Здравейте момичета
Ще съм много благодарна на всяка от вас, която се включи с всякаква информация относно ентерококи по време на бременност.
Опасни ли са за плода и бременността? Лекуват ли се в първия триместър. Могат ли да доведат до някакви последствия, както за плода така и за майката?
Ще започна от самото начало.
Миналият месец отидох на преглед да видя има ли фоликул, колко е голям и реших да си пусна една микробиология профилактично,че от предишната бяха минали шест месеца. Бях в 16тия ден и имах доминантен фоликул 17/21мм. Овулацията ми беше на 18тия ден. Седмица по-късно отидох да си получа резултата от изследването и лекарката ме изненада с новината ентерококи. Предписа ми Ospen и ми каза да го пия ако ми дойде. Разпитах я за тези гадинки и тя каза, че няма страшно ако вече съм бременна. Честно казано целия май месец бях много песимистично настроена и бях сигурна, че и този месец ще остана разочарована, но наистина става когато най-малко го очакваш. Никакви симптоми,а и графиката ми хич не прилича на бременна.
Днес ми е 34ти ден и втори положителен тест. С мъжа ми се радваме ужасно много, но в същото време ни е страх дали бременността ще продължи или да няма някакви негативни последствия. Преди 1г8м направих спонтанен аборт заради инфекция и много ме е страх да не се повтори. Чак в сряда съм на лекар и не знам как ще издържа до тогава. Изчетох всичко което намерих в интернет, но ми е недостатъчно. Затова се обръщам към вас с молба за всякаква информация.
Благодаря ви предварително.