0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

резултат от кръвен тест 7.77hcg
« -: Януари 26, 2006, 20:52:53 pm »
Здравейте този месец ми се случи нещо страно -закъсня ми с 5 дни,гърдите ме боляха,бяха ми се подули ,нямах никакъв апетит,ставаше ми лошо,гадеше ми се въобще всички симптоми на бременост.Направих си 7-8 теста за бременост още преди закъснението и след него -всичките отрицателни.Пуснах си кръвен тест,защото попринцип цикъла ми е редовен и това ми се случваше за първи път  закъснение+симптоми на бременост и ми отчете 7.77hcg.На следващия ден вечерта ми дойде,симптомите изчезнаха.Мисля си че е имало оплождане но не се е имплантирала яйцеклетката.Овулацията ми беше на 06.01 и би трябвало да ми дойде на 20.01,а ми дойде на 25.01.Извинявайте,стана дълго но ако на някои му се е случвало нека сподели,много съм обърканалБлагодаря ви предварително :roll:
Hm ...
« Отговор #1 -: Януари 26, 2006, 21:43:11 pm »
Не съм сигурна, но мисля, че хормона на бременноста започва да се отделя чак след имплантация.
« Отговор #2 -: Януари 26, 2006, 23:08:48 pm »
Това какво значи?Ранен аборт???Там  където ми правиха теста ми казаха,че под 5hcg няма бременост,а над 25hcg има ,а мойто 7.77??Много съм притеснена :cry:
хм...
« Отговор #3 -: Януари 27, 2006, 00:18:34 am »
За обикновени тестове преди закъснението е малко раничко.
По-скоро не е имало имплантация. Може да е било фалшива тревога.
И на мен ми се е случвало  :(
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #4 -: Януари 27, 2006, 08:26:54 am »
Имплантацията е 3-4 ден след оплождането.
По всяка вероятност е имало олождане, но не се е развило. Повод за притеснения няма.
« Отговор #5 -: Януари 27, 2006, 09:45:26 am »
Цитат
Не съм сигурна, но мисля, че хормона на бременноста започва да се отделя чак след имплантация.

И аз не съм сигурна, но си мисля - как тогава тестовете за бременност ще хващат извънматочната? В крайна сметка тогава яйцеклетката далеч не се е имплантирала...  :oops:
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #6 -: Януари 27, 2006, 10:22:07 am »
Не имплантацията е важна, а времето, което е изминало от оплождането. Колкото повече време минава, толкова повече расте ЧХГ.
И при извънматочната бременност оплодената яйцекретка си расте и се отделя ЧХГ.
И затова паника настъпва когато ЧХГ е висок, а в матката не се вижда нищо.
« Отговор #7 -: Януари 27, 2006, 10:24:49 am »
Цитат на: cambozola
Цитат

И аз не съм сигурна, но си мисля - как тогава тестовете за бременност ще хващат извънматочната? В крайна сметка тогава яйцеклетката далеч не се е имплантирала...  :oops:

Не съм много сигурна, но май при извънматочната пак има имплантация, само че не е в матката.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #8 -: Януари 27, 2006, 12:11:56 pm »
Щом ЧХГ е започнало да се повишава, значи е имало имплантация, но ембриончето или не се е било закрепило добре, или пък просто не се е развивало добре и организма го е изхвърлил.
Dali, не се притеснявай от това. Като ходих на генетична консултация ми казаха че повече от 40% от оплодените яйцеклетки загиват още преди да бъде регистриана бременност...Като в 90% от случаите се дължи на случайни грешки в деленето. Понякога цикъла си идва на време, друг път с малко закъснение както е било при теб. И жени които не се следят от близо (като нас) дори не разбират че са били забременели.
Но това е природния механизъм да оцелеят само здравите ембриони.
Сигурна съм че много скоро ще се похвалиш с хубава новина. :)

Относно имплантацията...Аз знам че тя става към 6-7-8 ден след овулацията. Около 3-4 дни оплодената яйцеклетката се придвижва по тръбата, после още 2-3 дни престоява в матката преди да се имплантира.
Затова е “рекламен трик” написаното по листовките на тестовете, че отчитат на 7ми ден след евентуално оплождане. Най-сигурно си е на деня на М. или след това.

А, когато се прави кръвен тест за ЧХГ , за да се потвърди наистина наличие на (ранна) бременност, е важно да има почти двойно повишаване на стойностите, за период от 24-48часа. Щом ЧХГ расте (с бързи темпове) тогава значи има бременност.
Ако се прави кръвен ЧХГ в 5-6 седмица, то тогава е ясно че стойностите ще бъдат доста високи, и не е чак толкова наложително да се повтори изследването след 48 часа.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

« Отговор #9 -: Януари 27, 2006, 12:46:37 pm »
приеми го като добра новина все пак е имало оплождане,така че другия път ще стане.На мен ми се е случвало такова закъснение но докато изчаквах за тест ми дойде.Обаче на следващия месец забременях макар  да небеше сполучливо.Така че мечтай си за хубавите неща следващия месец   :D
*

Anonymous

« Отговор #10 -: Януари 28, 2006, 00:18:41 am »
:balk_104: Момичета,благодаря ви за отговорите :balk_104: Лошото е че,след такива симптоми и закъснението вече си мислех че,е станало,но...и този кръвен тест само ме обърка :cry: Пожелавам ви по-скоро да ви се сбъднат мечтите и всичките да гушкаме едни сладки бебенца!!!
« Отговор #11 -: Януари 28, 2006, 00:22:34 am »
госта по на горе бях аз,забравих да се логна