0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

pomognete
« -: Юни 05, 2008, 11:44:39 am »
zdraveite iskam da vi popitam normalno li e da imam predmenstrualni bolki ot vreme na vreme v 6 sedmica ot bremennostta lekarq mi kaza che imam stenichka vatre v matkata i mi dade utrogestan za zadarjane kak vi se struva vsichko tova?
:)))
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: pomognete
« Отговор #1 -: Юни 05, 2008, 15:29:12 pm »
Предменструалните болки всъщност може да са контракции на матката. Да, понякога се усещат, но немога да кажа, че е съвсем нормално да имаш контракции през цялата бременност. При мен през бременността имаше доста контракции и през цялата приемах медикаменти и бях под по-често наблюдение /не бях в болница, но често ходех на прегледи/. Имах и период на поставяне на инжекции и лежане в къщи. Имах под ръка мед. сестра за инжекциите и поех риска да съм у нас, а не в болница, след като го обсъдих с лекаря си. Не мога да коментирам утрогестана и "стеничката" каквото и да значи това, но ако имаш контракции, може да се приемат и други медикаменти по преценка на лекаря. Отиди на още един лекар, поне за второ мнение.
Успех!

Ето ти информация за утрогестана на този линк:

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=527&Itemid=17
« Последна редакция: Юни 05, 2008, 15:35:16 pm от Nina »
*
« Отговор #2 -: Юни 05, 2008, 16:06:34 pm »
"Стеничката" подозирам, че е преграда в двурога матка. Ако е така, трябва повече пазене и лежане.
Аз съм с такава матка и имах много силни болки първите седмици. Лежах почти постоянно до 7-8 г. с.
При всяко притеснение се консултирай с гинеколога си. Не пропускай феталните морфологии в 11-13 г.с., 15-17 г.с. и 19-22 г.с.!
Късмет и здраво бебе след 9 месеца.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #3 -: Юни 06, 2008, 15:38:59 pm »
аз изкарах бременност с контракции(доста сериозни)от 8та седмица,лежах 4 пъти в болница за задържане,пила съм утрогестан и мога смело да кажа ,че благодарение на него сега имам жива и здрава дъщеричка.но ако нямаш доверие на този лекар потърси и друго мнение.
лека бременност и прекрасно бебче накрая :bighug:

« Отговор #4 -: Юни 06, 2008, 21:32:07 pm »
Би следвало да ти дадат нещо за контракциите - нош-па например. Дозите трябва лекаря да ти ги каже. При двурога матка дори е възможно и прокървявания да има, приличащи много на цикъл. Казвам ти това, за да не бързаш да се шаштисваш. Все пак ако прокървиш без паника при доктора за преглед.