0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

маточна шийка и овулация
« -: Април 21, 2008, 09:35:02 am »
Здравейте момичета!Днес ми е 21 ден от МЦ.Преди 3 дни/18 ден от МЦ/ маточната ми шийка беше много високо ЦС беше белтъкообразна. Бях сигурна че уволирам...Вчера шийката слезна по-надолу лесно я достигах с пръст и беше по-твърда..Днес обаче шийката е толково високо че дори не мога да я достигна. ЦС е кремообразна обаче...Бт днес се повиши с 0.2 градуса...Може ли някой да ми даде информация и да ми обясни защо маточната ми шийка се покачи отново толкова високо...Взех да се тревойа че нещо не е наред...Благодаря предварително! Целувки на всички
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: маточна шийка и овулация
« Отговор #1 -: Април 21, 2008, 17:30:31 pm »
Този метод /най-вече позицията на МШ/ е само ориентировъчен и не трябва да му отдаваш голямо значение. От значение е при тестването позата, това дали си си поела въздух и го задържаш, дали не си се напънала и т.н.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #2 -: Април 21, 2008, 22:11:25 pm »
ами аз винаги проверявам в една и съща поза,но да разбирам ли че трябва да си поемам въздух...доста матереал съм прочела за този  метод,но това не съм го видяла никъде...Ще се радвам да ми разясниш малко...А при евентуална бременност има ли някаква особеност на МШ която да подсказва или тя пак си е ниско,твърда и затворена като при наближаващия цикъл?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Април 22, 2008, 08:27:41 am »
Може сама да го пробваш - като се напънеш - МШ слиза, като си поемеш възхух и го задържиш се вдига... - това с позицията е доста трудно за определяне и субективно.
Ако си легнала и те тества лекар може би е по-точно.
Виж за ЦС и отвора на  шийката /т.н зеничен феномен/ е по-точно.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #4 -: Май 09, 2008, 10:34:02 am »
 Когато жената е в овулация , МШ в какво положение трябва да се намира? :)