0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
ПМС-как се справяте?
« -: Ноември 02, 2008, 12:36:21 pm »
Привет на всички
 помогнете ми да облекча тази раздразнителност една седмица преди МЦ.
Много се измъчвам.Ставам много заядлива и дребнава скандалджийка.
Не мога да се контролирам,треса се от нерви,треперя като лист.
Дали да опитам с онези билкови хапчета-глог,мента и валериан?
Вие как се справяте?
Помогнете със съвет. 
Благодаря предварително.
Re: ПМС-как се справяте?
« Отговор #1 -: Ноември 02, 2008, 16:16:40 pm »
Аз просто си изтърпявах това състояние на нервност и полу лудост.
« Отговор #2 -: Ноември 02, 2008, 22:21:38 pm »
Аз също съм така,трябва да ми дойде след 2 дни. Преди няколко дни даже направих нервна криза. Сега пия хомеопатия за нервите и се чувствам много добре. Много ми е странно колко съм спокойна,дори повече от обикновено.
ОБИЧАМ означава да поемеш куршума заради любимия човек! Всичко по-малко от това е просто ХАРЕСВАМ!
*

Ра4ето

« Отговор #3 -: Ноември 19, 2008, 10:54:17 am »
Здравей Kiwwi!  :)

Аз имам същият проблем и то често 2 седмици преди да ми дойде - т.е. общо взето не ми остава време, в което да съм нормална. Добре, че съпругът ми ме обича много и ме търпи. Но и при мен е така - треперя, понякога ми прилошава, заяждам се и правя невероятни проблеми от най - дребни нещица.
Мента, глог и валерян е едно от нещата, които взимам (когато нещата излизат извън контрол), а другото е екстракт от нискостублена иглика. Незнам дали го има в България и под какво име, но на лат. е Evening primrose oil. Това е южноамериканско растение, което облекчава симптомите на ПМС.
Другото нещо е - намали сладките неща, колкото и да имаш "нужда" от тях именно в този период; кафето - безкофеиново е най-добре; повече разходки и чист въздух!
 :)
*
« Отговор #4 -: Ноември 20, 2008, 16:09:41 pm »
Ооо миличките.Цяла седмица ли?Аз слава Богу само един или два дни преди М съм полу луда.Предупреждавам мъжа ми, защото не искам да го наранявам без причина и си избухвам от време на време.Случвало се е и на приятелка да и избухна без причина, но на нея винаги мога също да обясня.Общо взето изтрайвам се и всички осколо мен също ме изтрайват като са предупредени
« Отговор #5 -: Ноември 23, 2008, 17:29:34 pm »
Здравейте, на мен покрай всички дразги и капризи, въпреки че се опитвам да ги потушавам, понякога ми минават и мисли за раздяла и да се прибирам ( аз съм в чужбина). Не че искам, но някои проблеми започват да ми изглеждат по-големи и правя от "мухата слон". Още повече че не мога да забременея от близо 1г.
Направо се чудя как ни търпят мъжете!?!?
*
« Отговор #6 -: Ноември 23, 2008, 22:34:00 pm »
Едва се понасям в периода преди МЦ(точно сега)
От два дни пия глог,мента и валериан-дано даде добри резултати.
Милото се е въоражил с търпение ама....докога?
« Отговор #7 -: Ноември 25, 2008, 08:06:37 am »
Ми да кажа и аз. Сколо седмица преди да ми дойде ставам като бомба със закъснител. Най-често "избухвам" върху мъжът ми. На мен лично док ме посъветва да пия едни малки розови хапченца,които са много безобидни. Наистина ми помагат , поне ме отпускат и не съм толкова заядлива и нервна. А и моичкия вече си води календар , на който си отбелязва кога ми е следващата предпоагаема МЦ. И като наближи - много бързо си намира работа или отива на лов.  :P :lol:
« Отговор #8 -: Ноември 28, 2008, 18:49:41 pm »
Горките ни мъже! Ама добре, че ни обичат и търпят!  :D