0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

моля ви посъветвайте ме
« -: Май 16, 2008, 00:21:51 am »
здравеите момичета.за парви пат пиша в този форум и видях че има страшно много полезна информация и все пак искам да се обърна към вас за съвет. на 18 г ме оперираха от извънматочна бременност и ми отстраниха по спешност едната маточна тръба. след 2 год отножо опитах но беше спонтанене аборт в 8 седмица....и сега след още няколко год. реших след вси4ко което преживях да сабера сили и да опитам отново. направих си цветна снимка в маичин дом- варна и сам много разочарована понеже лекаря които ми я правеше на няколко пъти излезе по други"спешни задачи" и това одължи самата процедура а и болките също. за капак последната трета снимка не излезе и на базата на парвите две заключи че и другата ми почти както се изрази нямала проходимост. попитах го за инвитро а тои ме посаветва да опитам и ако до година не се получи успешна бременност(понеже след аборта спрях всякакви опити) тогава да отида за инвитро.но мене много ме е страх да не се повтори онзи ужас от преди 5 год:(моля ви помогнете ми със съвет. да послу6ам ли доктора и да опитам или да послу6ам страховете си и дирекно да се насоча към инвитро.благодаря ви предварително
*
Re: моля ви посъветвайте ме
« Отговор #1 -: Май 16, 2008, 08:42:11 am »
Във Варна има много добри лекари ако се съмняваш в нещо просто се консултирай и с някой друг.
« Отговор #2 -: Май 16, 2008, 15:13:58 pm »
благодаря за съвета но аз не сам от варна и не знам кои лекар в Варна е добар и кам кого да се обарна.моля те кажи ми името на някои специалист които ти смяташ че е добър.
*
« Отговор #3 -: Май 16, 2008, 15:39:36 pm »
Аз също не съм от Варна , но тук има доста теми за лекарите от Варна-може да ги разгледаш!
« Отговор #4 -: Юни 06, 2008, 21:48:45 pm »
Пусни си нова цветна снимка при друг лекар. Права си да имаш притеснения и съмнения.Ако имаш финансовата възможност и съгласието на половинката пробвайте направо с инвитро на естествен цикъл или с малка стимулация.
Трябва да знаеш, обаче, че инвитрото не изключва автоматично възможноста за извънматочна. Дори поставени в матката ембрионите могат да се загнездят в изхода на тръбата.
« Отговор #5 -: Юни 07, 2008, 23:53:51 pm »
здравеi atanasovaira малко ме изрлашиха тези твои думи че и при инвитро е възможно да се получи извънматочна бременност аз си мислех че това практически не е възможно но явно съм грешала.а относно това да повторя процедурата и аз го планирахно при предната едва не загубих съзнание от болкар макар че ми биха болкоуспокоявящи и затова засега я отлагам. желая ти късмет и щастия. :bighug:
« Отговор #6 -: Юни 08, 2008, 00:01:31 am »
извиняваи ако те обърках atanasovaira това горе беше от мен към тебе.  :balk_133:
« Отговор #7 -: Юни 08, 2008, 17:28:19 pm »
Нелина, по-лесно ще бъде да се спреш на някое име и да попиташ. В интернет има доста материал за лекарите във Варна. За Майчин Дом мога да те информирам, но трябва да знам при кой лекар си ходила първо.
Правилно си се ориентирала първо да питаш. Така ще си спестиш още ходене по мъките и неприятни преживявания. Можеш да ми пишеш на лични.
*
« Отговор #8 -: Юни 12, 2008, 08:04:20 am »
nelina, след като се ориентираш към някой лекар, можеш да обсъдиш с него възможността за лапароскопия. Това е лека безкръвна лапароскопска операция за проверка тръбите и резултата е по-точен от цветната снимка. Ако всичко е наред, дори да си с една тръба, можеш да забременеш естествено. Не се шашкай от резултата от снимката, особено направена по такъв начин. Аз имам цветна снимка с уж две запушени тръби, пък се бременна за втори път. Та за това ти препоръчвам лапароскопията. А понеже имаш и един спонтанен аборт, можеш да се поинтересуваш и за генетични и имунологични проблеми. По принцип ги препоръчват след два или повече аборта, но щом не ти се рискува отново, е по-добре да си наясно дали има такъв проблем.

« Отговор #9 -: Юни 12, 2008, 16:12:46 pm »
здравеи gabi32 . благодаря за съвета. аз по препоръка на лекаря ми досега не сам си направила лапароскопия, но защо пък наистина да не опитам, дано поне тя е по категори4на в резултата. думите ти определено зву4аха много окуражаващо, може пак и при мен цветната снимка да не е била сполу4лива :wink: Желая ти късмет
*
« Отговор #10 -: Юни 17, 2008, 21:27:31 pm »
Здравей,
аз съм с две извънматочни бременности. При отстраняванто на първата извънматочна ми направиха пластика на тръбата. След 2 години неуспешни опити да забременея по естествен път ми правиха цветна снимка и казаха че оперираната тръба е непроходима, но с втората тръба всичко е наред. След още 3 години неуспешни опити, изследвания на хормони, проверка на различни диагнози и хипотези относно стерилитета, забременях отново извънматочно - бременността беше в "здравата" тръба. И при втората операция правиха пластика и то и на двете тръби, но за съжаление при повторената цветна снимка се оказа че въпреки пластиките са срастнали и непроходими.
Следват 3 неуспешни ин-витра за две години и диагноза намален яйчников резерв, а съм на 33 години. Шансовете ми да имам свое дете са почти изчерпани.
Ако можех да се върна 8 години назад бих направила опит да забременея ин-витро веднага след първата извънматочна бременност. Правенето на цветни снимки, безкрайните и скъпи изследвания, физическата болка, надеждите и разочарованията, които преживявах всеки месец, докато чаках чудото да стане,доверието с което приемах твърденията че ще забременея "ей сега, само да проведем и това лечение, само да видим дали от онова ще се повлияя" днес ми изглеждат непростима грешка, която няма как да поправя.
« Отговор #11 -: Юни 18, 2008, 03:23:40 am »
здравеи EGENA. Mного ми стана мъчно когато прочетох какво си преживяла за да имаш детенце, и вярвам че има Бог и тои ще ти дари тази радост;) думите ти макар и пропити с толкова тъга са един хубъв съвет(според мене) към всички момичета които са с проблемно забременяване и стерилитет, да не повтарят както ти пи6еш твоята грешка- да чакат и да рискуват. въпреки че и аз сега това правя:( желая ти искренно много късмет , не губи вяра,прегръщтам те :bighug:
« Отговор #12 -: Юни 18, 2008, 06:19:24 am »
и аз като Nelina доста се развълнувах от историята на Egena, може би защото малко прилича на моята, може би заради болката в думите. 33 години не е малко, но не е и много време. Ти си на средата на фертилната възраст, остават ти още поне 10 години. Доста неща могат да се променят за 10 години.

За себе си знам, че ако преди 5-7 години ми се беше наложило да правя инвитро нямаше да стане. Бебето, което нося сега е резултат на това, че медицината се развива страшно бързо и технологиите вървят напред. Лекарите също.Е, не всички, но ... се намират и у нас такива. Мисля, че ти е рано да се отказваш. Желая ти успех.