0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

TSH - помагайте
« -: Юни 05, 2008, 12:26:57 pm »
моля за коментар, че съм притеснена а съм на лекар чак след седмица:

Първоначално:
TSH: 5.785  /0.49 - 4.67/

След лечение 2-3 месеца с Еутирокс 50  сега е: 0.007 /0.49 - 4.67/

Направо ще откача с мойте хормони 8O
Какво значи това - то направо си нямам :(
Re: TSH - помагайте
« Отговор #1 -: Юни 05, 2008, 13:03:03 pm »
не съм много в час, ама жлезата е преминала от хипофункция в хиперфункция.
Аз бих отишла на лекар веднага. Ендокринолог де.
*
« Отговор #2 -: Юни 05, 2008, 13:09:01 pm »
Здравей Djazmin, и аз имах същия резултат (0,007) след като пих известно време Еутирокс 50. И аз много се бях шашнала, но д-р Начев просто намали дозата и сега взимам 1 ден Еутирокс 0,25, един ден 50. Сега хормонът е в ред :D. Така че моето мнение- не се притеснявай, но при всички положения се консултирай с лекаря, който ти е предписал лечението. ( Една друга тема е, че док леко се усъмни във верността на резултата ...)
« Отговор #3 -: Юни 05, 2008, 14:27:00 pm »
благодаря ви за бързото включване, значи не е толкова страшно.
borea а ти пълнееш ли от еутирокса? аз май да - в областа на бедрата и дупето :(
като си помисля, че трябва да го пия години .... 8O
*
« Отговор #4 -: Юни 05, 2008, 16:35:02 pm »
Че пълнея, пълнея, ама дали е точно от Еутирокса или защото си хапвам добре ... не знам ... :wink: За година и половина съм качила около 5 килца, ама не съм първа младост - на 35 съм и може и това да оказва влияние... Аз обаче не се връзвам много и честно казано, стигнах до извода, че други неща са ми по-важни от перфектната фигура. Така де, който си е хубав, си е хубав и с няколко кила отгоре  :lol: 
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #5 -: Юни 06, 2008, 07:57:10 am »
Добро утро,моля вижте и моите резултати -на 23.04.правих цял списък хормон.изсл./3-ти ден от цикъла/-резултат пролактин 42,9ng/ml /реф.ст.ст-1,9-25,9/,заключ.на ендокринолога-хиперпролактимия и ми назначи Достинекс по 1/2 2 пъти в седм.и месец след първото изсл.да пусна пак Пролактин и TSH,което тогава беше 3,6mlU/ml /реф.ст-ст 0,27-4,2/,другите хорм.са в норма.И вчера правих новото изсл.,като съм испила за този период 2и половина хапчета Достинекс,ето новите резултати-Пролактин 24,56/реф.1,9-25,9/,което според мен върви добре,имам още за 2 седм.хапчета,но TSH е 4,33/реф.0,27-4,2/,какво означава това?Притеснява ме това,че TSH е много малко,но все пак над горна граница.Чак в понеделник имам час за ендокринолог и се притеснявам.На какво може да се дължи това и въобще ке съм благодарна на всички разяснения,че на мен хич не ми е ясно,дали изобщо има място за притеснение,та нали Пролактина си влиза в норма,защо сега пък TSH излиза от норма?Много подробна станах май,надявам се че ще ми помогнете да си разясня какво означава това.Лек ден на всички.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #6 -: Юни 06, 2008, 09:20:48 am »
ако се  цели забременяване  ТСХ и първия и втория път е височко -цели се  да е около 2 /по  нови данни  и мнения/-коригира се с Л тироксиин-за това  ендокринолога ще ти каже .Хубаво според мен е да направите ехография на щитовидната жлеза ,за да се види  състоянието  й.Дали има зависимост между  пролактина и  с-стите на ТСХ не съм чувала-но все пак всички хормони и жлези са свързани-дано се включат други момичета с познания.
При кои ендокринолог  ходиш -при първия резултат 3.6 за ТСХ не  коментира ли нищо по въпроса?

*

Марина75

• 3039
« Отговор #7 -: Юни 06, 2008, 09:27:09 am »
Ходя при д-р Сарджева,от Варна съм.Първия път ми изписа само Достинекса за Пролактина и искаше след 1 мес.да изследвам и двата хормона и пак да отида при нея.Определено целта е забременяване и за това именно се притеснявам много.А дали има нещо общо,че преди 10 дни ме оперираха за миомен възел,сигурно не,ама аз да питам.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
« Отговор #8 -: Юни 06, 2008, 15:51:51 pm »
Незная миомния възел дали има връзка,но по принцип всички хормони са свързани и си има обяснение,защо един е висок др.пък по нисък,като отидеш при доки тя ще ти каже.Но когато и моя пролактин беше висок и тсх беше по високо,но аз имам и Хашимото.Достинекса ще го пиеш подълго време ,че още си към горна,и като управиш и тсх-то и бебето ще стане,ако няма др.причини,желая ти всичко до е ок
*

Марина75

• 3039
« Отговор #9 -: Юни 06, 2008, 15:59:26 pm »
Благодаря,дано всичко се оправи по-бързо,че вече ще се побъркам.

*
« Отговор #10 -: Юни 06, 2008, 20:22:22 pm »
Здравей Djazmin, и аз имах същия резултат (0,007) след като пих известно време Еутирокс 50. И аз много се бях шашнала, но д-р Начев просто намали дозата и сега взимам 1 ден Еутирокс 0,25, един ден 50. Сега хормонът е в ред :D. Така че моето мнение- не се притеснявай, но при всички положения се консултирай с лекаря, който ти е предписал лечението. ( Една друга тема е, че док леко се усъмни във верността на резултата ...)
здравей моят ТСХ е 5.11 - сега ще ходя при д-р начев. вие бебеправите ли ? и по време на лечние позволено ли е?
« Отговор #11 -: Юни 06, 2008, 21:39:35 pm »
Аз имам бебе на 9м ,правехме го 4гд. След като изпих купища лекарства и докторката ми каза, че нищо няма да се получи пробвах с хомеопатия и бебето стана съвсем неочаквано още на втория месец. Благодарня съм, че се получи, но явно ефекта на хомеопатичните е временнен, сега хормоните ми са тотално зле - отново :(
Май съм в менопауза - на 34гд 8O
*
« Отговор #12 -: Юни 06, 2008, 23:35:29 pm »
Когато моя пролактин беше 1400 /при граници 59-619/, ТSH беше 1,8 /0,31-5/; сега пролактина го вкарах в граници с Парлодел - 167, но пък и TSH е 0,7. А ендото казва, добре е, но пък защо пада и ТСН