0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Въпрос за тестове за овулация
« -: Май 15, 2008, 13:34:46 pm »
За първи път влизам тук и не съм много сигурна, че точно тук е мястото на въпроса ми, но ето го и него: Кога трябва да се правят тестовете за овулация? Имам предвид дали има значение по кое време на деня. Защото някъде четох, че не трябва да си ходил поне 4 часа в тоалетна и да е следобед.Благодаря предварително.
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
Re: Въпрос за тестове за овулация
« Отговор #1 -: Май 15, 2008, 14:07:03 pm »
здравей,kali_ps_ss !
май няма значение по кое време се правят тестовете,но прочети в листовката за по-сигурно- там трябва да е описано,но мисля че НЕ трябва да е с първата урина.

успех миличка!
07.10.2009
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #2 -: Май 15, 2008, 14:15:15 pm »
Тестовете се правят следобед обикновено и определено не трябва да е с първа урина. На много места пише, че е добре да не си пишкала няколко часа преди това, но в самата листовка на тестовете подобна забрана няма. Иначе е добре да се правят горе-долу по едно и също време на деня. И, разбира се, се правят от отрицателен до отрицателен за да си сигурна, че си хванала пика на хормона. Успех. :D

*

petia_olq

• *
  • 27
  • Вярвай силно в това което искаш и то ще се сбъдне
« Отговор #3 -: Май 15, 2008, 14:35:07 pm »
 :balk_64:Здравейте на всички.Как си power?Аз май само скачам от тема в тема ама нали съм още нова и немога нещо да свикна.Задавам си въпросите май в неподходящи теми.Но тук е много яко харесва ми че можеш да споделяш всичко и ще получеш съвети и подкрепа абе superr си е много ви се кефя  :balk_47: :cool:
« Отговор #4 -: Май 16, 2008, 13:22:42 pm »
Здравейте! Вчера бях на задължителен профилактичен преглед от работата и мамоложката ми каза, че пика на хормона бил около 16ч, а аз единствения месец, който си правих тестове за овулация ги правих между 19-20ч. и не ми отчете овулация. Генеколога за жалост само цитонамазка взе и на око ме прегледа, при което заяви, че имам обърната матка. Е как никой друг генеколог до момента не ми го е казвал се питам аз? Сори, малко се отклоних от темата :(

« Отговор #5 -: Май 16, 2008, 16:36:42 pm »
Здравейте! Вчера бях на задължителен профилактичен преглед от работата и мамоложката ми каза, че пика на хормона бил около 16ч, а аз единствения месец, който си правих тестове за овулация ги правих между 19-20ч. и не ми отчете овулация. Генеколога за жалост само цитонамазка взе и на око ме прегледа, при което заяви, че имам обърната матка. Е как никой друг генеколог до момента не ми го е казвал се питам аз? Сори, малко се отклоних от темата :(
По какъв начин ти установи пика?
« Отговор #6 -: Май 17, 2008, 09:35:42 am »
Лекарката каза, че по принцип тогава е пика на този хормон при всички.

« Отговор #7 -: Май 17, 2008, 13:30:52 pm »
Много благодаря на всички, които се отзовахалАз си ги правих сутрин, затова се стигна и до въпроса, който зададохр но в нито една от лентичките не се появиха две еднакви по наситеност чертички. Само един ден достигна леко, почти, но не точно. Определено не съм го правила в точното време. Знам, че ако имам и други въпроси тук ще ми се даде отговора, който търся и той ще е изчерпателен. Поздрави на всички.
« Отговор #8 -: Май 17, 2008, 14:07:34 pm »
Аз също до скоро мислих, че най-добри резултати теста дава ако не си пишкала най-малко 3 часа. Е да ама миналия месец заради тези "най-малко 3 часа" брах срам- ама як. За секунди щях да се изпусна в маршрутката,за да бързам като се прибера да пишкам и да направя теста. Е, не стигнах до нас, а до първия по-гъст храст. :oops: :oops: :oops: :oops: