0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте.Днес бях на ЖК.Гледахме бебо на УЗ,защото утре ще ходя на БХС.Тоест бях на ФМ.Малко ме е страх,защото нямах намерение да ходя на това БХС,но доки каза,че би било добре да отида.До сега термина ми беше за 6.12 а сега докторката каза,че е чак за 18,12  8O.Бременността ми е две седмици назад   8O. Нищо не разбирам-дали всичко е наред с бебо(по думите на доки всичко е ок)?По линийката съм 17 седмица и 2 дена,а по УЗ 15 седмици и 4 дена.Последния цикъл беше на 28.02 и аз се ръководя по него.Адски се притеснявам,защото четох във друг форум как на една мама са казали същото нещо в началото,а после бебенцето се е родило мъртво в 8 месец :(.НА КОГО ДА ВЯРВАМ И КОГА ДА ОЧАКВАМ ДЕТЕНЦЕТО СИ?
« Последна редакция: Юли 01, 2008, 02:18:06 am от harem_style »
Значи първо и основно се успокой. Всеки стрес и притеснение ти вредят излишно в момента. Причините може да са няколко. Първо така или иначе ехографските измервания са доста неточни,може лекарят ти да не е измерил правилно. Другото е, че размерите на плода не са общовалидни за всички бебенца. Ако си забелязала на ехографските снимки винаги пише, че дават отклонение + - една,две седмици. Напълно реално е в ранните срокове на бременността някои параметри на бебето да се развиват по-бързо или да изостават спрямо други. А и освен това може и да си била с късна овулация, т.е зачеването да е станало по-късно от 14-ти ден от цикъла, това също влияе при смятането на термина.
Дай малко повече инфо,за да сметнем. Колко дни ти е бил цикъла по принцип, имала ли си някакви отклонения, заболявания?
Страхове винаги ще има, приеми го и не се вторачвай в себе си,за да не си създаваш излишни притеснения  :bighug:
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: ИЗОСТАВАНЕ РАЗВИТИЕТО НА ПЛОДА С ДВЕ СЕДМ
« Отговор #2 -: Юли 01, 2008, 10:04:51 am »
harem_style, на първо място наистина се успокой и не си мисли най-лошите неща. Второ sisilia е права дай малко повече инфо, редовен цикъл ли имаше, с каква продължителност е бил и т.н. Иначе за твое успокоение ще ти кажа, че познавам една девойка, която на 15.08. ще навърши 13 години. Навремето на майка й казали че плода не се развива защото бил по-малък с 2 седмици (това на първи преглед на ехограф) и даже я пратили на кюртаж. Да ама моята приятелка я дострашало и ..... сега въпросното бебче ще става на 13г. Така че... :wink:
Успех на изследванията, лека бременост, леко раждане и накрая едно сладко и послушно бебче!
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
Здравейте.Днес бях на ЖК.Гледахме бебо на УЗ,защото утре ще ходя на БХС.Тоест бях на ФМ.Малко ме е страх,защото нямах намерение да ходя на това БХС,но доки каза,че би било добре да отида.До сега термина ми беше за 6.12 а сега докторката каза,че е чак за 18,12  8O.Бременността ми е две седмици назад   8O. Нищо не разбирам-дали всичко е наред с бебо(по думите на доки всичко е ок)?По линийката съм 17 седмица и 2 дена,а по УЗ 15 седмици и 4 дена.Последния цикъл беше на 28.02 и аз се ръководя по него.Адски се притеснявам,защото четох във друг форум как на една мама са казали същото нещо в началото,а после бебенцето се е родило мъртво в 8 месец :(.НА КОГО ДА ВЯРВАМ И КОГА ДА ОЧАКВАМ ДЕТЕНЦЕТО СИ?

Първо и особено важно е къде си ходила на фетална морфология? Дали при специалист за  повторно мнение?

От къде си? Мога да ти препоръчам няколко  добри лекари, като д-р Даскалов в Пловдив , д-р Марков в София.
Ако имаш опасения е хубаво да направиш второ дори и трето мнение.
Ясно е, че няма да се успокоиш, при такива обстоятелства е невъзможно, колкото по-скоро имаш яснота, толкова по-добре за теб и бебо.

Често има отклонение в измерването на бебето но трябва да е в определени граници,  важно е също формата на главичка и гръдния кош.
Отклоненията при бебо в цялостно развитие ли са или на  скелетна система, крачета, ръчички?

Дано всичко е наред с бебо!

Ако имаш необходимост, пиши ми ще ти дам личните телефони на лекарите, които споменах!

« Последна редакция: Юли 01, 2008, 11:27:59 am от deep »

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
Благодаря на всички за отговорите и успокоенията.Всъщност днес като отидох да ми вземат кръв за БХС доцентката каза,че 2 седмици е много голямо разминаване и ме прати отново на УЗ,но този път в терапията(Варна) при своя колежка.По този УЗ плода е в 16 седмица и 6 дена,а вчера беше 15 г.с и 4 дена-разлика цяла седмица.В такъв случай Резултатите от БХС нямаше да са точни и може бу щеше да имам риск от аномалии.Засега всичко е ок,четвъртък ще чакам изследването,само дето ми откриха миоматичен възел-това пък откъде се взе?
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
Радвам се, че вече си по-спокойна и има защо.
Ние от началото до края си вървяхме от 10 до 14 дни назад от термина /той все пак е само условно понятие - зависи от дължината на цикъла, овулацията и т.н./.
Въпреки това постоянно разминаване, резултата е в подписа ми  :wink:
Лека бременност!

Аз от д-р Марков зная, че често главичката на плода е леко сплескана.  Ако премерят по-тясната страна и не направят необходимата корекция, плодът излиза по-малък от съответната си възраст.  Каза ми, че това леко сплескване е много често срещано и се коригира след раждането, но пък за сметка на това не е често да се направи корекция на измерването на размера на плода спрямо реалната обиколка на главичката (недеформирана) при преглед.  Разминаването от седмица-две може да се дължи на това и не е повод за притеснение.  Мен на различните места винаги ми казват различен термин, според как мерят.  Разминаванията са с около седмица, но много последователно и затова не се притеснявам.  Спокойствие и за теб.
Re: ИЗОСТАВАНЕ РАЗВИТИЕТО НА ПЛОДА С ДВЕ СЕДМИЦИ???
« Отговор #7 -: Ноември 16, 2008, 13:24:17 pm »
Здравейте,моля за малко инфо и мнения.Ако някой е имал такива проблеми моля да сподели.Проблема е следния: Моя приятелка е бременна, но я приеха в родилно с диагноза симетрична хипотрофия.Бебето било по малко с 4 седмици според лекаря-казва че е в 22седмица.Това не е ли голямо изоставане на развитието на бебето?
Тя никога не е имала редовен цикъл и също така е с поликистозни яйчници.
Последните цикли са:
01 януари
30 януари
01 март
12 април
и последния 18 май
Според докторката която и води бременността е забременяла към 12юни.
Ще съм благодарна на всички които могат да помогнат.

« Отговор #8 -: Декември 27, 2008, 01:09:39 am »
Здравей,
и аз живо се интересувам от темата макар искрено да се надявам този път нещата да са успешни. Моя опит е негативен, но го споделям за да си помогнем. Миналата година на 16.09.2007 бях бременна в 35 г.с, но УЗИ показа 33 г.с. 2 седмици и половина по-късно на 01.10.2007 бебето ми загина, според тогавашното УЗИ в 33-34 г.с. Правех амниоцентеза по-рано (ОК) и после аутопсия (ОК), единствено плацентата ми беше много по-малка на размери, иначе по нея нямаше инфаркти и тромби.
Сега отново съм бременна в 23 г.с. и на доплер преди няколко дни се установи, че едната маточна артерия има вазоспазъм и почти не захранва плацентата. Много вероятно е предишната бременност да се е получили същото. Изчетох статии по темата (за съжаление на английски), в които се обяснява какво трябва да е поведението при този тип рискови бременности, при всички случаи често наблюдение и готовност за изваждане на бебето преди термина. Ето линк http://www.healthsystem.virginia.edu/UVAHealth/peds_hrpregnant/iugr.cfm и една статистика и тълкования на показателите на доплера http://www.centrus.com.br/DiplomaFMF/SeriesFMF/doppler/capitulos-html/chapter_05.htm
Ще се радвам да споделите опит, надявам се положителен!!!
« Отговор #9 -: Август 03, 2009, 16:09:11 pm »
Здравейте,
За успокоение на авторката да споделя. Аз бях с последен цикъл на 28 февруари. От седмия месец дъщеря ми изоставаше с три седмици и така беше до края на бремеността с по малки размери /три седмици назад/. Самата аз страдах от високо кръвно и бъбречни проблеми от седмия месец на бремеността. Малката се роди 11 дена по рано, малка - 2400кг., но здрава и ревлива.
Може това физическо изоставане да се дължи и на проблеми на майката.
Успешен финал.

« Отговор #10 -: Август 03, 2009, 16:18:58 pm »
При мен също така изоставаше с една седмица в началото, защото те го смятат със стандартния 28 дневен цикъл и овулация към 14, 16 ден. А аз съм с 38 дневен цикъл и с овулация към 20, 22 ден така, че... тези измервания не са съвсем точни.
*
« Отговор #11 -: Август 03, 2009, 17:23:06 pm »
Момичета знаете ли какви може да са усложненията за бебето ако по време на бременност се вземат противозачатъяни.Моя приятелка ги е вземала два месеца,а е забременяла малко преди да ги започне(може би).За сега докторите казват че всичко е наред,но ми се иска да чуя вашето мнение?
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #12 -: Август 03, 2009, 18:39:29 pm »
Доколкото знам не е хубаво да се пият по време на бременност, но щом лекарите казват, че всичко е наред това е чудесно.Успех на приятелката ти.
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #13 -: Август 03, 2009, 19:47:13 pm »
Здравейте,
За успокоение на авторката да споделя. Аз бях с последен цикъл на 28 февруари. От седмия месец дъщеря ми изоставаше с три седмици и така беше до края на бремеността с по малки размери /три седмици назад/. Самата аз страдах от високо кръвно и бъбречни проблеми от седмия месец на бремеността. Малката се роди 11 дена по рано, малка - 2400кг., но здрава и ревлива.
Може това физическо изоставане да се дължи и на проблеми на майката.
Успешен финал.

Пипи, темата на авторката е от юни 2008г и тогава е била в 17 седмица. Вероятно вече е щастлива майка:)
Поздрави.
« Отговор #14 -: Август 05, 2009, 18:40:38 pm »
Съжалявам. Не съм погледнала датата. Моля да ме извините.