0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Момичета, незнам какво да правя!
« -: Февруари 06, 2006, 10:24:57 am »
Здравейте всички!
Имам един проблем. Днес ми е 29 ден. Цикълът ми е обикновено 24-28 дена. Най - често на 26.
Тоест цикъла ми закъснява.
Лекарката ми изписа Утрогестан от 16 ден на цикъла, но не уточни докога да го пия. Тъй като опаковката стига за 7 дена /по 4 табл. на ден/, аз прочетох в упътването че се пие обикновено 10 дена, а когато се прави инвитро - до 12 г.с.  и го продължих. Всъщност пия го вече 12 - 13 ден.
Цикъла ми закъснява, но температурата ми падна рязко, а и теста за бременност е отрицателен.
Възможно ли е от лекарствата да ми спре цикъла? Не пише в страничните ефекти аменорея!
Просто незнам какво да направя. Всъщност засега изчаквам, защото не изключвам възможността днес да ми дойде, ако не ми дойде утре ще потърся и лекарката, като междувременно смятам да преустановя приема на лекарства.
Интересува ме вашето мнение. Може би има и други, които приемат това лекарство?
« Отговор #1 -: Февруари 06, 2006, 10:33:15 am »
Понякога се получава закъснение на цикъла от прогестерона, това незначи Аменорея. Целта е да се поддържа ЛФ, която се предполага че при теб е по-кратка. Спокойно ако няма бременност ще ти дойде.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
Re: Момичета, незнам какво да правя!
« Отговор #2 -: Февруари 06, 2006, 10:40:42 am »
Цитат на: gabi
...Цикъла ми закъснява, но температурата ми падна рязко, а и теста за бременност е отрицателен.
...

По всяка вероятност днес - утре ще ти дойде. Спокойно - няма да ти спре цикълът от лекарството, а само ако си бременна  :wink:
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #3 -: Февруари 06, 2006, 10:44:08 am »
А да го спра или да продължавам да го пия, всъщност има ли смисъл да продължавам да го пия?
« Отговор #4 -: Февруари 06, 2006, 11:02:20 am »
Погледнах ти графиката, доста е спада, но пий и днес за всеки случай.

*
« Отговор #5 -: Февруари 06, 2006, 11:17:22 am »
Всъщност, доколкото разбирам ако няма бременност, дори да продължавам приема, цикълът трябва да дойде, независимо от хапчетата, които увеличават количеството на прогестерона?
*
« Отговор #6 -: Февруари 06, 2006, 11:29:14 am »
При всеки е различно, може да ти дойде още докато ги пиеш, но може и да не ти дойде докато не ги спреш. По - добре ги спирай, няма смисъл при толкова ниска температура.
« Отговор #7 -: Февруари 06, 2006, 11:44:25 am »
Цитат на: gabi
Всъщност, доколкото разбирам ако няма бременност, дори да продължавам приема, цикълът трябва да дойде, независимо от хапчетата, които увеличават количеството на прогестерона?

Да въпросът е, че твоят спад е само един ден и не се знае дали все пак няма още шанс. Ако не ти дойде до утре и температурата е все така ниска, спирай го.

*

Anonymous

« Отговор #8 -: Февруари 06, 2006, 11:55:28 am »
На всички много благодаря! Ако не дойде ще взема и довечера дозата, и от утре ще ги спра! :dontknow:
*
« Отговор #9 -: Февруари 07, 2006, 09:53:33 am »
Този гост вчера бях аз.
Ами вчера сутринта ми беше последният прием. Снощи се появи зацапване, след обиколките в студа, но съвсем слабо, с цвят на боза. Днес пак нищо. ТЕмпературата - ниска, но малко по - висока от вчера.
Явно трябва да го чакам :balk_144:
Ама колко да чакам....... :ask:
Само такова чудо още не ми се беше случвало - нито едното нито другото, ама то нали всяко чудо за 3 дни.....та ще почакам още 2 :balk_91: