0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пластика
« -: Януари 17, 2006, 20:03:43 pm »
Здравейте мили момичета!Моля тези, които са преминали през пластика в МД да споделят преживяното или направят кратък коментар по въпроса.Благодаря Ви предварително! :roll:
*
Пластика
« Отговор #1 -: Януари 18, 2006, 10:18:18 am »
Аз правих лапаро там, но имаше момичета, на които е правена пластика и обменяхме информация.
В общи линии, професора преценява има ли смисъл или не от операцията (самата операция не е лека - коремна е).
За съжаление при мен нещата не могат да се корегират с пластика - не бих се замислила и бих я направила иначе.
*

Anonymous

Пластика
« Отговор #2 -: Януари 18, 2006, 12:15:50 pm »
Здравей ТА!Благодаря ти за отговора!Ще се опитам накратко да разкажа защо се интересувам.Преди години ме оперираха от киста на единия яйчник, за която не съм и подозирала.След последвалите опити за забременяване и ходения по различни лекари се ориентирах към МД.Съвсем случайно разбрах за лапароскопията и т.н.Установи се, че имам множество сраствания, запушени тръби.....Предложиха ми пластика и три месеца след лапарото си направих.Казаха ми, че имам минимален шанс, измина година, а резултат никакъв.Започнах много да се притеснявам и този сайт е единственото нещо, което ме крепи и ми дава надежда, че не съм сама и има много жени като мен.Чета за всякакви други изследвания, за които не съм знаела досега и никога не съм правила, лекарите ми казват да изчакам, че е рано за инвитро или осиновяване, в момента съм на 28г.
Пластика
« Отговор #3 -: Януари 18, 2006, 13:20:51 pm »
ТА, забравих да си напиша потребителското име и излязох като гост, извини ме! :lol:
*
Пластика
« Отговор #4 -: Януари 18, 2006, 15:01:32 pm »
Здравей, Мери- Ди! Аз също съм с пластика, направена в МД. Вече 8 месеца, но няма никакав резултат. Вече незнам какво да правя, мисля да си подам документите за инвитро по ЗК

Пластика
« Отговор #5 -: Януари 18, 2006, 16:40:38 pm »
Здравей annaaa!Аз в момента също обмислям този вариант и дори се обаждах на един телефон до районната НЗОК, където попаднах на изключително нелюбеза дама.Та тя троснато ми отговори, че още не е излязъл националният рамков договор  за тази година и нищо засега не се знае.Кандидатства се със документи, но тя нито ми каза какви, трябва ли ми някакъв протокол от лекуващия лекар и т.н.Имам чувството, че хората които са назаначени на работа в такива институции понякога са много зле информирани и момичетата от този форум ги превъзхождат със знанията си.Иначе моят лекуващ лекар ми каза да не избързвам, имало време...Лекарите от моя град, които  са със отчайващи познания и живеят още във миналия век са на различни и понякога абсурдни мнения.Чух, че не е трябвало да се подлагам, че след това се появявали два пъти по-големи сраствания и т.н.Други пък казват, че е трябвало веднага да се запиша за инвитро и какво ли не...Знам, че тук във сайта има много информация, но ако някой е преминал по този път вече и чете това, моля да ни информира повече по въпроса за кандидатстването в касата, т.е., какви документи се подават точно.Другото, което съм правила са стандартните хормонални изследвания и за хламидия - те са нормални.Като чета тук се споменава още какво ли не, правят се някакви тестове и за имунната система и т.н.Много съм объркана вече, и колкото повече информация се влива в галавата ми по тази тема, толкова повече незнам как да продължа...
*
Пластика
« Отговор #6 -: Януари 19, 2006, 09:39:59 am »
Доколкото зная, шанса за успех след пластика е около 50 % - стружа си според мен да се опита. На заглавната страница на ЗАЧАТИЕ има Програмата за лечение на стерилитет на НЗОК за 2005 г. От там може да видите индикациите и документите, които са необходими. Но на ваше място бих направила хидротубация, за да разбера какво е състоянието на тръбите, тъй като все пак е бил наличен тубарен фактор.
Статистически, ако тубарния фактор е отстранен се забременява до около 6 месеца - все още не са дали отражение новите сраствания.
Но мисля, че бъдещата стратегия трябва да се обсъди с доктор по репродуктивно здраве - те най добре знаят!
Успех и на двете
Пластика
« Отговор #7 -: Януари 19, 2006, 10:14:30 am »
Здравей ТА!Благодаря ти за съветите, благодаря и на Аннааа!Доста време събирах смелост да се регистрирам, защото не очаквах някой да ми отговори, очарована съм и от двете.Относно НЗОК разрах, но имам един въпрос, който може и да е малко глупав.Преди да направя лапарото се бях ориентирала към хидротубация, но разбрах, че е болезнена и лапарото върши същата работа, но е с упойка.Защо да правя хидротубация, нали на лапарото се виждат тръбите и в епикризата пише, че едната не пропуска изобщо някакво си матиньолово синьо, а другата пропуска, но под налягане?!Следващата ми стъпка ще бъде да сменя лекаря, като преди това си избера клиника по репродуктивно здраве, ти си права ТА, той най-добре ще каже, ако трябва ще се подложа и на това и без това след пластиката не ме плаши никаква болка вече.Успех и на двете ВИ и на всяко момиче регистрирано или не във този форум!!!
*
Пластика
« Отговор #8 -: Януари 19, 2006, 10:37:54 am »
Хидротубацията ще покаже доколко пластиката е "оправила" нещата с тръбите. Според мен трябва да си наясно преди да продължиш, освен ако не решиш да се подложиш на in-vitro. И може също да поискаш някаква анестезия, щом не понасяш болки. И аз не понасям болки след 4 операции - психически ме срива и едно силно главоболие.