0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ЛАПАРОАДНЕКСЕТОМИЯ ДЕКСТРА
« -: Май 20, 2008, 14:12:19 pm »
Момичета пак съм аз с моите проблеми и терзания.Вчера пуснах тема за процедури след извънматочна бременност,но сега реших да започна нова тема за да не ги смесвам.Извинявам се ако е против правилата на форума.Та както разбрахте преди 3 месеца ме оперираха коремно извънматочна бременност.Майка ми и мъжа ми са стояли отвън докато мине операцията.Като е свършил доктора е излязал и им казал че всичко е минало добре че съм имала малко кръв в корема и чеса ми запазили тръбатаСлед като излязох от упойката доктора каза и на мен същото.Но в последствие трябваше да се явя пред комисия за удължаване на болничния и там гинеколога който беше ми взе епикризата и прочете-ЛАПАРОАДНЕКСЕТОМИЯ ДЕКСТРАкоето познайте какво значи- значи че са ми махнали тръбата и яйчника 8O.Щях да припаднааааа.И като му казах какво ми е казал опериращия след операцията,той каза че най-вероятно са го използвали израза като шаблон.Нямат право да го правят нали?Реве ми се вече.Може ли да са ме излъгали и каква им е ползата от това?

Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: ЛАПАРОАДНЕКСЕТОМИЯ ДЕКСТРА
« Отговор #1 -: Май 20, 2008, 14:27:51 pm »
Най-вероятно е грешка в епикризата (ако са ползвали като шаблон епикриза на аднексектомия, са забравили да поправят диагнозата). Говори отново с лекаря, направил операцията.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #2 -: Май 20, 2008, 14:51:36 pm »
Ооо аз говорих с доктора веднага и той ми каза същото както след операцията-че са ми запазили тръбата като са и направили пластика и това е.Незнам не мисля че ме лъже защото няма смисъл да го прави.А и на видеозон ще се види дали имам яйчник нали така?Но тръбата ще се види ли дали е там-според мен не.

« Отговор #3 -: Май 20, 2008, 21:00:48 pm »
Парадокси всякакви. Ето го и моят: Направиха ми лапароскоска операция преди 4 години заради фоликуларна киста на десния яйчник, която не се спукваше сама и били с доста големи размери/сега чета,че такива кисти ги аспирират и че размера не е бил чак толкова проблемен/, които притискали яйчниковата тъкан и така го унищожавали. Така ми казаха. Мина операцията. Година след това при посещение при друг лекар разбрах че имам съвсъм малка част от десния яйчник, което практически е нищо. Останах доста учудена, защото никой не ми е казвал, че ми е махнат яйчника, нито пък в епикризата пише такова нешо. Но си е факт, че го няма яйчника ми където тръбата е добре,а си имам ляв където тръбата е силно нагъната, та сега шансът ми да имам дете се ограничава до ин витро.
« Отговор #4 -: Май 21, 2008, 12:00:12 pm »
Теди благодаря за отговора.
Искам само да ти кажа че е рано да се отчайваш и да мислиш че инвитро е единственият ти шенс за бебече.
Чуй това:
Един гинеколог ми разказа следната истинска история:
При него отива жена с много тежък перитонит.Естествено прави се операция при която доктора я изчиства отвсякъде и и остава сомо малка"прашинка" от яйчника колкото да има някакъв цикъл(макар и не редовен)и я убеждава че за нея няма вече никакъв шанс за дете.Ноо след по-малко от година тази същата жена отива при въпросния доктор с "оплаквания" ато при бременност.Доктора буквално се изсмял и казал че е невъзможно.И напук на медицината и всичко останало жената наистина била бременна.Сякаш от нищото.Затова не трябва никога да губим надежда,акар че сега и аз се боря с тази депресия.
Желая късмет на теб и на всички момичета чакащи чудото

*
« Отговор #5 -: Май 21, 2008, 13:13:30 pm »
elina0102, сетих се за твоят случай. Още като разбрах, че си имала кръв в корема се учудих, че са ти запазили тръбата. Съветът ми е да си направиш хидротубацията при добър лекар. Ще си отговориш и на двата въпроса. При хидротубацията се виждат и яйчниците и тръбите. Дано да е сгрешена епикризата, а не да не сте разбрали лекаря - може да е имал предвид другата тръба. Успех!
В епикризата само това ли пише? Защото моята е доста подробна - описано е точно какво е махнато, в какво състояние е било. Състояните на яйчниците, на другата тръба, на матката и околното пространство. Това всичко освен диагнозата...
« Последна редакция: Май 21, 2008, 13:15:39 pm от Lan »
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #6 -: Май 21, 2008, 13:47:27 pm »
Парадокси всякакви. Ето го и моят: Направиха ми лапароскоска операция преди 4 години заради фоликуларна киста на десния яйчник, която не се спукваше сама и били с доста големи размери/сега чета,че такива кисти ги аспирират и че размера не е бил чак толкова проблемен/, които притискали яйчниковата тъкан и така го унищожавали. Така ми казаха. Мина операцията. Година след това при посещение при друг лекар разбрах че имам съвсъм малка част от десния яйчник, което практически е нищо. Останах доста учудена, защото никой не ми е казвал, че ми е махнат яйчника, нито пък в епикризата пише такова нешо. Но си е факт, че го няма яйчника ми където тръбата е добре,а си имам ляв където тръбата е силно нагъната, та сега шансът ми да имам дете се ограничава до ин витро.

Теди, имаше ли аномалия в менструалния цикъл по същото време? Имам предвид, когато имаше киста.

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
« Отговор #7 -: Май 21, 2008, 18:52:11 pm »
Цитат
Теди, имаше ли аномалия в менструалния цикъл по същото време? Имам предвид, когато имаше киста.
Да. Нямах цикъл и така е било винаги, когато съм имала киста.
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #8 -: Май 21, 2008, 21:27:40 pm »
Цитат
Да. Нямах цикъл и така е било винаги, когато съм имала киста.

Теди, кога ти се възстанови цикъла и предприе ли някакво медикаментозно лечение за възстановяването на цикъла ти? Менструацията спонтанно ли се възстанови и колко време имаше закъснение?

Колко пъти се е случвало да имаш киста?

Този проблем много ме вълнува. Благодаря за отговора.

« Отговор #9 -: Май 21, 2008, 21:31:48 pm »
цикъла поддържам с дуфастон. Спра ли го - киста. Имала съм 4 на десния и след операцията веднъж на левиия. Сега преди стим. имах и един задържан фоликул в ляво въпреки че пих дуфастон и този цикъл, но се е спукал може би заради диферилина.
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #10 -: Май 21, 2008, 22:04:24 pm »
цикъла поддържам с дуфастон. Спра ли го - киста. Имала съм 4 на десния и след операцията веднъж на левиия. Сега преди стим. имах и един задържан фоликул в ляво въпреки че пих дуфастон и този цикъл, но се е спукал може би заради диферилина.

А колко време имаш закъснение? Ако не пиеш дуфастон означава ли, че няма да ти дойде менструацията?

« Отговор #11 -: Май 22, 2008, 09:41:23 am »
и по 2 месеца съм нямала цикъл. Като се спука кистата ми идва. Имах година с пет цикъла.
« Отговор #12 -: Май 22, 2008, 11:06:25 am »
elina0102, сетих се за твоят случай. Още като разбрах, че си имала кръв в корема се учудих, че са ти запазили тръбата. Съветът ми е да си направиш хидротубацията при добър лекар. Ще си отговориш и на двата въпроса. При хидротубацията се виждат и яйчниците и тръбите. Дано да е сгрешена епикризата, а не да не сте разбрали лекаря - може да е имал предвид другата тръба. Успех!
В епикризата само това ли пише? Защото моята е доста подробна - описано е точно какво е махнато, в какво състояние е било. Състояните на яйчниците, на другата тръба, на матката и околното пространство. Това всичко освен диагнозата...
Да ти кажа честно не мисля че не съм го разбрала.Думите му след операцията са били"мина добре имаше малко кръв в корема но и направихме пластика и и запазихме тръбата"А и не виждам смисъл да казва запазихме и тръбата и да има предвид другата която не е засегната.Когато отидох да говоря с него по повод епикризата и че са ми казали че пише махнат яйчник и тръба той отговори-"Не ги слушай,нали аз съм човека който знае най-добре.Имаш две тръби просто едната вече е по-къса."

« Отговор #13 -: Май 22, 2008, 11:21:10 am »
А относно епикризата изобщо не ми се вижда подробна или аз не разбирам.В нея пише в какво състояние са ме приели,има резултати от някакви изследвания и тази дума с която озаглавих темата-ЛАПАРОАДНЕКСЕТОМИЯ ДЕКСТРА.Искам да ти кажа че дори не пише името на доктора който ме е оперирал,представяш ли си.
А аз незнам казах ли ви че като ме приемаха бях с неразтроена тубарна бременност,тоест нямах кръв в корема но за по-малко от час вече е започнало да кърви.И ми казаха че съм ускорила процеса с безпокойството си.Е как да си спокоен????Аз като видях операционната маса и бях сигорна че това са ми последните стъпки и никога няма да се събудя,сякаш ми бяха казали да се сбогувам с близките си.А ДА НЕ ВИ КАЗВАМ ЧЕ ПРЕДИ ОПЕРАЦИЯТА ПО ВРЕМЕ НА ПРЕГЛЕДА,МИ ПУСНАХА ДА МУ ЧУЯ ТОНОВЕТЕЗнам че още не е било бебче но усещането беше ужасно момичета.
Оооххх спирам защото пак започвам да цивря,не мога да се отърся още.

*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #14 -: Май 22, 2008, 12:18:07 pm »
elina0102, безкрайно съжалявам за това, което си преживяла.

Събери сили и вярвай, че следващата бременност ще е успешна.

P.S. Извини ме , за спама.   :(

*
« Отговор #15 -: Май 22, 2008, 15:25:54 pm »
elina0102, най-важното е, че си жива и си добре...другото ще се нареди! Не се задълбавай в тази рана, защото колкото я чоплиш, толкова повече кърви! Стресът и без това ти е дошъл в повече, сега е време за приятни неща и за нови опити когато решиш, че си готова!
« Отговор #16 -: Май 22, 2008, 17:21:39 pm »
БЛАГОДАРЯ ВИ МОМИЧЕТА

*
« Отговор #17 -: Май 28, 2008, 21:22:37 pm »
здравей,elina0102 !
напълно те рабирам,защото минах по този път!
влязох за коремна хирургична операция на 22г и след 8г на лапароскопия разбирам,че нямам тръба и яйчник!
заедно с хирургическата операция последвала гинекологичната и резнали изцяло яйчника и тръбата! :(
а ни уверяваха,че всичко е наред! 8O и в епикризата е упоменато само,че е имало ендометриозна киста на ляв яйчник!
въпреки,че съм имала един яйчник 3г след хирургичната операция забременях,но..уви в 19г.с.аборт/без сърдечна дейност/и най-голямата пародия-на мен ми правят аборт а до мен момичето роди нормално-здраво и красиво момченце! 8O
сега 8г след това изживяване аз продължавам да се боря за детенце!

Събери сили и продължавай напред!успех мила и дано скоро да се похвалиш с бебче!
« Отговор #18 -: Май 29, 2008, 16:58:27 pm »
Благодаря за куража който ми даваш DE4KA.Съжалявам за това което си изживяла.Дано скоро и ти се похвалиш с добри новини.
Нямат право да крият от нас такива неща.Но може би и ние сме си виновни че им се доверяваме напълно,всмисъл според мен трябва да се чуе мнението и на друг лекар.Аз няма да оставя нещата така,в крайна сметка искам да знам с какво "разполагам".Другата седмица отивам на видеозон и няма начин да не се види ако ми го няма яйчника.Е за тръбата няма да мога да разбера,но все пак ще е някаква яснота.
Желая ти късмет с бебеправенето и остави лошите спомени в миналото,защото там им е мястото. :bighug: