0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте скъпи дами, радвам се, че има такова място в което бъдещите и настоящи майки споделят проблемите си, поздравявам създателите.Ето и моят проблем: на 27 години съм и ми предстоят красиви неща, като сватба, нов дом и т.н. и разбира се мечтаното детенце, но....имам един проблем който ме притеснява тъй като винаги съм била по пълничка, а в последните години качих повечко килограми се появи проблем с високо кръвно налягане. Направиха ми всички необходими изследвания и се установи, че няма дуго заболяване, единствено като предпоставка за тази хипертония е надномерното тегло, което се опитвам в момента да коригирам.Възможно е обаче да имам и някаква генетична предразположеност, тъй като в семейството има стадащи от този проблем. Та въпроса ми е високото кръвно налягане ще ми побпречи ли да забременея и да износя нормално плода  :(? Тъй като знам, че по принцип през бременноста се повишава физологично кръвното налягане. Ако някой е имал подобен проблем или е запознат ще съм благодарна да чуя мнения по въпроса. Предварително Ви благодаря!
*
Re: Предстояща бременност-притенение!
« Отговор #1 -: Май 12, 2008, 10:14:43 am »
Здравей миличка и добре дошла в нашата група :wink:
По принцип за забременяването не съм много компетентна/с високо кръвно де/.Но за износването на плода задължително трябва стриктно да се следи по време на бременността,защото имам приятелка с много високо кръвно което не бяха"забелязали"и не искам да разказвам но нещата не се развиха благоприятно.Обърни се към специалист-той ще те насочи.Успех :D

*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #2 -: Май 12, 2008, 10:24:08 am »
Lanvin, добре дошла при нас.Поздравления за хубавите неща , които ти предстоят в живота.
Ако не е открита причина за високо кръвно налягане задължително трябва да промениш хранителните и двигателните си навици.
За забременяване и аз не съм сигурна, но за износването parsi е права, че високото кръвно е проблем.
Какви са при теб стойностите? Нормалното кръвно налягане е под 140/80, това се води нормално високо.Случайно ли е открито или имаш оплаквания.

Като за начало спри да ядеш солено, дори и 1 грам сол на ден.
« Последна редакция: Май 12, 2008, 10:25:42 am от _Elfita_ »
« Отговор #3 -: Май 12, 2008, 10:49:37 am »
Благодаря за приведствията и, че се отзовахте. Значи принципно покачвам горната граница на кръвното над 140 а долната е в границите на нормално, както и разликата между тях си е ок. Надявам се, че като коригирам килограмите и с повече физически натоварвания ще има някакъв ефект, защото на база изследванията няма друга причина. Притеснява ме обаче факта, че  го имам този проблем и при една бременност може да се утежни положението, вълнувам се тъй като имам приятелка която по принцип е с нормално кръвно а сега по време на бременноста и се появи този проблем и наистина се притесних  :( за себе си.