Аз съм едно от тези деца,които се смятаха (а и досега се смятат)за "незаконни"...Не пропускам ден,без да благодаря ,вече мисленно, на родителите си,че са ме отгледали,че са ме възпитали,че са ми дали дом,че съм това което съм.Що за думи-храненик,незаконен?Създадени от ограничени ,тесногръди хора тънещи в собственната си простотия,смятащи се за крале със синя кръв...Такава просто няма!Всички сме деца на природата и не ние избираме кой да ни ражда и кой да ни отглежда.Само че цял живот срещаме изпитателни погледи," дали аджаба няма опашка това?А може би и рогата са под косата?"Чуваме злобни подмятания и растем с комплексите, че нещо в нас наистина не е наред щом толкова много хора около нас не са заедно с нашето мнение-че ние сме хора като всички останали,че ние може би сме деца на техни близки за което те не знаят...Жалко нали?А как щяха да ни обичат милите ни лели!Но...темата е друга....
В живота си загубих много неща.Дете,съпруг.Преминах през развод след 7г лечения безрезултатни,защото "кралят" не искал "чуждо агне кошарата си" и реши да пробва дали може да има дете....при друга.Събудих се на 32г сама,без мое семейство,без подкрепа,без любов,но бях при мама и тате.Кошмара никога не идва сам и 5м след като се разделихме със съпруга ми погребах баща си,4г по-късно и майка си и...отново сама.Години минаха в самота и празнота,нямах подкрепата на никой в желанието си да направя щастливо едно детенце.Трудно е дори със семейство,а камо ли за мен-сама жена, да ми разрешат бюрократите без да ме "разчекнат",да внеса смисъл в живота си и да запълня дома си.
Преди 6г си помислих, че може би най-накрая съм намерила мъжа който да ме подкрепи.Все още го мисля,но в главата ми нахлуват и черните страхове,след вчерашната диагноза на едно "светило" в Майчин дом гр.Варна.Лекувам се не от вчера не от оня ден...лекувам се от 1989г.Преди няколко месеца направих цветна снимка,резултата от коята ми казаха че тръби яичници е наред.Миомни възли има,но не е невъзможна бременност.Изследванията на мъжа-"Във всеки един момент може да стане баща" с 24% пълна подвижност и другото няма смисъл...През тези 6г съм говорила за варианта осиновяване,да знам какво мисли,да съм наясно как мисли...Не се научих ,че на мъж не бива да се вярва(лично мнение от личен опит).Даде ми кураж,даде ми надежда че ще е до мен в това решение.Даде го толкова уверено,че май успя да ме заблуди."Светилото" от Майчин дом изрече присъдата едва ли не пренебрежително,обвини ме че съм чакала прекалено много,"успокои" ме че мъжът ми е по-млад от мен и той има време(с подтекст-ще си намери друга).Изкриви устата в едно злобно..ами отивай си там при д-р.....която ми прави снимката."С тая миоматозна матка,с тия никакви изследвания на мъжа ти най добре СИ осинови.Моя екип приема до 40г..."Абе с една дума-майната ми!А аз отидох да говоря за ин-витро..Когато излязох съсипана от кабинета и му предадох думите и,той онемя при въпроса ми какво ще правим,няма време и за осиновяване се иска действия ,не отново чакане.Забрави когато ми казваше че ще осиновим ако си нямаме,и даже той щял да подаде документите,ако годините ми (42)са пречка.А сега?Не бил мислил по въпроса,щели сме още да опитваме...с една дума какво ще кажат нашите?Първата му мисъл е как ще реагират родителите му в това съм 100%убедена.А милите те,колко се радват на тяхна племенница(осиновена),а колко е различно когато опре до техния син.
Мили момичета поста ми стана много дълъг,може и някоя глупост да съм написала...Само да ви дам съвет ако ми позволите.Не се отказвайте от мечтата да имате дете,колкото и голяма да е цената.Аз платих още по-голяма,като чаках подкрепата на някой,който не дойде.Дори вече не ме е страх да загубя мъжа си,защото ако той също си отиде значи просто не е бил за мен.