0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Възможна причина за аборт
« -: Август 03, 2004, 13:47:27 pm »
Преди няколко дена, разговарях с колежка (и приятелка) за абортите. Нейната история е дълга и широка (разказах Ви вече част от нея). Стигна се до там, че преди години предизвиквали абортите чрез прекомерно затопляне на тялото - т.е чрез изпотяване и приемане на горещи течност и алкохол. По нейните думи така се премахва нежеланата бременност в първите месеци. Това много ме обезпокои  :( Спомена ми, че за бременните е мноооооооого лошо да се изпотяват и затоплят, защото това често води до аборт.

Някой има ли повече информация по-въпроса. Наистина ли е толкова фатално едно изпотяване (примерно)?

P.S. Тази тема май беше за друг форум  :oops: (Усложнения при бременност). Моля някой от модераорите да я измести и после да изтрие това  :oops:

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*
абе не знам
« Отговор #1 -: Август 03, 2004, 14:27:18 pm »
Абе не знам за прегряването, ама съм чувала от много места, че не трябва да се взимат горещи вани или да се къпем с много гореща вода  ако "работим по въпроса". Баба ми непрекъснато ми мрънка като ме види, че карам колело - не бивало така, младоженци сме били - да не направя някоя беля. Не искам да я тревожа женицата да й обяснявам, че при нас работата не е толкова лесна колкото при другите и че няма как да си навредя, защото няма причина за нейните опасения. Ама честно казано бабите рядко грешат  :D Най-малко са живели 2-3 пъти повече от нас.  Вероятно има доза истина във тези неща.
Иначе може би Мели може да даде научно обяснение на това. А?
 :wink:

П.П. Нямаш грижи преместих темата.  :lol:  :kittenyarn:
*
Re: абе не знам
« Отговор #2 -: Август 03, 2004, 14:31:39 pm »
В много случаи бабите наистина са прави  :wink: А ако има и кой да ги слуша ....  :roll: ............. ще е добре.

Иначе ти ще дойдеш от мята партия
Цитат на: cygnus
 карам колело

И аз обичам да карам колело. Последно преди 1 седмица участвах в 23 км. вело - крос

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
Re: Възможна причина за аборт
« Отговор #3 -: Април 03, 2008, 23:11:01 pm »
Чувала съм че са вредни сауните и парните бани, изпотяването е естествената защита на тялото от претопляне.Това означава че всяка бременна през лятото трябва а не излиза от тях и да сои само на климатик.Не мисля че има връзка.Както казва моя лекар,нищо от ежедневието ни не може да попречи на една нормална бременност.
Все пак ако се случи нещо неприятно лекарите не те питат,стоя ли на топло или  на студено,а ти правят обстойни изследвания.Так че товада направи и тя.Успех!
Във всяка стъпка виждай края на пътуването!