0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Клион Д и бременност
« -: Юни 30, 2008, 12:16:57 pm »
Здравейте момичета,

бременна съм в 8 месец и имам жълтеникаво течение. Док ми изписа Клион Д вагинални, но аз от страх да не навредя на бебчо не смея да започна лечението с тях. Иначе микробиология не ми е правена, док ми ги изписа само като му казах , че ми се е появило това течение. Каза че при бременност само тези вагинални таблетки може да се ползват. Моля да ми отговорите, ползвала ли е някоя от вас Клион Д по време на бременност и дали има риск за бебето ?
Благодаря Ви предварително !
*
Re: Клион Д и бременност
« Отговор #1 -: Юли 01, 2008, 01:45:10 am »
Извини ме, но това са глупости на търкала. Това, което говори и прави твоят доктор, де. Как назначава лекарство без микробиология? И после Клион Д е агресивно лекарство, поне за мен, от него съм получавала розовеещо слузесто течение без да съм бременна... Има други по щадяши капсули, но първо трябва да се разбере с точност какъв е причинителят на твоето течение. Моят съвет е да отидеш при друг лекар.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
« Отговор #2 -: Юли 01, 2008, 23:20:59 pm »
   Съветвам те да си направиш микробиология. По време на бремеността ми доктора ми предписа Клион Д, но още след първата глобулка получих розово, слузесто течение и веднага прекратих лечението.
*
« Отговор #3 -: Юли 02, 2008, 13:59:06 pm »
Не се вързвай без микробиология и антибиограма да ти предписват лекарства. Аз след третия месец съм все с различни гадини и слагам различни глобули. Пих и антибиотик.
Нищо му няма на бебчо. Лекувай се, защото гадинките може повече да му навредят.

« Отговор #4 -: Юли 02, 2008, 15:06:05 pm »
Благодаря Ви момичета за отговорите. Може ли да ми кажете, дали някоя от вас знае в 8ми месец дали не е опасно да се взема влагалищен секрет. Да не стане така , че да получа разкритие и да родя сега преждевременно, а не в 9-тия месец?
*
« Отговор #5 -: Юли 02, 2008, 15:25:08 pm »
Не се претиснявай вземането на влаг. секрет не е опасно дори и по време на бременност!
*
« Отговор #6 -: Юли 04, 2008, 14:52:05 pm »
От опит знам, че не е опасно. Взимали са ми поне 3 пъти такъв по време на успешната ми бременност преди години. Дори в този период е желателно да се направи такава контролна микробиология, за да може в случай на установяване на някакви бактерии и гъбички да се изчистят преди раждането на бебето - което е и за негово добро. Успех мила!
« Отговор #7 -: Юли 10, 2008, 12:09:43 pm »
Здравейте момичета,

първо искам да ви благодаря от сърце за куража, който ми дадохте да ида и да си пусна микробиология. Влагалищният секрет ми го взеха с една клечка, на която имаше малко памук,и въобще не беше страшно както си мислех. Оказа се , че нямам бактерии или гъбички за моя най-голяма радост. Но течението ми продължава да си е жълтеникаво на цвят и доста засилено. Лекарката ми каза да си купя СебаМед за подмиване и също ми изписа "Феминела Ваги С"- 6 вагинални капсулки. Дали някоя от Вас е ползвала това нещо и въобще на какво може да се дължи това течение след като нямам бактерии и гъбички ?
*
« Отговор #8 -: Юли 11, 2008, 18:50:35 pm »

Цитат
Влагалищният секрет ми го взеха с една клечка, на която имаше малко памук,и въобще не беше страшно както си мислех. Оказа се , че нямам бактерии или гъбички за моя най-голяма радост.

:balk_602:

Цитат
на какво може да се дължи това течение след като нямам бактерии и гъбички ?
Може би на повишената чувствителност от самата бременност...

Цитат
и също ми изписа "Феминела Ваги С"- 6 вагинални капсулки. Дали някоя от Вас е ползвала това нещо

Не съм ползвала лекарството и нищо не мога да кажа. Предполагам, че е от типа за повишаване на защитните сили на влагалищните тъкани, подобряване на микрофлората там. Какво пише на упътването на лекарството?
« Отговор #9 -: Юли 16, 2008, 10:47:19 am »
Здравей Ognyana,

не съм успяла още да намеря това лекарство, защото както разбрах е отскоро на пазара и не всички аптеки го зареждат, но аз реших да го ползвам след като родя , остава ми още около месец до термина. Иначе лекарството е немско. Намерих информация за него на немски в интернет и пише , че съдържа само витамин С, който укрепва влагалищната флора и че може да се ползва и при бременност. Трябва да струва някъде около 12-14 лева.
*
« Отговор #10 -: Юли 16, 2008, 19:30:23 pm »
lyubov,

Да, наистина, е много ново.

Ето какво намерих.

http://intimno.rozali.com/shopping-intimno/p1602.html

Хубавото е, че не внася млечната киселина наготово, а кара организма сам да я произвежда.

Хигия е дистрибутор, в сайта имат някакъв вид онлайн поръчка, но не знам дали работи. Но има и телефони може да питаш къде да го намериш. Видях, че аптеките Оптима и Фарма Експерт са свързани с тях, но дали вече го има в наличност, не се знае, иначе в списъците им с продукти го има.

http://www.higia.bg/index.php?id=mainpage

Ако не го намериш все пак, по-добре питай лекаря какво да правиш, може да го смени, изписват обикновено продукти като Лактофем, Вагизан...