Мила, къде е била бременността ти? Някак си не ми се вързва. Наличието на кръв в корема, означава че нещо се е разкъсало, мястото където е бил прекрепен плодния сак. Обикновено той се прекрепя в тръбата, ако тя е била разкъсана, как така са ти я запазили? Ако е бил прекрепен другаде (към яйчника например, не е невъзможно) би трябвало да са отстранили него (или поне част от него). Това "къси и тънки" чесно казано не го разбрах, че те са някакви части от милиметъра в единия си край. Виж ако са изглеждали недоразвити е друга тема. Понеже моят случай е доста сходен ще ти кажа как процедирах аз, дано да имаш същият резултат.
- Изчакай си епикризата от операцията и непременно си я вземи, там черно на бяло пише какво са премахнали и какво е запазено, както и състоянието на другите органи.
- Ако опарацията ти е била лапароскопия (което не ми се вярва, ако си била в състоянието, което описваш) ти се полага рехабилитация по НЗОК или поне през 2006 беше така
- Като минат три месеца от операцията (ако е била лапаротомия) или месец (ако е била лапароскопия) отиваш да те видят как се възстановяваш, надявам се всичко да е ОК и да ти дадат картбланш за бебеправене. Това не изключва задължителният преглед месец след операцията, който също трябва да си направиш.
- НЕПРЕМЕННО тест за проходимост на тръбите преди опити за бебе
- НЕПРЕМЕННО се обърни към добър лекар
Пожелавам ти съвсем скоро да забравиш за този кошмар и да се сдобиеш с лентичка като моята!