....имам 2 спонтанни аборта и един предизвикан честно казано така и не разбрах как в 17 г.с бебето няма да има сърд. д-ст. Изледвания ли нищо не са ми правили,дори като попитах защо се случва никой ама никой не ми каза защо е станало така.
Маргаритка, искренно съжалявам за това което ти се е случило.
Но наистина е трудно понякога да се каже коя точно е била причината.
А, без да направиш допълнитени изследвания даже е невъзможно.
Опитай се да преодолееш страха си от болници и лекари. Сами по себе си лекарите намат вина за спонтанните аборти...просто се случва...природа и това е.
Те няма как да закрепят нещо, дето вече е тръгнало да пада.
Но ти обаче.... можеш да направиш много....това да не случи пак. Трябва да направиш изследвания за да търсиш причината.
Аз имам 1 мисед аборт в 11г.с. - имаше сърдечна дейност...после спря. Направените изследвания са добри...и приемам, че просто така се е случило - малшанс.
Но при мен е 1път, а при теб са 3. И за това не трябва да стоиш и да чакаш.
Доколкото си спомням, при антифосфолипидния синдром -е възможно да доведе до прекъсване на бременноста на по-късен етап, като е било при теб - 17 г.с. За ранните спонтанни аборти, може би причината не е този синдром, може и нещо друго да е... но то трябва да се изследва и да се разбере.
Антитела ТАТ и МАТ (на щитовидната) ако има, също може да се причина. Ей така, без изследвания никой не може да ти отговори на въпроса `защо така е станало?`
Свържи се по е-майл с д-р Конова от Плевен (Клиника по имунология), има й координатие в сайта. Тя ще те насочи кои изследвания е добре да направиш. Може да пратиш кръвен серум по фирма-куриер, и да не ходиш до Плевен. Имунологични, генетични, хормонални....
Нещата са в твойте ръце. Не чакай просто така...а вземи активна позиция. Ако има причина, ще я откриеш, ще я лекуваш и ще си спокойна следващия път че всичко ще е наред.
Не спирай да се бориш за мечтата си.
УСпех.