0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

justice

• *
  • 12
  • Човек е толкова голям,колкото големи са мечтите му
ЕНТЕРОКОКИ И БРЕМЕННОСТ
« -: Юни 08, 2008, 11:23:44 am »
Здравейте момичета  :) Ще съм много благодарна на всяка от вас, която се включи с всякаква информация относно ентерококи по време на бременност.
Опасни ли са за плода и бременността? Лекуват ли се в първия триместър. Могат ли да доведат до някакви последствия, както за плода така и за майката?
Ще започна от самото начало.
Миналият месец отидох на преглед да видя има ли фоликул, колко е голям и реших да си пусна една микробиология профилактично,че от предишната бяха минали шест месеца. Бях в 16тия ден и имах доминантен фоликул 17/21мм. Овулацията ми беше на 18тия ден. Седмица по-късно отидох да си получа резултата от изследването и лекарката ме изненада с новината ентерококи. Предписа ми Ospen и ми каза да го пия ако ми дойде. Разпитах я за тези гадинки и тя каза, че няма страшно ако вече съм бременна. Честно казано целия май месец бях много песимистично настроена и бях сигурна, че и този месец ще остана разочарована, но наистина става когато най-малко го очакваш. Никакви симптоми,а и графиката ми хич не прилича на бременна.
Днес ми е 34ти ден и втори положителен тест. С мъжа ми се радваме ужасно много, но в същото време ни е страх дали бременността ще продължи или да няма някакви негативни последствия. Преди 1г8м направих спонтанен аборт заради инфекция и много ме е страх да не се повтори. Чак в сряда съм на лекар и не знам как ще издържа до тогава. Изчетох всичко което намерих в интернет, но ми е недостатъчно. Затова се обръщам към вас с молба за всякаква информация.
Благодаря ви предварително.
Re: ЕНТЕРОКОКИ И БРЕМЕННОСТ
« Отговор #1 -: Юни 08, 2008, 18:21:20 pm »
Не се притеснявай,не е толкова страшно.Почти всяка бременност е ъпроводена с някаква гъбична или бактериална инфекция,поради промяната в киселинността на влагалището.Добре е ако можеш да я излекуваш,но едва ли ще доведе до нещо сериозно.
А каква беше предишната инфекция,причина за аборта? и дали наистина това е било причината?При мен също бяха казали че има възпаление на околоплодните води-амнионит,но след 3-тия яборт разбрах истинската причина.Не е зле да си пуснеш имунологични изследвания и най вече НК клетки.
Във всяка стъпка виждай края на пътуването!
*
« Отговор #2 -: Юни 08, 2008, 19:56:46 pm »
justice, доки ще ти каже какво да правите. Каквото и да споделим едва ли ще ти е от полза. Мястото на ентерококите не е във влагалището. Вероятно има начин как да се отстранят и по време на бременност, но за съжаление не зная нищо по въпроса. Можеш ли да си спомниш дали преди взимането на секрета за микробиология си имала разстройство, може да са се пренесли - повишаваш хигиената; аналният секс също може да бъде причина... Ако количеството им е малко, вероятно няма за какво да се тревожиш. Ако можеш говори още утре с лекаря си по телефона.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

justice

• *
  • 12
« Отговор #3 -: Юни 08, 2008, 20:18:26 pm »
raia123, благодаря.  :bighug:
Хистологичния резултат:
Хеморагично инфарцирана децидуа с умерена възпалителна инфилтрация. Оточни хориални въси. Не ми е ясна терминологията, но ми обясниха, че е имало инфекция.
На микробиологията ми след това единственото отклонение е множество левкоцити.
Ще пусна всички възможни изследвани.
*

justice

• *
  • 12
« Отговор #4 -: Юни 08, 2008, 20:41:40 pm »
ognyana, благодаря за отговора.  :bighug:
Знам, че мястото им не е там и ми беше много странно как са попаднали.
Не съм имала разстройство, хиената при мен и при мъжа ми е перфектна, а и не правим анален секс. Една лекарка в нета е писала, че могат да се пренесат дори при миене. Много умувах и имам една теория, малко ми е неудобно, но все пак е човещина.  :oops: Нали знаеш колко е гадно, като ходиш по голяма нужда, как по някой път плисва вода от тоалетната. Не знам дали е възможно да е от това, но от както ми хрумна късам и пускам тоалетна хартия преди ползване за да няма плисъци.
« Отговор #5 -: Юни 08, 2008, 21:11:19 pm »
   Веднъж от продължително използване на антибиотици ,бях направила ентерококва чревна инфекция.Поради честите ми бактериални и гъбични инфекции спазвам безупречна хигиена.Даже ми е като мания,чак вече го приемам като болестно състояние.Та искам да ти кажа,че колкото и да спазваш добра хигиена,имаш ли такава инфекция,няма оттърване.Постоянно се пренасят във влагалището.Излекувах  ги успешно с Таваник 500мг.,но не знам как стои въпроса по време на бременност.За мен теорията за тоалета е малко вероятна,защото и аз изпадам в ужас при подобна случка,но от това не сум получавала инфекция.Ануса и влагалището са много близко и има различни процеси като например потене,което не може да се избегне по никакъв начин. Инфекцичта може да се появи от спад на имунната с-ма и от много други неща.Твоят лекар ще ти каже наи-добре какво да се направи,но със сигурност има решение на проблема.Стискам ти палци и пиши за развитието на нещата. :P
*

justice

• *
  • 12
« Отговор #6 -: Юни 08, 2008, 22:15:06 pm »
Благодаря ти peroshinka  :bighug:
Нямам търпение да дойде сряда и да отида на лекар.
Обещавам да пиша. :wink:

P.S. Момичета хиляди благодаря. Стана ми малко по-леко. Явно съм имала нужда да споделя с някой. Не смея да говоря с никой тъй като още не съм ходила при доки, а и с мъжа ми решихме да не казваме от страх да не се повторят минали събития.
*

justice

• *
  • 12
« Отговор #7 -: Юни 09, 2008, 12:13:19 pm »
Здравейте момичета  :)
Звъннах на лекарката ми и тя каза, че няма да ги лекуваме. Като отида в сряда ще ми обясни подробно. Стискайте палци всичко да е наред.
« Отговор #8 -: Юни 09, 2008, 17:03:46 pm »
Инфекцията сигурно има нещо общо с имунната система. Моят мъж дълго време лекуваше такава инфекция, при мен нямаше нищо, а сега съм със заболяване, което протича с разстройство и микробиологията пак е чиста, слава богу.
Мъжът ми ги трепа тия гадинки сума време. Спря да ходи на басейн и сякаш няма нови проявления, не съм сигурна, че това е била причината, де. Мен в същия басейн нищо не ме хващаше.

На теб успех, предполагам, ще ги лекувате след 12 г.с.
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #9 -: Юни 09, 2008, 20:41:13 pm »
justise,доц Конова ми изписа един имуностимулатор Цитросепт.В опътването пише че помага при гъбични и бактериални инфекции на влагалището и е напълно безвреден и при бременност.Това е извлечен екстракт от семената на грейпфрут и помага за страшно много неща,горещо го препоръчвам на всички!Все пак се консултирай с лекар преди да започнеш да го пиеш.А и по време на бременност се получава една "запушалка" от много гъст секрет,която не позволява на бактериите да проникват. :bighug: и по спокойно.Не се обременявай с излишни притеснения,радвай се на най-хубавите моменти! :wink:
*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
« Отговор #10 -: Юни 09, 2008, 22:42:41 pm »
Четох някъде,че любимите ни прашки доста често са преносители на бактерии от ануса към влагалището,поради постоянната им лека влажност.
Да не говорим за хемороидите. :oops:
« Отговор #11 -: Юни 09, 2008, 23:12:56 pm »
То ако става въпрос бактерии има и по телта за пране, по хавлиите използвани по вече от веднъж,по тоалетната хатрия,басейни и тн., но да не си изсмукваме причини от пръстите.Много по дълбоки са причините за бактериални инфекции.Имах приятелка,която една год. не правеше секс заради бактерии,гъбички и тем подобни,но единствено и изписваха всевъзможни антибиотици,и това я изтощаваше още повече.Накрая пи някакви хомеопатични за подсилване на организма,и се оправи.Така че изследвайте не само самите гъбички,а и първопричината те да се загнездят.
*

justice

• *
  • 12
« Отговор #12 -: Юни 10, 2008, 11:31:24 am »
Момичета  :bighug: :bighug: :bighug:
raia123, утре ще питам доки за Цитросепт.
Сигурно ще ме помислите за смахната, но сега имам друго притеснение.  :(
Много ме е страх от да не е в тръбата, защото тази сутрин забелязах леко подуване от дясната страна, което ту се показва ту се скрива. Притеснено ми е, защото овулацията ми беше от десния яйчник, а имам операция от апандисит с вътрешни шевове(по козметична, за да е по-малък белега и да няма шевове)от преди 7 години.
Също така коремната ми стена е по-тънка и си усещам вътрешните ръбчета на операцията. Иначе нямам болки освен около дните на очакваната менструация. Ще се побъркам  :( Нямам търпение да дойде утре.
Мъжа ми ми забрани да чета. :oops: Може би има право.  :bonk:

*
« Отговор #13 -: Юни 10, 2008, 14:53:12 pm »
А аз си мисля, че твоите ентерококи са се появили инцидентно, единична проява са, в малко количество, и че вече ги няма. Естествено "аз си мисля" не е диагноза..., на въпреки това ти пожелавам тях вече да ги няма. Бъди спокойна и успех от мен!
*

justice

• *
  • 12
« Отговор #14 -: Юни 10, 2008, 16:00:31 pm »
ognyana, много си мила.  :balk_21:
« Отговор #15 -: Юни 11, 2008, 18:53:49 pm »
А защо не опиташ с вагиналните глобули Floragyn?
Те съдържат живи лактобацили и няма да ти навредят - предписват се на 12 часа по 1
Една опаковка е достатъчна за 3 дневен курс ,а цената им е между 9 и 10 лева кутийката(зависи от коя аптека ги вземаш)
Успех
*

justice

• *
  • 12
« Отговор #16 -: Юни 12, 2008, 12:47:20 pm »
Момичета, благодаря ви за подкрепата.  :bighug: :bighug: :bighug:
Вчера бях при доки и всичко е наред. Имам си малка точица, НО в матката.
За ентерококите каза, че ще ги лекуваме след 12тата седмица и, че сега не трябва да се прилагат никакви лекарства.
С мъжа ми не знаем къде се намираме от щастие.
Пожелавам лека и успешна на бременните, а на останалите да се похвалят скоро с  :bfp:
*
« Отговор #17 -: Юни 12, 2008, 21:01:47 pm »
Успех, мила!  :balk_602: