0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

токсоплазма, дайте съвет!!!
« -: Юли 10, 2008, 12:15:10 pm »
здавейте,някой правил ли си е токсоплазма?Искам да ви питам и за резултатът от токсопплазмата,който е:

TOXO IgM 0,14  при референтни граници  <0.8(-)отр: 0,8-1,0, сива зона:>1.0 (+) пол.

toxo IgG  50,6                                                 <4.0(-)отр:4.0-6.0 сива зона:>6.0(+)положит.

Трябва ли да се консултирам с виросолог,този вирус опасен ли е???може ли това да е причината за 2 аборта?ако някой знае нещо пишете ми!!!
*
Re: токсоплазма, дайте съвет!!!
« Отговор #1 -: Юли 10, 2008, 12:30:40 pm »
IgM - показва ако има настояща инфекция-но при теб е отрицателно.Това е добре.
IgG - показва минала инфекция, което е положително.
*
« Отговор #2 -: Юли 10, 2008, 12:34:08 pm »
Токсоплазмозата по принцип  може да бъде причина за спонтанни аборти.
Ако по време на някоя от предишните ти бременности си изкарала това заболяване-може и то да е довело до спонтанен аборт.
Затова това изследване се прави в началото на бременноста, даже и преди бременност ако се планира такава в следващите месеци.
« Отговор #3 -: Юли 10, 2008, 12:51:50 pm »
Благодаря ти mpia за отговора.Искам да питам тази минала инфекция трябва ли да се излекува преди да започна пак опитите за забременяване и как?Тази инфекция минала били ме довела пак до аборт?Благодаря предварително!!!
*
« Отговор #4 -: Юли 10, 2008, 12:57:22 pm »
Мисля, че не трябва лечение , защото имаш антитела.
Но най-добре е лекарят ти да каже.
« Отговор #5 -: Юли 14, 2008, 14:05:24 pm »

Аз имам същия проблем -IGM е отрицателна , но когато изследвахме  за хронична токсоплазмоза се оказа че резултата е  TOXO IgG 15.7  при по-малко от 4 отрицателна , от 4- до 6 сива зона и над 6 положително.
Лекарят ми каза изобщо да не я мисля , но все пак се притеснявам, да не говорим че от  ЖК се сетиха за това изследване чак преди две седмици. Трябва ли сега на определен период да проверявам за наличие на IgM  и опасно ли е ако се появят по време на бременността?
*
« Отговор #6 -: Юли 14, 2008, 14:54:37 pm »
Няма за какво да се претисняваш.
Прочети това.

6. TORCH-комплекс /наличие на антитела в кръвта/. Само количествен анализ с титър ще позволи за се открият антитела към рубеола, токсоплазмоза, херпес, цитомегаловирус /ЦМВ/, хламидии. Наличието на антителата IgG показва имунитет към тези инфекции, можете спокойно да планирате бременност. Наличието на IgM означава остър стадий на заболяването, отложете мисълта за дете до оздравяването ви. Ако към рубеола няма антитела IgG, необходимо е да се ваксинира жената и след нея да се предпазва още 3 месеца. И не е нужно да се питат родителите дали е прекарана рубеола. Точно да се знае това е невъзможно - болестта нерядко протича под маската на ОРЗ, и обратно. Точна информация може да даде само анализът.
« Отговор #7 -: Юли 22, 2008, 12:53:39 pm »
`zdraveite i az imax povi6ena toksoplazmoza i me pratixa na parazitolog toi ti pravi izsledvania dali si ia imala predi da zabremenee6 ili si ia predobila po vreme na bremenosta.ako e predi bremenosta e dobre taka deteto ti 6te ima imunitet.