0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ето и моята първа графика
« -: Ноември 22, 2008, 01:01:08 am »
Здравейте,

За пръв път меря базалтова температура и все още съм доста неопитна в разчитането й и моля за помощ и коментари   :oops:

Re: ето и моята първа графика
« Отговор #1 -: Ноември 22, 2008, 11:03:13 am »
  :hello2:Мисля , че овулацията ти може би е била на 16 ден вечерта , защото имаш положителен овутест , а на 17 ден вече се е повишила.
 С БТ обозначаваме Базалната Температура , не базалтовата. :wink:
 Разреши си от профила с отметка да ти се виждат бележките и сърчицата. Така ще е по - лесно да се интерпретира графиката ти и дали сте уцелили подходящия момент.
   Нисичка ти е БТ като цяло , но важното е че има спад при овуто и след това повишение. За по - сигурно си провери термометъра дали мери точно.
 Какъв термометър използваш и къде мериш? Най - добре е ректално. В :cul2: 10 мин. с живачен термометър, 2 -3 минути след сигнала с дигитален термометър.
 По - точни според мен са живачните , ама това си е мое мнение.
От колко време правите опити?
 Пожелавам ти меренето скоро да се увенчае с успех!
« Последна редакция: Ноември 22, 2008, 11:05:03 am от fatalwoman »
*
« Отговор #2 -: Ноември 22, 2008, 11:31:39 am »
Здравей Дори :D :welcome3:
Фаталчето е права като гледам графиката ти с тези ниски температури явно мериш в устата . Аз също много време мерих там температурата си - графиките ми бяха доста по-различни от сегашните ми ( мерейки ректално :cul2:).Ректалната температура е много по-точна и е за предпочитане. :)
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Ноември 22, 2008, 13:25:51 pm »
Мери анално, че е по-точно.
Според тестовете - О. трябва да е била на 16/17 ден до 18 ден от МЦ, но нещо тестовете и БТ не съвпадат, което ме навежда на мисълта, че мериш не както трябва или има проблем с терм-ра или го държиш по-малко време.
Опитай се да разбереш къде бъркаш.
Провери си терм-ра.
Ако е дигитален 2-3-4 мин след сигнала, ако е живачен 10 мин.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #4 -: Ноември 22, 2008, 16:05:46 pm »
Много благодаря за кометарите :))   :youwoman: :youwoman:
Еее :(( аз явно никаква не е свършихме този месец, защото аз прецених, че О е в 14-тия ден :((
Меря температурата орално, но сутринта си направих експеримент и я измерих с по начина както я мерих до сега и с живачен анално. По първия начин ми отчете 36.4, а по втория 37,1 голяма разлика....

А има ли възможност освен отчитане на О с мерене на БТ да се отчете и евентуална бременност?
« Отговор #5 -: Ноември 22, 2008, 17:02:22 pm »
Сетих се и за още един въпрос (дано не съм станала досадна )

Къде мога да видя графики, при които е отчетена бременност?
Иначе правим опити вече от 7-8 месеца, лошото  е, че ми откриха малка миома и на този етап мнението на повечето лекари, с които се консултирах е да забременея и при секцио да се изреже и миомата....

*
« Отговор #6 -: Ноември 22, 2008, 18:32:24 pm »
Аз мисля, че все пак има някаква надежда да сте успяли, така че не бързай да се отчайваш. След десетина дни ще стане ясно :wink:. Стискам палци :crossfingers:
Само по Т не може да стане ясно дали има бременност. Обикновено тя пада точно преди предполагаемата М, но това не е задължително.
« Последна редакция: Ноември 22, 2008, 18:34:16 pm от nincho »

*

veni_I_koci

• 609
  • Няма невъзможни неща, когото има желание за тях.
« Отговор #7 -: Ноември 23, 2008, 16:25:39 pm »
Мила на 3-4 страница има специална тема наречена Бременни графики там можеш да видиш това за което се интересуваше, потърси я че не съм сигурна точно на коя страница се намира но е в тази тема тук при графиките .

« Отговор #8 -: Ноември 23, 2008, 20:26:10 pm »
Mersi strahotni ste  :D