0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

naskomimi

• 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Здравейте, момичета!
Пак съм аз - вече си взех и този хормон и се притеснявам.
Че е двойно над нормата  8O
Незнам абсолютно нищо за него- пуснах го заради моето увеличено окосмяване... :( :balk_146:
Незнам дали има връзка с другите хормони, със щитовидните, с лечението на щитовидната жлеза....

Ще ви напиша пак и другите хормони, ако има връзка да коментирате, че съм ужасно притеснена... :balk_144:

Прогестерон 10,59 при реф. 1,7-27
LH 3,10 при реф. ст-сти 2,4-12,6
FSH 7,03 при реф. 3,5-12,5
Естрадиол 33,04 при реф. 12,5-166
Пролактин 267,9 при реф. 127-637
Тестостерон 1,14 при реф. 0,22-2,9
DHEA-S 15,02 при реф. 2,66-8,55

Всички са правени на 3-ти ден, само прогестерона е на 22-ри...
А между другото от два месеца съм с повишена функция на щитовидната жлеза - високи много са ми Т3 и Мат и пия тирозол, незнам дали има връзка с това и се влияе от лекарствата. Прочетох, че е някакъв надбъбречен хормон- последния път ендокринологът ми ми пусна асат, алат и креатинин и всичко си е в норма ( че нещо от тях беше за бъбреците)...

Моля, дайте ми съвет и коментирайте нещата около мен, че ще се побъркам до срещата с гинеколога!

Благодаря ви предварително!
Гушкам ви силно!    :bighug:
Чакам с нетърпение!

"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
*
Re: Помощ - много високи стойности на DHEA-S!!!!
« Отговор #1 -: Март 05, 2008, 15:01:45 pm »
naskomimi Аз имам също толкова завишен DHEA-S. Пуснах си го заради повишено окосмяване (държа да отбележа, че не е много!) Гениколога тогава се усъмни за поликистоза но не се потвърди. Ходих на еднокринолог - каза, че нищо ми няма. Аз така и оставих случая и не се рових повече. Сега обаче правим опити за бебе и не се получава. Вече много се притеснявам и май пак ще ги повторя. Този хормон за какво ти го пуснаха? 
*

naskomimi

• 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
« Отговор #2 -: Март 05, 2008, 15:30:37 pm »
Здравей, Kylie!
Как да ти кажа - то моето стана май по желание - да си го пусна това, незнам...
И аз така за окосмяването, но моето си е МНОГО :oops:.
Само че тестостерона си ми е ок, което ме учудва и незнам вече...
Смених много гинеколози заради моето незабременяване и първият от тях ми пусна пролактин, тестостерон и това... Друг е въпроса, че беше в Писанец и всички резултати бяха грешни...
Следващите гинеколози дори и не бяха ми споменали за останалите хормони като лх, фсх, прогестерон, естрадиол и това...
Аз си ги изисках всичките след като изчетох доста във форумите и разбрах, че са важни, а това си го платих допълнително, че знаех само, че има връзка с незабременяването и повишеното окосмяване...
Съвсем се обърках вече...
Гушкам те и ти желая успех!

"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
*
« Отговор #3 -: Март 05, 2008, 15:51:45 pm »
naskomimi аз също си го изследвах самоинициативно. Отидох на козметик да си махна мустачките и тя ме посъветва да отида да си проверя хормоните (а те мустачките не се виждат много). Общо взето така се развиха нещата. Аз имам само 2 неуспешни опита за бебче досега. Чакам този месец да видим дали няма да станат 3. Аз бих те посъветвала - незнам от кой град си но най-добре се обърни към клиника по стерилитет там са специалистите. Аз мисля ако не стане до септември да си запиша час при Владимиров и да започна с по-сериозни изследвания.
Успех и на теб  :bighug: