0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Свободна течност зад матката ?
« -: Март 04, 2008, 22:34:54 pm »
Днес при преглед на видеозон след 12 дни закъснение и отрицателен тест лекарката ми е писала в листа свободна течност зад матката.иначе нищо друго не се видя.Някой знае ли какви са причините?Четох , че такава има в дните след овулация , но при мен вече е 45 ден -каква овулация?Иначе имам придръпвания и тежест в корема -ще полудея , а утре ми е една година от мисседа .Сега какъв кошмар да очаквам?
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Свободна течност зад матката ?
« Отговор #1 -: Март 04, 2008, 22:39:40 pm »
Късна овулация, да речем?!

Имаме девойка родена от точно толкова късна овулация. :D

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #2 -: Март 05, 2008, 09:07:19 am »
И аз мисля, че може да е късна овулация.
Имала съм такива чудесии, поне веднъж годишно.

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
« Отговор #3 -: Март 05, 2008, 09:31:59 am »
  При мен такава течност имаше в последните дни от МЦ заради киста.
« Отговор #4 -: Март 05, 2008, 14:50:21 pm »
Извинявайте,ако е глупав въпросът ми,но как се различава тази течност от хидросалпингс?
« Отговор #5 -: Март 05, 2008, 16:56:13 pm »
Обикновено тази течност е в Дъгласовото пространство от спукан фоликул и освобождаването на яйцеклетката.
Хидросалпингса е раздуване на тръбата и изпълване с течност, обикновено заради предшестващи възпаления - обикновено в ампуларната част (към яйчника). Може да е едностранен или двустранен.
Т.е мястото на двете течности е различно. Хидросалпингса има отношение към тръбите, което няма нищо общо с освобождаването на течност при овулация.
« Последна редакция: Март 05, 2008, 16:59:16 pm от Black_rose »
« Отговор #6 -: Март 05, 2008, 17:12:21 pm »
Благодаря,Розичка!