0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Прегнил и Дуфастон
« -: Май 18, 2008, 13:39:10 pm »
Момичета ще бъда кратка...Преди няколко дни прокървих (в 8 г.с.) ,обадих се на док.(нямаше възможност да пътувам)и ми каза да пия 2*1 Дуфастон и 2*1 Папаверин.Вчера ходих на преглед,видя се ембриончето,каза че има добри пулсации и като стана въпрос за кървенето ми изписа Прегнил 0.500 ,2 ампули за 2те следващи седмици.Но  пропуснах да я питам дали да продължавам Дуфастона? Можете ли да ми кажете дали да го продължа...знам че най-добрата възможност е да и се обадя,но вече ми е неудобно да я притеснявам.Обадих се на леля ми която е мед.лице(акушер) и тя ми каза по-добре да си избера едното от двете,тъй като и двете са заместители на хормона прогестерон....
Re: Прегнил и Дуфастон
« Отговор #1 -: Май 18, 2008, 13:45:04 pm »
 Не спирай Дуфастона.
*
« Отговор #2 -: Май 18, 2008, 14:19:04 pm »
Продължавай си Дуфастона! може да го пиеш до 20г.с. съвсем спокойно!!!!!
*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
« Отговор #3 -: Май 18, 2008, 19:13:17 pm »
бебенце,защо ти е неудобно? с такъв кратък и ясен въпрос едва ли ще я обезпокоиш кой знае колко.А и лекарите са точно за това!Да ги безпокоиш при нужда.нали?Успех ти желая.от вчера и аз имам кафеникаво зацапване,но не ми изписаха нищо.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #4 -: Май 18, 2008, 22:23:18 pm »
Пий си дуфастона 2*1, папаверина може до 3*2 (ако ти е кофти от него можеш да го смениш с но-шпа). прегнила е мално излишен - той помага сама да започнеш да си "произвеждаш" прогестерон. Аз само си го купих и си го държа в хладилника.
Дуфастона не го спирай до 14 седмица (или до 16 - забравих точно). После обикновено плацентата поема тази функция. Тогава го заменят с магнезий.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #5 -: Май 19, 2008, 15:32:23 pm »
благодаря ви мацки за инфото....сега нямам кървене и продължавам Дуфастона,а Прегнила ще го сложа след изследванията...