Здравейте, преди известно време пусках тема с молба за помощ относно вторичен стерелитет. Благодарение на вашите съвети се насочих към лапароскопия, за да видя какъв е проблемът. Преди това пуснахме спермограма на мъжа ми, за да видим дали при него нещата са наред, и слава богу всичко беше ок. И така на 12.10.2007г.ми беше лапароскопията при която се установи, че съм имала на левият яйчник шоколадова киста 1,5см в d, и наличие на малки ендометриозни огнища около 1-2 мм в диаметър, също така и наличие на сраствания м/у дясната коремната стенаи колон асценденс и оментум.Направена ми е и хромопертубация при която двете тръби са пропуснали под налягане.Назначиха ми 3 броя Диферелин и на 16.10.2007 ми сложиха първата инжекция.На 28.03.2008г. ми дойде първият цикъл след лечението.След като спря отидох при доктора на преглед, той ме прегледа и каза че всико е наред, пусна ми цитонамзка и микробиология и каза да започваме с опитите и че нямало причина да не стане. Но мен много ме притеснява факта, че двете тръби всъщност са пропуснали под налягане а това ме кара да си мисля че все пак е имало някакво запушване, въпреки че той каза че всичко е наред. Оттогава правиме опити обаче не се получава. Притеснява ме и факта, че той не предложи да следим овулацията. Моля Ви дайде съвет възможно ли е да стане по нормален път или да се насоча към инвитро? Лапарото правих при д-р Попов в Шейново.Той е много добър специалист според мен, но все си мисля, че сгреших, че не отидох в специализиран център за репрудоктивно здраве. Какво мислите да изчакам ли или направо да търса специализирана помощ за следващи стъпки? Благодаря Ви на всички