0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Anonymous

Въпрос
« -: Февруари 13, 2006, 15:32:23 pm »
Извинявам се на всички за глупавия вапрос ,който ще последва,но виждам,че сте доста компетентни и искам да ви попитам.Възможно ли е да се забременее в дните в които не съм в ову или не.И как точно се изчислява кога ще настъпи овулаацията?Сега започваме с опитите и ми се иска да получа повече информация преди да се панирам,че не става и имаме проблем.
Благодаря ви
Въпрос
« Отговор #1 -: Февруари 13, 2006, 15:48:28 pm »
Мила, почети хубаво из сайта статиите.
Може да се забременее само и единствено по време на овулация, друг е въпросът, че сперматозодите могат да живеят до 5 дни вътре в теб и да чакат овулацията /или по-реално към 2 дни някъде/.
Ако всичко е нормално при теб изваждаш 14 дни от дължината на цикъла ти. Ако цикълът ти е 28 дни - 28-14=14 ден, ако е 32 дни - 32-14=18 ден. Това са "бакалски" сметки малко  :D
Успех!!!
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

Anonymous

Въпрос
« Отговор #2 -: Февруари 13, 2006, 15:53:17 pm »
Благодаря ти цикъла ми е с продължителност 29 дни.Можеш ли да ми кажеш каква трябва да Т за да има ову
Въпрос
« Отговор #3 -: Февруари 13, 2006, 16:01:16 pm »
Мериш ли температура? За да се каже каква трябва да ти е, трябва да мериш целия цикъл или поне от 5-и ден някъде до края, до следващата менструация.

*

Anonymous

Въпрос
« Отговор #4 -: Февруари 13, 2006, 16:05:49 pm »
Не съм я мерила до сега.Благодаря ти ще започна да я меря пък ще видим след това.В ову календара ако я нанасям,дали показва кога е овулацията
*
Въпрос
« Отговор #5 -: Февруари 13, 2006, 16:35:41 pm »
Нанасяй я, а тук момичетата могат правят коментари по нея в специалната тема най-горе, в която който желае търси мнение по графиката си. Прочети всичко което се отнася до базалната темп. за да можеш да си тълкуваш поне основните неща, като например кога е овулацията  :wink:
Някъде из форума или сайта трябва да има статии как да мерим БТ. Успех !
Погледни и тези статии:
http://www.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=31

От Календара, в който тепърва ще се регистрираш, извадих това, но ти също ще си го погледнеш, там пише всичко,което ти е необходимо :)
      Базалната температура на тялото е най-ниската температура на тялото измерена при покой след минимум 3 часа непрекъснат сън обикновено сутринта преди ставане от леглото. Мери се със специални термометри за базална температура. Обикновени цифрови термометри също биха свършили работа. Мери се анално, вагинално или орално, но винаги трябва да е по един и същ начин в рамките на цикъла.
Въпрос
« Отговор #6 -: Февруари 13, 2006, 16:41:14 pm »
Ами пиши в ову календара, поне после ще може някой да ти разтълкува, ако ти не се справиш сама.