мерене на БТ.
Та в тази връзка искам да знам кога трябва да настъпи овулацията в деня на спада
на БТ или на следващия и кога е най-подходящото време за секс, в деня на спада
или 12-48 часа след това.
Благодаря предварително на тези , които ще се включат с компетентно мнение.   

С мерене на БТ не се засича овулация. С мерене се установява дали е имало и кога е била овулацията, но няколко дни след нея.
Вярно е, че има спад (не винаги) на БТ в деня на овулацията, но е малък и няма да го забележиш.
По-добре си прави тестове за овулация. 12 до 48 часа след положителния тест за овулация настъпва и самата овулация. Подходящото време за кекс:) е в дена на положителния тест и двата дни след това.
Успех!
*

wild cat

• 404
  • Няма начин да няма начин!
« Отговор #2 -: Март 12, 2008, 09:00:52 am »
А когато тестовете отчитат, че има ову, но температурата не пада изобщо в следващите дни, а и до бременност не се стига въпреки, че е правен "кекс"? Какво се предполага тогава:
1. Евентуално, че е имало бременност, но не се задържа, а е прекратено много рано. Но тогава сигурно трябва да има поне някакво закъсняване на менструацията , а такова няма.
2. Просто попадам в онези около 20% жени, при които температурата не се движи така, както се очаква и не е достатъчно показателна за ову.
3. Че решението ми ще е само - фоликулометрия. Защото само с нея ще се установи дали се стига до овулация /въпреки положителните тестове/ т.е. наистина ли се пукат фоликулите или не. Също така по време на същия проследен с фоликулометрия цикъл трябва да се измерят и нивата на половите хормони.
Права ли съм, като се има предвид, че при мен и съпруга ми не са открити гинекологични проблеми? :wink:
*
« Отговор #3 -: Март 12, 2008, 09:08:21 am »
Относно температурата и тестовете аз имам собствено отношение, писала съм го и друг път. Аз съм от онези, на които нито температурата се движи както би трябвало и не се вдига повече от 36.7-8, ното тестовете за овулация да ми показвали положителен резултат, но след фолик-я се доказа, че наистина си имам овулация. Така че май наистина вече много, много не вярвам на и на температурата, нити на тестовете. Според мен най-добре е да отидеш на фоликуметрия да се види дали наистина имаш овулация и вече да коментираш с лекаря какви изследвания сте правили и какво евентуално друго може да се изследва. Дано все пак наистина нямата проблеми двамата със съпруга ви.