0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте!
Преди месец си правих изследване и откриха ентерококи не съм провеждала ле4ение. Сега го повторих на др. място излязоха стафилококи. Какво да правя. не се лекувам защото не вярвам на резултатите. От Варна съм някой може ли да ми препоръ4а съвестен лекар, на който да може да се вярва!
Цитат на: soleil
Здравейте!
Преди месец си правих изследване и откриха ентерококи не съм провеждала ле4ение. Сега го повторих на др. място излязоха стафилококи. Какво да правя. не се лекувам защото не вярвам на резултатите. От Варна съм някой може ли да ми препоръ4а съвестен лекар, на който да може да се вярва!

Не съм лекар, но мисля че трябва да се лекуваш. Това може да доведе до нещо друго. Ами направи си нови изследвания, за да провериш наистина това. Аз лично посещавам д-р Сариев от "Майчин дом" Има прекрасни отзиви за него.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Цитат на: soleil
Здравейте!

А какво ти изписаха като лечение първия път? Доста от лекарствата лекуват и двете.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
Първо ентерококи,а сега стафилококи какво да правя?
« Отговор #3 -: Януари 30, 2006, 19:54:20 pm »
Благодаря ви за отговорите !
Полижинакс - вагинално, защото в момента кърмя. Първо ходих при Капка Атанасова / май4ин дом / -там излязоха ентерококи, а после при Кир4ева от Манус - втиа  - там стафилококи. Мога да пия само Аугментин. В монта има и възпаление на пико4ните пътища и ве4е се 4удя какво да правя.
« Отговор #4 -: Януари 30, 2006, 20:00:37 pm »
може би проблемаът ми не е затук, за което се извинявам, но тук виждам 4е се дават доста разумни и компетентни съвети, а аз имам нужда от такъв, защото зациклям в лекари и изследвания и имам 4увстовото 4е ще ми изолират още доста неща, защото ходя на 4астно, 4е ЖП не дава направление
*
« Отговор #5 -: Януари 30, 2006, 23:41:11 pm »
Аз също пих аугментин преди няколко месеца заради ентерококи, имах и ужасен цистит. Лекарството ми помогна веднага. Предполагам лекарката, която ти го е предписала знае, че кърмиш и го е взела предвид. Задължително се лекувай, защото можеш да си докараш големи поразии. Направи си ако трябва и трета микробиология, за да си сигурна какви точно бактерии имаш.
Успех!
« Отговор #6 -: Януари 31, 2006, 10:06:53 am »
Аз също съм се лекувала при Кирчева, но по друг проблем и останах доволна от нея. Моя приятелка имаше същия проблем, като твоя и Кирчева и помогна. :D Желая ти скорошно оздравяване!
*
« Отговор #7 -: Януари 31, 2006, 10:18:30 am »
Моят съпруг имаше навремето ентерококи и пихме и двамата Аугментин 1 г - по две хапчета на ден в продължение на една седмица точно. Имаше ефект - на следващата контрола вече ги нямаше.
« Отговор #8 -: Януари 31, 2006, 10:43:47 am »
Ох, не си единствената, която се бори с бактерии, и все излизат нови и нови. Мога само да ти кажа че съм чувала, че с месечният цикъл при жената може да се получи изчистване, не знам възможно ли е това да е случая при теб, щом кърмиш.
И на мъжа ми му се е случвало да направи изследване, да се появи някаква бактерия, после да решим да го повторим преди да е почвал лечение, и да излезе чисто.
Направи си трето изследване, така мисля. После лечение според антибиограмата.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #9 -: Януари 31, 2006, 11:15:10 am »
Значи аз знам следното че местното лечение на всякакви такива дребни гадинки като ...коки е минимум 12 дена. Руснаците твърдят че за да бъдат излекувани успешно лечението трябва да е 19 дена, защото ако е по-малко след това има възможност за възстановяване на малка част от бактериите (които са доста устойчиви) и естествено след това и повторното им размножаване. Полижинакса не вреди при бременни за кърмене обаче незнам как стоят нещата. Щом обаче имаш проблеми и с пикочната система бъди сигурна че има някаква инфекция и тя непременно трябва да се лекува преди да е достиганала бъбреците. Тогава може да се получи пиелонефрит (доста гадно преживяване) той се лекува също с антибиотици (минала съм и през този път преди години). Аугментина също знам че се изписва на бременни но и за него немога да кажа как стои въпроса с кърменето. Последният ми съвет е да си правиш изследванията в една и съща лаборатория и задължително с антибиограма.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
« Отговор #10 -: Януари 31, 2006, 16:01:01 pm »
Благодаря за отговорите ви.
Пак ще ходя по доктори. Днес ми дойде цикъла / 5 месеца след раждането и малко ще се забавя с дофторите. Имам 4увството 4е тези 4астни лаборатории не са съвсем коректни. Дали да не си дам изследванията в ХЕИ -ве4е и аз не знам кое е по-добре. Тая седмица по4ивка после ще пиша какво още са ми изолирали.