0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

katya

Здравейте,
Опитвам се да забременея, но искам докато това стане да спортувам (предимно скачане на въже), но се притеснявам че при евентуална бременност това може да навреди на бебето. Ако някой знае нещо по въпроса нека пише. Благодаря. :)
:roll: Според мен след овулацията не е добре точно скачане на въже.Може две седмици въже,после нещо по-ненатоварващо,аз примерно до овулацията -степер :wink:
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Погледни в тази тема преди време момичетата коментираха точно това

http://www.zachatie.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1666&highlight=%F1%EF%EE%F0%F2

Но дори и да решиш да спортуваш все пак скачането на въже ми се вижда твърде. Ако искаш скачай но през първата половина на цикъла, а след овуто се занимавай с нещо по лекичко някакви леки упражненийца например.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Здравей!
Питала съм много лекари за това, защото и аз се занимавам със спорт и то доста сериозно,Преди 3 пъти в седмицата ,а сега 5 пъти.Тренировките са ми доста интензивни.
Всички лекари казваха  - Не на спорта. а тия които неможеха да ми откажат,защото виждаха че не искам да се откажа, казваха "Може ,но леки упражнения" ( ние знаем ,че леки упражнения няма -освен когато загряваш)
Най-много ме притесни едно мнение , според което се променял хормоналния баланс,отделят се повече мъжки хормони  и т.н.Питала съм само лекари които се занимават с репродуктивно здраве.
Единият доста ми се скара,дори се почувствах глупаво:Ти искаш да имаш бебе.мисли за това ,а не за фигурата си .Като родиш-спортувай колкотоо искаш.
И нещо от личен опит:
Бях спряла да тренирам няколко месеца.Овулацията ми беше 16-17 ден от МЦ.След като започнах отново с тренировките,първият месец беше на 21 ден...а следващите на 19-20  т.е продължителността на МЦ се удължи.Може и  да няма нищо общо с тренировките..

Зная ,че е доста изнервещо да чакаш дали ще ти дойде М и да не правиш нищо.Тренировките освобождават натрупалото се напрежение,но този риск май е излишен когато искаш бебе.Може да тренираш само 1 фаза (до овулацията) - ако искаш.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

katya

много благодаря за отговорите......... може би наистина е по добре да почакам  :cry: