Щом ЧХГ е започнало да се повишава, значи е имало имплантация, но ембриончето или не се е било закрепило добре, или пък просто не се е развивало добре и организма го е изхвърлил.
Dali, не се притеснявай от това. Като ходих на генетична консултация ми казаха че повече от 40% от оплодените яйцеклетки загиват още преди да бъде регистриана бременност...Като в 90% от случаите се дължи на случайни грешки в деленето. Понякога цикъла си идва на време, друг път с малко закъснение както е било при теб. И жени които не се следят от близо (като нас) дори не разбират че са били забременели.
Но това е природния механизъм да оцелеят само здравите ембриони.
Сигурна съм че много скоро ще се похвалиш с хубава новина.
Относно имплантацията...Аз знам че тя става към 6-7-8 ден след овулацията. Около 3-4 дни оплодената яйцеклетката се придвижва по тръбата, после още 2-3 дни престоява в матката преди да се имплантира.
Затова е “рекламен трик” написаното по листовките на тестовете, че отчитат на 7ми ден след евентуално оплождане. Най-сигурно си е на деня на М. или след това.
А, когато се прави кръвен тест за ЧХГ , за да се потвърди наистина наличие на (ранна) бременност, е важно да има почти двойно повишаване на стойностите, за период от 24-48часа. Щом ЧХГ расте (с бързи темпове) тогава значи има бременност.
Ако се прави кръвен ЧХГ в 5-6 седмица, то тогава е ясно че стойностите ще бъдат доста високи, и не е чак толкова наложително да се повтори изследването след 48 часа.