0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

пометнах заради лекарите
« -: Февруари 09, 2006, 02:00:34 am »
здравейте на всички. искам да си поговоря с някого за моята история  :(  имала съм 3 бременности, първата протече с изключителни болки до 17 г.с докато бебето спря да диша :cry: а преди това лекарите ме увещаваха че ми няма нищо. следващата отидох на ултразвук но не откриха нищо ,а бях казала че съм си правила тест и седмица по-късно отново пометнах. 3 месеца по-късно пак забременях прокървих,приеха ме по спешност и ме оставиха да чакам лекар цялата в кръв,нямах болки и си помислих че лекарите знаят какво правят,след 4 часа  чакане най накрая дойде и гинекологът които установи че вече нямам бебе  ,видях го на превразката си,а преди 4 часа си беше в мен със сърдечна дейност. сега след 2 години се опитвам отново да имам дете и си задавам хиляди въпроси,но не искам и да виждам лекар :x  да ми даде актуален съвет :( ако можете да ми дадете какъвто и да е съвет,само да не е за лекар.благодаря ви
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
пометнах заради лекарите
« Отговор #1 -: Февруари 09, 2006, 07:53:36 am »
Здравей margaritka !
Много съжалявам за това, което си преживяла.Ако ти кажа .че разбирам как се чувстваш , ще те излъжа.Но искрено ти съчувствам.
Бъди силна и продължавай напред.
За лекарите - какво да говорим? Има ли някой ,който не ги е упрекнал за нещо???
Дано за теб това да е минало и никога повече да не ти се случи.
Може би момичетата тук ще ти дадат хубави съвети, какво можеш да направиш. Много са добри.
А ти разкажи  какви изследвания си правила.
Тироидни хормони, ТАТ  и МАТ, антитела  и каквото още си правила...
Пожелавам ти много скоро да си имаш здраво и хубаво бебе.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

piera

• 896
  • Keen on boots
пометнах заради лекарите
« Отговор #2 -: Февруари 09, 2006, 09:49:47 am »
Здравей маргаритке.Искрено ти съчувствам и знам какво преживяваш.Аз имам 2 спонтанни аборта,и 3 кюретажа(при втория аборт ме чистиха 2 пъти в рамките на 5 дена,не ме бяха изчистили от първия път).Първата ми бременност беше преди две години и нещо не беше наред с плода,защото се виждаше плоден сак,но не и зародиш.Благодарение на "компетентни" лекари изпих една камара Дуфастон и папаверин и като отидох пак на преглед(при друг лекар)ми каза че изобщо не съм бременна,а кървенвто ми бил цикъла!!Аз се примирих с този факт,спрях лекарствата и си продължих живота по старо му.ОБАЧЕ след 2 седмици не спрях да кървя и като отидох на видеозон се оказа че съм в 8 г.с. и плода няма сърдечна дейност.Приеха ме по спешност и ме кюретираха.След това няколко месеца (близо година )се опитвахе да забременея,но без успешно.Отидох на друг лекар и се оказа че са ми запушени тръбите и се налага продухване.3 пъти за 7месеца ходих на тази болезнена манипулация и след третата забременях отново.Този път с бременността всичко беше наред,маше сърдечна дейност но изведнъж в 9 г.с. като отидох на УЗ се видя че има съсиреци в плодния сак и плода ие спрял да се развива.Чистиха ме 2 пъти(както споменах вече)и сега мисля да почваме с генетични,имунологични изследвания.Само че не знам къде.С каквото мога бих ти помогнала-бъди силна и според мен върви да ти направят продухване на тръбите-аз благодарение на него забременях втория път.Успех,ако имаш въпроси пиши.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
пометнах заради лекарите
« Отговор #3 -: Февруари 09, 2006, 10:14:16 am »
Съжалявам за абортите ти, Маграритка. Зная, че е трудно да минеш през това изпитание и да останеш позитивно настроен и борбен, и вярващ в светлото бъдеще. Абортите ти са спонтанни. Не са предизвикани от лекарите. Сигурно не са ти обяснили достатъчно ясно, а е трябвало, че след повече от 2 спонтанни аборта трябва да се направят много изследвания - както при тебе, така и при партньора ти, за да се търси причината за тях. Без лекар няма да се справиш или ще ти е много по - трудно и ще загубиш много време. Не мога да ти дам друг актуален съвет, за съжаление.

Кажи откъде си, за да те посъветваме за добър лекар и клиника.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
пометнах заради лекарите
« Отговор #4 -: Февруари 09, 2006, 11:14:38 am »
Благодаря за чудесните думи и за подкрепата,имам 2 спонтанни аборта и един предизвикан честно казано така и не разбрах как в 17 г.с бебето няма да има сърд. д-ст. Изледвания ли нищо не са ми правили,дори като попитах защо се случва никой ама никой не ми каза защо е станало така. Последния пат когато ме кюртираха доктораът ме покани да отида за допълнителни прегледи,но аз не отидох защото той ме прие установи сърд. д-ст и ме прати в друго отделение,а там никакво внимание все едно съм парче месо. Не съм ходила дори и на профилактика след тези случаи като вляза в болница и ми прилошава,успокоявам се с това че ми идва редовно и че вече почти не ме болят яйчниците :!: Аз съм Добрич
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
пометнах заради лекарите
« Отговор #5 -: Февруари 09, 2006, 14:39:34 pm »
маргаритка, това че ти идва редовно не значи че нямаш проблем за съжаление. И аз така си мислех, но уви. Това че си попаднала на лекари от който си недоволна не значи че всички са такива.  Чети тук и си избери добър лекар който да ти пусне необходимите изследвания и да предприеме лечение. Много съжелявам за това което си преживяла. Но живота е такъв и за съжаление никой не знае какво ще му поднесе.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
пометнах заради лекарите
« Отговор #6 -: Февруари 09, 2006, 19:14:58 pm »
Цитат на: margaritka_
....имам 2 спонтанни аборта и един предизвикан честно казано така и не разбрах как в 17 г.с бебето няма да има сърд. д-ст. Изледвания ли нищо не са ми правили,дори като попитах защо се случва никой ама никой не ми каза защо е станало така.

Маргаритка, искренно съжалявам за това което ти се е случило.
Но наистина е трудно понякога да се каже коя точно е била причината.
А, без да направиш допълнитени изследвания даже е невъзможно.
Опитай се да преодолееш страха си от болници и лекари. Сами по себе си лекарите намат вина за спонтанните аборти...просто се случва...природа и това е.  
Те няма как да закрепят нещо, дето вече е тръгнало да пада.
Но ти обаче.... можеш да направиш много....това да не случи пак. Трябва да направиш изследвания за да търсиш причината.

Аз имам 1 мисед аборт в 11г.с. - имаше сърдечна дейност...после спря. Направените изследвания са добри...и приемам, че просто така се е случило - малшанс.
Но при мен е 1път, а при теб са 3. И за това не трябва да стоиш и да чакаш.

Доколкото си спомням, при антифосфолипидния синдром -е възможно да доведе до прекъсване на бременноста на по-късен етап, като е било при теб - 17 г.с. За ранните спонтанни аборти, може би причината не е този синдром, може и нещо друго да е... но то трябва да се изследва и да се разбере.
Антитела ТАТ и МАТ (на щитовидната) ако има, също може да се причина. Ей така, без изследвания никой не може да ти отговори на въпроса `защо така е станало?`

Свържи се по е-майл с д-р Конова от Плевен (Клиника по имунология), има й координатие в сайта. Тя ще те насочи кои изследвания е добре да направиш. Може да пратиш кръвен серум по фирма-куриер, и да не ходиш до Плевен. Имунологични, генетични, хормонални....

Нещата са в твойте ръце. Не чакай просто така...а вземи активна позиция. Ако има причина, ще я откриеш, ще я лекуваш и ще си спокойна следващия път че всичко ще е наред.
Не спирай да се бориш за мечтата си.
УСпех.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

пометнах заради лекарите
« Отговор #7 -: Февруари 09, 2006, 20:03:07 pm »
Роми,аз като 2 години ходя по изследвания,да не би да се разбра нещо?
Маргаритке,много пъти причините остават неизяснени,казвам ти го от опит,да си го знаеш!!!
*
пометнах заради лекарите
« Отговор #8 -: Февруари 09, 2006, 20:41:44 pm »
Цитат на: morkovche
Роми,аз като 2 години ходя по изследвания,да не би да се разбра нещо?
Маргаритке,много пъти причините остават неизяснени,казвам ти го от опит,да си го знаеш!!!

Съгласна съм, нали и аз това казвам - и при мен не се намери причина. Но и аз и ти сме правили изследвания, нали?!?

Не мога да я посъветвам маргаритка - "ами стой и чакай и се моли да не се случи пак, щом те е страх от доктори". Тази позиция не е за предпочинане. Още повече че има голяма разлика според мен при спонтаните и при това да се загуби плода в 17г.с. заради спиране на сърдечна дейност. Това си е почти средата на бременоста, и причините може да са хормонални, имунологични... И ако има проблем, риска да се повтори съществува. За това не трябва да се стои и да се чака. Има доктори, които могат да помогнат. Като не са в Добрич, трябва да се стигне до тях, там където са. Това са ми съветите към момичето.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

пометнах заради лекарите
« Отговор #9 -: Февруари 09, 2006, 23:58:00 pm »
факт е че като попитах какво ми има ,никой ама никой не ми даде обяснение,яд ме е че се отнасят с бременните все едно убиват някой,а не че създават живот. аз съм решила че ще отида на лекар,но ме е страх пак някой да не ме метне с нещо,защото аз все още си мисля и дори съм сигурна че на първото ми бебе му нямаше нищо,просто лекарят си взе 280 лв. може да са му били нужни,много боли да се събудиш от упойка и да приемеш че вече нямаш нищо,дори не разбрах какво е,тъй като ми се сепнаха че ги били вадели на парчета и не било важно какъв пол са. мразя докторите това е. моя прителка бременна в 5 месец днес се върна от болницата и е толкова възмутена :x  от отношението към родилките
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
пометнах заради лекарите
« Отговор #10 -: Февруари 10, 2006, 06:43:51 am »
Съжалявам, че си преживяла всичко това. Имало е да става.
Непременно пиши на д-р Конова от Плевен.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
пометнах заради лекарите
« Отговор #11 -: Февруари 10, 2006, 18:31:04 pm »
Много съжалявам margaritka_  :( . Преживяното от теб е ужасно. Но без лекарска помощ няма как да стане. Просто трябва да намериш своя лекар на когото да имаш доверие. Послушай Лали и пиши на д-р Конова
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
пометнах заради лекарите
« Отговор #12 -: Февруари 10, 2006, 19:52:06 pm »
ok ще го направя,ще се свържа с  лекарката,но какво да я питам,или само да кажа какъв ми е проблема всмисъл историята и тя ще ми отговори,или да я питам нещо конкретно. знам че задавам тъпи въпроси но ме е страх ужасно,благодаря ви за търпението :lol:
*

piera

• 896
  • Keen on boots
пометнах заради лекарите
« Отговор #13 -: Февруари 10, 2006, 20:07:12 pm »
Най-добре и се обади по телефона и кажи че искаш консултация,кажи и с две думи за проблема и се уговорете кога ще ви е удобно да се видите в Плевен.Аз и звънях вчера,беше изключително любезна и се разбрахме да отидем със съпруга ми в понеделник сутринта.Обясних и че не сме от Плевен а от Велико Търново и се разбрахме да направим наведнъж всички изследвания поради тази причина.Ако нямаш телефона и,провери в сайта :balk_103:
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
пометнах заради лекарите
« Отговор #14 -: Февруари 12, 2006, 00:52:08 am »
Да обясни накратко какъв е проблема и си уговори час при нея. Невиждам какво можеш да я попиташ по телефона, поради факта че тя няма как да ти отговори без да те е видяла, без да е видяла епикризите и изследванията които си правила. Тоест вземи всичко което имаш като документи и рецепти по този ти проблем и отиди с тях при нея говорете и направете изследванията които са нужни.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!