0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте на всички!Имам два спонтанни аборта-единия в 6 г.с.,а другия в 7-8.Кажете ми какви изследвания трябва да си направим със съпруга ми.Аз съм от много малък град и лекарите тук не ми казват нищо.Не знам от къде да започна.Някой,ако е минал по този път нека ми пише.
*
Re: Нужните изследвания след спонтанни аборти
« Отговор #1 -: Юли 08, 2008, 17:24:45 pm »
Най-правилното решение е да се насочите към специалист и той с оглед на конкретния случай ще ви предпише правилните изследвания.
« Отговор #2 -: Юли 08, 2008, 17:28:31 pm »
Подкрепям sia. Пиши от къде си, за да ти препоръчаме някой по-наблизо.
« Отговор #3 -: Юли 08, 2008, 17:51:11 pm »
Аз съм от един град на 54 км.от Видин.Наскоро ходих на три измерен видеозон в гр.Монтана и лекарят ми каза,че анатомично всичко е наред и да пробваме още един път,но аз искам да си направя необходимите изследвания,преди пак да опитаме.Още не съм се съвзела от ужаса и ще се успокоя поне малко,ако знам каква е причината за абортите.
« Отговор #4 -: Юли 09, 2008, 16:29:32 pm »
И в София и в Плевен има добри специалисти. Ти прецени къде ти е по-удобно.
« Отговор #5 -: Юли 09, 2008, 16:58:16 pm »
Мисля да е в Плевен,но какви точно изследвания се правят,защото ми е тъмна индия?
*
« Отговор #6 -: Юли 09, 2008, 17:00:24 pm »
Това трябва специалист да предцени!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #7 -: Юли 09, 2008, 17:01:59 pm »
ако в Плевен ви е удобно, свържете се там с доц. Конова от Плевенския инвитро център за насрочване на консултация и назначаване на нужните изследвания.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #8 -: Юли 10, 2008, 00:10:20 am »
Здравей Светла,за съжаление и аз съм минала по твоя път:( и аз имам 2 спонтанни аборти и изживаването е ужасно знам :(И аз съм от малък град.обиколих много лекари  и на мен ми беше казано да опитам трети път и тогава да правя изследвания,но аз не се съгласих,а смених лекаря.В момента се лекувам при Д-р Нейчева в София и мога да ти кажа че е прекрасен човек и спесиалист.Изследвах прогестерон,токсоплазма,хламидия,микробиология и сега другите хормони,ще ходя на ендокринолог и имунолог,това ми е за сега ако имам нови изследвания ще пиша и успех!!!Ако искаш адреса и номера на лекарката ми пиши!!!
« Отговор #9 -: Юли 10, 2008, 11:30:14 am »
Здравей Светла,за съжаление и аз съм минала по твоя път:( и аз имам 2 спонтанни аборти и изживаването е ужасно знам :(И аз съм от малък град.обиколих много лекари  и на мен ми беше казано да опитам трети път и тогава да правя изследвания,но аз не се съгласих,а смених лекаря.В момента се лекувам при Д-р Нейчева в София и мога да ти кажа че е прекрасен човек и спесиалист.Изследвах прогестерон,токсоплазма,хламидия,микробиология и сега другите хормони,ще ходя на ендокринолог и имунолог,това ми е за сега ако имам нови изследвания ще пиша и успех!!!Ако искаш адреса и номера на лекарката ми пиши!!!
Съжалявам за това,което си преживяла.Болката и мъката са огромни и не се забравят никога!Изпрати ми координати на твоята лекарка-въпреки,че аз вече се свързах с доц.Конова в Плевен.
« Отговор #10 -: Юли 10, 2008, 12:19:49 pm »
Здравей, Д-р Нейчева,работи в Медицински център"Хипократ"на улица"Нишава 67-70",на булевард България и всяка сряда в мед,център"Бодимед" срещу Майчин дом.Желая ти успех и пиши как се развиват нещата,все пак имаме общи проблеми,можеш да ми помогнеш с някое изследване.
« Отговор #11 -: Юли 14, 2008, 11:38:23 am »
И аз съм с два мисед аборта.
И моят съвет е да отидеш при Доц. Конова. При тях се правят може би всички възножни изследвания. Така ще си спестиш доста лутане по лекари, а ще имаш сигурен вариянт да те поеме някой при следваща бременност.
Тя ще ти каже какво точно се прави, но в общи линии са следните:
1. Генетични - кариотип на двамата партньори.
2. При мъжа спермограма за да се изключат аномалии.
следват само изследвания на жената
3. Генетични за предразположение към тромбози.
4. Щитовидна жлеза - хормони, антитела, ултразвук.
5. Полови хормони.
6. Токсоплазмоза, листериоза....
7. Цитомегаловирус.
8. Имунологични - НК клетки и др. които вече не помня.
9. Аз лично правих и цветна снимка за анолалии в матката.
10. Хламидии и др. инфекции на влагалището...

Въобще интересна картинка, от която при мен не излезе нищо категорично като причина.

Някъде в clubs.dir.bg - съм писала кое къде съм правила, но по-добре ако Плевен ти е близо да отидеш там. Няма смисъл от излишно разкарване и лутане. Е парите за изследвания не са малко, но когато те поемат там може да преценят, че не всичко при теб се налага.

Желая ти късмет !
Бързо да събереш кураж за следваща бременност !