Здравейте, момичета!
Подобна на тази тема видях от 2007г и искрено се надявам да е така, защото няма случаи на гроздовидна бременност.
Декември забременях съвсем ненадейно. Десетина дни след имплантацията започна кървене. Докторите доста рано се усъмниха, че има проблем. ЧХГто в 4та седмица беше 25000. Последва кюртаж и потвърждение на МОЛА хидратидоза-частична.
ЧХГ след кюртажа не падяше. Направиха ми едно вливане на метотрексат и понеже 7 дни след него нивата на ЧХГ отново растяха, ми направиха хистероскопия. На 5 ден от хистерото ЧХГ беше паднало на 1900, на 10тия ден на 800, но днес, след още една седмица,17ти ден от хистероскопията, ЧХГ отново се е покачило на 2100.
Докторите ми казаха да отида на преглед след седмица. Нищо не ми е предписано. Няма химио.
Страх ме е да не изпуснем нещата от контрол!
Ще се радвам да се включи д-р Даскалова или някой,който се е сблъсквал с проблема. Възможно ли е такова вариране на ЧХГ стойностите, или са тръгнали пак нагоре? Не е ли адекватно да се предпише химиотерапия. С такава диагноза да продължавам лечение при моите си доктори ( много си ги обичам) или е редно да отида в ракова болница.
Много ме е страх да не си загубя матката. Искам още едно детенце.
Благодаря за вниманието!