0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Физиологични признаци
« -: Януари 06, 2006, 17:09:14 pm »
Здравейте момичета,

някои ще си спомнят, средата на ноември ми откриха СПКЯ, оттогава и пия метформин.

Искам да попитам момичетата с тази диагноза дали усещат някакви особени физиологически признаци.

От началото на седмицата имам странно чувство в областта на десния яйчник, понякога като парене или като натиск. Не мога да кажа, че е истинска болка и че е непоносимо, но си се усеща.

Последният ми ултразвук средата на ноември показа малките кистички около яйчника, който беше голям 12 см/посто не си спомням дали това беше десният яйчник, щото се бях шашнала малко и така или иначе бях попила вече на този преглед достатъчно инфо/

Възможно ли е паренето и натискът да са точно заради кистичките?
Следващата кръвна проба с преглед ми е назначена за началото на февруари, дотогава лекарят искаше просто да изчака действието на метформина.

Въпросът ми е да ходя ли преди това на ултразвук заради тези неприятни усещания около яйчника, или да си изчакам спокойно до началото на февруари.

Ще се радвам да споделите вие какви физиологични промени чувствате с диагноза СПКЯ.

Благодаря ви предварително и много спокойствие на всички!
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Физиологични признаци
« Отговор #1 -: Януари 06, 2006, 19:09:08 pm »
Цитат: Последният ми ултразвук средата на ноември показа малките кистички около яйчника, който беше голям 12 см

Това си е доста уголемен яйчник според мен и болката и натиска може да са оттова, без да има други физиологични признаци. Все пак при такава симтпоматика е редно да се обърнеш към лекуващия те лекар. Аз не съм доктор и приеми мнението ми със скептицизъм.

И един въпрос - малките кистички не са или са оразмерени в тези 12 см?
Физиологични признаци
« Отговор #2 -: Януари 07, 2006, 18:55:43 pm »
Мисля, че яйчникът ми беше 12, а малките перлички-кистичките ги видя около него, но не знам на тях колко беше размерът....

Но предполагам, че точно десният не е наред, защото ноември ми закъсня до 45 ден, декември беше ок менструацията, без парене и натиск в яйчника, а сега януари пак това парене се появи.
А нали те се редуват да "работят".

Явно засега ако се забременява, ще бъде с ляв яйчник :)
Дай Боже!

A и е още раничко да действа метформина, вие какво мислите, започнах всеки ден една таблетка от 850г средата на ноември.
Притеснява ме само да не е и някое възпаление при десния яйчник, освен уголемяването, и и от това да е лекият натиск там.
Физиологични признаци
« Отговор #3 -: Януари 07, 2006, 23:03:21 pm »
Цитат на: mrawche
...Но предполагам, че точно десният не е наред, защото ноември ми закъсня до 45 ден, декември беше ок менструацията, без парене и натиск в яйчника, а сега януари пак това парене се появи.
А нали те се редуват да "работят"...

Не е закономерност да се редуват, макар че има момичета, които твърдят, че при тях е така.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

Физиологични признаци
« Отговор #4 -: Януари 07, 2006, 23:42:17 pm »
Не е закономерност да се редуват, макар че има момичета, които твърдят, че при тях е така.[/quote]
Ами при мен например е така.Редуват ми се всеки месец.Имам леко уголемен десен яйчник от "прекарана инфекция".И когато овулирам с десен яйчник цикълът ми е 25-26 дена,а с ляв точно 28 дена
Физиологични признаци
« Отговор #5 -: Януари 08, 2006, 14:27:43 pm »
Цитат на: iliyanas
Цитат на: wassilena
Не е закономерност да се редуват, макар че има момичета, които твърдят, че при тях е така.

Ами при мен например е така.Редуват ми се всеки месец.Имам леко уголемен десен яйчник от "прекарана инфекция".И когато овулирам с десен яйчник цикълът ми е 25-26 дена,а с ляв точно 28 дена

Илияна съгласна съм, но това е много рядко срещано явление, особено, ако е циклично, т.е. да не е за някакъв кратък период. Така че се изключва като вариант, до доказване на противното  :D

*

toxy

Физиологични признаци
« Отговор #6 -: Януари 20, 2006, 16:29:26 pm »
Здравейте момичета, аз също съм с проблемни яйчници и пия непрекуснато различни хапчета знам че са поликистозни но не знам дали това не е само временно явление, доктора ми каза че ако сега искам да забременея това не може да стане ... ако не пия хапчета не ми идва а като пия имам сташни болки особено в левия яйчник ... предполагам че е от киста интересува ме дали има някой с подобен проблем и дали ще се наложи операция .. благодаря предварително за отговорите
Физиологични признаци
« Отговор #7 -: Януари 20, 2006, 16:36:58 pm »
toxy, какви хапчета пиеш?
Зависи от това каква е кистата дали ще ти я оперират или не, ако има такава. Един вагинален ултразвук би установил.

*
Физиологични признаци
« Отговор #8 -: Януари 20, 2006, 18:16:58 pm »
Toxy, аз имах киста на десния яйчник. Отидох на преглед едва когато болката започна да се стича по бедрото..Много странно усещане. Кистата беше доста големичка, но за щастие фоликуларна. Просъществува малко повече от 2 месеца и  си замина без лекарства и операция. Просто един ден ми дойде М. и после на прегледа нямаше нищо!
Отивай на лекар, няма смисъл да гадаеш и да се притесняваш излишно!
Късмет!  :D
*

toxy

Физиологични признаци
« Отговор #9 -: Януари 23, 2006, 15:28:03 pm »
Аз ходя на лекар повече от година и половина и са ми правили много изследвания на хормоните и непрекъснато образувам кисти, имам приятелки с същата диагноза които ми казват, че с години може да продължи това. Аз искам да знам какво е решението на проблема, като пия противозачатъчни ми идва и нямам кисти, като ги спра старата песен на нов глас! Също така ми казаха че за момента и да искам няма да мога да имам дете. Как да се излекувам, аз не знам за вас, но аз лично се чувствам адски непълноценна :(