0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

микрополикистоза
« -: Януари 22, 2006, 16:34:00 pm »
Здравейте, момичета, днес за първи път влизам в сайта и вече сам адски притеснена. Преди няколко дни бях на лекар, диагнозата ми е двустранна микрополикистоза на двата овариума и матка с нормална ехографска структура. Лекарката ми изписа регулон и ми каза да не се притесниавам, че не толкова опасно, но като се порових в сайтовете, направо откачих. Тази диагноза ще ми се отрази ли при евентуално /след лечението/ желание за забременяване. Надявам се някой с подобен проблем да ми оговори. Благодаря предварително и касмет на всички !
*
микрополикистоза
« Отговор #1 -: Януари 22, 2006, 16:40:47 pm »
Аз лично съм чувала за поликистоза, не знам какво има предвид с това микро. Познавам много момичета забременели с поликистоза. :)
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
микрополикистоза
« Отговор #2 -: Януари 22, 2006, 16:41:36 pm »
Zдравей!Първо е важно да се изясни на какво се дължи при теб поликистозата.Трябва да си изследваш хормоните,ако още не си.В зависимост от причината,че се лекуваш по различен начин.
 Кажи по подробно за себе си-правиш ли опити за забременяване,изследвала ли си си хомоните,имаш ли редовен цикъл,имаш ли овулация.
<br />
микрополикистоза
« Отговор #3 -: Януари 22, 2006, 17:02:55 pm »
Благодаря, че ми писахте. Истината е че не сам правила никога опити за забременяване, но живот и здраве скоро се надявам да се случи и междувременно отидох на лекар, защото ми карвеше и след редовният  цикал. Но като се зачетох в сайтовете си дадох сметка че тази диагноза може да се отрази на бадещо забременяване. Вапреки че си мислия, че това е божа работа! и дано е така и всеки има касмет и му се случи това невероиятно щастие. За сажаление имам доста приятелки които имат проблем и направо настрахвам като чета всички мнения и диагнози........КАСМЕТ.От много скоро си мисля за бебе и затова все още не си давам сметка за сериозността на диагнозите и не сам нмого наясно..............
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
микрополикистоза
« Отговор #4 -: Януари 22, 2006, 17:27:34 pm »
моите наблюдения са следните-ако не се прави бебе,"лечението" е с противозачатъчни.Дават се,за да не се образуват повече такива кистички и да се образува удебелена обвивка на яйчниците.Когато вече решите,че искате бебе-изследваш хормоните,проследяваш овулацията и ако всичко е наред ,просто бебеправите и чакате да стане.Ако има проблем,се предприема съответното лечение.
 Не се притеснявай излишно от сега.На днешно време все повече момичета имат тази диагноза,но си имат овулация и забременяват бързо.
<br />
микрополикистоза
« Отговор #5 -: Януари 22, 2006, 17:46:33 pm »
БЛАГОДАРЯ  :D Приятна вечер!
микрополикистоза
« Отговор #6 -: Януари 23, 2006, 12:00:02 pm »
И аз съм за противозачатъчни, ако няма да се действа за бебе.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!