0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

ladysunny

• *
  • 8
  • "Въображението е по-важно от знанието." Айнщайн
abort
« -: Февруари 09, 2006, 13:12:59 pm »
Здравейте,
На 16 януари разбрах че съм бременна, беше 4г.с. Но винаги има и лоша новина - през цялото време бях пила антибиотици, заради които лекаря ми каза че трябва веднага да го махна, защото нямало почти никакъв шанс да е нормално. След 2 дена обсъждане решихме да го махна :cry: Аборта се разбрахме да е с вакуум. На 18 вечерта с пълна упойка го махнаха и веднага почнах следващите антибиотици. Имах силно кървене 3-4 дена но лекаря каза че е нормално, после започнаха болки...и това било нормално...7 дена след аборта вече бях със възпаление на яйчници, тръби и матка...явно и това му се стори нормално защото ми каза че всичко е наред и само щял да ми изпише още един антибиотик. Мина още една седмица кървенето чак тогава ми спря, но аз започнах все повече да се притеснявам. Чак тогава се замислих че след вакуумен кюретаж кървенето е съвсем оскъдно и не би трябвало да има болки, питах лекаря но той ми каза че е било нормално :? и че наистина бил с вакуум... през цялото време ме кара през 3 дена да ходя на преглед... не мога да си обясня каква му е ползата да ме лъже според мен ме е стъргал но той отрича. Когато последния път го попитах кога ще ми дойде цикъла той каза че ще е м/у 25 и 40 ден след датата на аборта :!:  е аз вече нищо не разбирам не трябваше ли 2-3 дена след вакуум да ми дойде??! Моля ви кажете какво става според вас... дано аз да не съм разбрала. Записах си час при друг лекар за утре (чак тогава имаше време аз говорих с него в понеделник) Вече просто не знам какво да направя...
Мерси предварително!
*
abort
« Отговор #1 -: Февруари 09, 2006, 14:38:30 pm »
Здравей, аз също правих аборт, поради ред причини. Не мога да ти кажа какво става точно с теб, но мога да тика как беше при мен. При мен абортът беше първо с вакуум, а след това гинекологът е минал с кюретата да обере, каквото е останало. Направих го преди две седмици. Първо 3-4 дни имах съвсем леко кървене, после имах два дни по силно, след това нищо, сега пак имам силно кървене. Ходих два пъти при лекаря за това време от процедурата по свое желание и ми каза, че при всеки е индивидуално. Понеже се получавала рана, нормално било да кърви, докато зарастне. Още след аборта ми беше изписал антибиотик, който пих. Също така и хормоните оказвали влияние. Иначе цикълът действително трябва да ти дойде, доколкото знам най-рано след 25 дни. Кървенето, което си имала е било някакво доочистващо предполагам, каквото имам и аз в момента. Гинекологът каза, че трябва да се накърви, каквото има там. Аз исках някакви хормонални таблетки за да се регулират нещата, но ми каза, че не е добре да вземам, като ми дойдел цикъла. Относно възпалението, нямам информация какво може да го предизвика още повече, че си вземала антибиотици. Но според мен нищо не бърка да се консултираш с още един лекар за да си спокойна, но това, че сега не те боли и нямаш кървене предполагам е добър знак.
*

ladysunny

• *
  • 8
abort
« Отговор #2 -: Февруари 09, 2006, 14:55:48 pm »
Притесняваме това че той ми казва че е било само с вакуум... не виждам смисъл да ме лъже но всичките ми симптоми са като след стъргане и нещо не ми се връзва
*
abort
« Отговор #3 -: Февруари 09, 2006, 15:42:31 pm »
Доколкото съм чела, точно само след вакум кръвотечението е по-голямо, тъй като не се изчиства хубаво. Когато е с кюретаж кръвотечението следва да е по-малко, защото лигавицата е почистена по-добре. Чела съм също така, че когато абортът е само с вакуум е по-щадящ, но това не означава, че протича с по-малко проблеми след това. Имено защото е по - щадящ и само се изсмуква зародиша, не се изчиства всичко. Според мен възможно е и да е направил абортът ти само с вакуум. Много аборти правят така, но специално на мен ми препоръчаха кюретажа.
*
Re: abort
« Отговор #4 -: Февруари 09, 2006, 20:32:34 pm »
Не, не трябва до 2-3 дена ако ти е с вакуум да ти дойде.
И с вакуум и с кюртаж - срока е както ти е казал доктора- 25-40 дни.
Доколкото знам, дори да се прави аспирация (вакуум), после пак се минава с кюрета ...ама не точно като при кюретажа, а малко по-щадящо. Нещо като да се дооберат остатъците, а не точно да се остъргват като при кюретажа.
Не съм много наясно ... но това свързам от разговорите ми с доктори.

Аз 2пъти минах през тази процедура. Първия път при миседа, и доколкото схващам май е било с вакуум, защото имах едно прижулване отдолу, и кожата ми няколко дни беше зачервена и охлузена където трябва да е бил лепнат вакуума. Официално, обаче не ми казаха как са го правили. След 70 дни обаче се наложи втори път, защото нямах цикъл, а имах съсирена кръв. Този път със сигурност е било с кюретаж, защото преди упойката чувах доктора кой номер кюрета иска да му подготвят.

Държа да ти кажа, че и след 2та пъти имах абсолютно еднакви кървенета  отпо няколко дни, не много силни. Нямаше разлика.
След втория кюртаж, вече получих и първия си нормален цикъл - на 24ти ден.

Според мен, не е от значение дали е било с вакуум или с кюретаж... аз на твое място бих се притеснила от възпаленията, за които споменаваш -  за тях какво правите? И как точно се разбра че има възпаление на матка, яйчници и тръби....
Потърси второ мнение, и пиши какво са ти казали.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

abort
« Отговор #5 -: Февруари 10, 2006, 00:05:38 am »
прави ли са ми и кюртаж и вакум,при мен при кюртажа ме боля и повече и повече кръв имаше,а при вакума имах по слабо кръвотечение,а бебето беше в 17 г.с доста голямо вече,явно е строго индивидуално за всяка жена. наистина трябва да ти дойде на 25-40 ден и така си беше и при мен.
*

ladysunny

• *
  • 8
abort
« Отговор #6 -: Февруари 10, 2006, 00:41:01 am »
Rommi, за възпаленията лекаря ми каза след мануални прегледи и ехографи едно и също се разбира, а и аз ги усещам все пак болят.... изписва ми антибиотици един след друг вече съм на 6-тия
*
abort
« Отговор #7 -: Февруари 10, 2006, 10:19:08 am »
Цитат на: ladysunny
Rommi, за възпаленията лекаря ми каза след мануални прегледи и ехографи едно и също се разбира, а и аз ги усещам все пак болят.... изписва ми антибиотици един след друг вече съм на 6-тия

Гледай да се оправят тия възпалениия щом ги има, защото иначе може да доведат до сраствания, нали знаеш.
Аз се каня да си купя една бутилчица сок от алое...ей така за всеки случай, че и мен ме страх от 2та кюртажа да не са се образували сраствания. После мисля да пробвам с хидротубация - хем диагностика, хем ако има нещо малко да се премахне, щото 2ра цветна снимка не ми се прави :oops:
Бързо възстановяване ти желая.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"