Здравейте,
Въпроса ми е относно бременност която вече е в 12 г.с.
От средата на Март проведох курс на лечение с Флажил, орално и вагинално.
(Мъничкото хубаво е, че Оралното приемане не беше много редовно - случваше се да пропускам прием)
В началото на Април за капак ме тръшна грип с висока температура, която продължи 3 дни и беше съпътствана със силно главоболие и гадене. Преминах на антибиотик Зинат. Обаче гаденето продължаваше и ... двете чертички на теста за бременност го обясниха.
По сегашните ни изчисления зачеването е станало точно преди започването на лечението с Флажил (предния ден)- ужас! И в последствие този грип и антибиотик ...
Понеже много изчетохме за това, че Флажил не се прилага при бременност и сме много обезпокоени за вредата от него.
Ходили сме до момента при 6-ма гинеколози, като в началните седмици основното мнение беше, че ако има накакво увреждане то няма да има и по-нататъшно развитие. Но сега сме в края на 12 г.с. Видеозона показва, че всичко си е наред!
Но за последно вчера решихме да направим консултация и при още един уважаван лекар. И тук бяхме попарени. Думите му бяха, че Флажил е абсолютно противопоказен и вероятността за увредено бебе е голяма. Дори и да изглежда добре на видеозона, няма гаранция (то по принцип няма), че след раждането му няма да има проблеми. Нещо което до момента не ни беше казвано в прав текст. Уважавам мнението на този лекар, но никак не ни се разделя с мъничето
Сега сме в безтегловност
Тези два дни трябва да решим дали да продължим бременността или не
Знаете ли някоя мама да си има здраво бебче и да е имала такива неприятни стечения в началото на бременността ?
Моля ви за съвет!
Извинете ме за дългото писмо, но ако все пак нещо пропускам и не е ясно веднага ще допълвам.