0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Майки след проблемна бременност!
« -: Май 20, 2008, 19:56:13 pm »
Здравейте на всички преборили се да станат майки!
Накратко за мен: След изслдвания в Плевен се оказа че имам повишено ниво на тромбоцитно-левкоцитни агрегати PLA.Назначена ми е терапия при бременност  с аспирин протект,Fraxiparin i Imunovenin.
Моля момичета които са били на такава терапия по време на бременност да ми пишат!
Как е протекла бременността? Как се проследява такава бременност? Вижда ли се на видеозон дали всичко е наред? Налага ли се престой в болница или лежене?
Много ви благодаря предварително.
Във всяка стъпка виждай края на пътуването!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Д-р Милен Кацаров
« Отговор #1 -: Май 21, 2008, 14:54:52 pm »
На неговата страница http://andrologia.hit.bg/ някой вижда ли как му е мейла? Изгубих го, а помня, че го имах и съм го копирала от страницата му.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Майки след проблемна бременност!
« Отговор #2 -: Май 21, 2008, 16:02:24 pm »
Бих казала само, че всяка бременност протича по различен начин, независимо от еднаквата диагноза, която имаш с някои от момичетата тук.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #3 -: Май 22, 2008, 09:13:50 am »
Perdeto е напълно права. Една с друга бременностите не си приличат. Моят проблем е различен от твоя, но пак ми се налага прием на аспирин и фраксипарин.
Аз първия път бях само на аспирин, имах повече проблеми и се наложи и в болница да полежа.
Сега съм на фраксипарин, аспирин, Л-тироксин и др., но се чувствам добре да сега (да чукна на дърво). Предполагам, че превантивната терапия си дава резултата. А иначе ходя при д-р Димитрова за доплер на окло 6 седмица, освен това са и редовните прегледи в ЖК. Там всеки месец ми дават направляния за какво ли не и ме гледат на ехограф.

« Отговор #4 -: Май 22, 2008, 12:34:02 pm »
Имуновенинът няма отношение към протичане на бременността, а другите намаляват съсирваемостта на кръвта и евентуално ще се обръща внимание на това.
От това лечение не следва лежане в болница, така че споко!

Успех!
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #5 -: Май 23, 2008, 19:23:54 pm »
Аз съм и на имуновенин, и на фраксипарин, и на аспирин,  и на още 5-6 вида хапове. Надявам се бременността да протече нормално, относно проследяването - не мисля, че има нещо по различно от бременност без тези лекарства.
Лежане ще има ако имаш някакъв проблем като кървене например, но не и заради приема на лекарствата.
« Отговор #6 -: Май 27, 2008, 13:28:30 pm »
Благодаря на всички за отговорите!
Силно се надявам че не след дълго ще съм и аз член на тази тема от форума :)
Във всяка стъпка виждай края на пътуването!